weekendgerechten

Hertenbiefstuk met pommes duchesses en cranberrycompote

Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk is een zalig stukje vlees en ik serveer het graag met Kerst. Het is namelijk makkelijk te bereiden: je braadt het even aan in de koekenpan, en daarna houd je de biefstuk desgewenst warm in de oven. Even laten rusten en je kunt het vlees aansnijden. Bak de biefstuk vooral niet te lang, dit vlees is het lekkerste als het van binnen nog een beetje rosé is.

Kerst bijgerechten bij biefstuk

Serveer deze lekkere hertenbiefstuk bijvoroorbeeld met pommes duchesses, aardappelpuree of aardappelgratin, lekkere groenten en cranberrycompote. Homemade champignonsaus is er ook erg lekker bij.

Biefstuk warmhouden in de oven

Tip: wil je de biefstukken nog even warmhouden in de oven? Braad ze dan een minuutje korter aan beide kanten, en houd ze daarna warm in de oven (160 graden), verpakt in aluminiumfolie. Indien je de oven op een lagere temperatuur zet (max 80 graden), kun je ze nog een stuk langer warmhouden.

Hertenbiefstuk met pommes duchesses en cranberrycompote

5 from 1 vote
Course: DinerCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Prep time

30

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Calories

300

kcal
Rusttijd

5

minuten

Hertenbiefstuk is een zalig stukje vlees en het is ook nog eens erg makkelijk te bereiden. Lekker met champignonsaus & pommes duchesses.

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken

  • braadboter

  • peper en zout

Bereiding

  • Haal de biefstukken minimaal een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep het vlees indien nodig droog met keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verhit wat braadboter in een koekenpan, en braad de biefstukken aan beide kanten op hoog vuur, zodat ze snel dichtschroeien, 2 – 3 minuten per kant is voldoende. Breng op smaak met zout en peper en verpak de biefstukken in aluminiumfolie. Verwam ze nog eem minuut of 10 in de oven. Laat de biefstukken nu vijf minuten rusten en snijdt ze daarna aan.
  • Verwarm ondertussen de borden waarop je de biefstuk gaat serveren, voor.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Atie

    De biefstukken op deze manier bereidt, smaakten heerlijk en het is eigenlijk zo klaar.
    Bedankt voor het recept Sandra!

    26 december 2019 at 10:07
    • Reply Sandra

      Dankjewel! Als je wilt, kun je het recept beoordelen met de sterretjes in de recept-beschrijving!

      27 december 2019 at 09:50

    Reactie achterlaten