sausjes

De lekkerste champignonsaus

Champignonsaus

Zelf champignonsaus maken moeilijk? Soms is zelf saus maken lastig, maar deze saus is echt heel makkelijk te maken. Hij is met 20 minuten klaar en dat is hij meer dan waard. Deze champignonsaus is lekker zoetig en smaakt werkelijk fantastisch bij bijvoorbeeld een schnitzel of een stukje wild. Zelf serveer ik hem vaak tijdens kerst bij een stukje hertenbiefstuk. Serveer er bijvoorbeeld pommes duchesse uit de oven bij.

Recept champignonsaus

(voor 4 personen)

  • braadboter
  • 2 uien
  • 400 gr champignons
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • 2 bolletjes gember
  • 2 el gembersiroop
  • 250 ml paddenstoelen- of rundvleesbouillon

Zo maak je de champignonsaus

  • Snijd de ui fijn en snijd de champignons in stukjes.
  • Verwarm de boter en bak hierin de ui en de champignons in twee minuten bruin.
  • Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe, de fijngesneden gember, de gembersiroop en de bouillon.
  • Breng de champignonsaus op smaak met zout en peper en laat in ca 12-15 minuten op een zacht vuurtje indikken.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten