Hertenbiefstuk is een zalig stukje vlees en ik serveer het graag met Kerst. Het is namelijk makkelijk te bereiden: je braadt het even aan in de koekenpan, en daarna houd je de hertenbiefstuk desgewenst warm in de oven. Even laten rusten en je kunt het vlees aansnijden. Bak de biefstuk vooral niet te lang, hertenvlees is het lekkerste als het van binnen nog een beetje rosé is.
Kerst bijgerechten bij biefstuk
Serveer deze lekkere hertenbiefstuk bijvoorbeeld met pommes duchesses, aardappelpuree of aardappelgratin, lekkere groenten en cranberrycompote. Homemade champignonsaus is er ook erg lekker bij.
Biefstuk warmhouden in de oven
Tip: wil je de biefstukken nog even warmhouden in de oven? Braad ze dan een minuutje korter aan beide kanten, en houd ze daarna warm in de oven (160 graden), verpakt in aluminiumfolie. Indien je de oven op een lagere temperatuur zet (max 80 graden), kun je ze nog een stuk langer warmhouden.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Atie
26 december 2019 at 10:07De biefstukken op deze manier bereidt, smaakten heerlijk en het is eigenlijk zo klaar.
Bedankt voor het recept Sandra!
Sandra
27 december 2019 at 09:50Dankjewel! Als je wilt, kun je het recept beoordelen met de sterretjes in de recept-beschrijving!