Zelf champignonsaus maken moeilijk? Soms is zelf saus maken lastig, maar deze saus is echt heel makkelijk te maken. Hij is met 20 minuten klaar en dat is hij meer dan waard. Deze champignonsaus is lekker zoetig en smaakt werkelijk fantastisch bij bijvoorbeeld een schnitzel of een stukje wild.
Vooral bij een hertenbiefstuk is deze saus niet te versmaden, maar hij gaat ook goed samen met entrecote.
Zoetige champignonsaus
Deze saus is een beetje zoetig door de ontbijtkoek en gembersiroop. Daarom smaakt deze champignonsaus erg lekker bij stukjes vlees die wel een zoetje kunnen gebruiken. Wild – zoals hert – kan een beetje zoet heel goed hebben en daarom serveer ik deze saus het liefste bij een stukje hertenbiefstuk. Zelf serveer ik hem vaak tijdens kerst. Serveer er bijvoorbeeld pommes duchesses uit de oven bij.
Goede bouillon
Om de saus extra lekker te maken, zou ik aanraden om een goede bouillon te gebruiken. Geen bouillonblokje, maar bouillon uit een pot. Ook in de supermarkt zijn prima basisbouillons te verkrijgen. Meestal moet je ze nog met wat water verdunnen. Heb je bouillon over? Daar kun je uiteraard een lekkere soep van maken!

De lekkerste champignonsaus
Ingrediënten
- 20 gr braadboter
- 2 uien
- 400 gr champignons
- 1 dikke plak ontbijtkoek
- 2 bolletjes stemgember
- 2 el gembersiroop
- 250 ml paddenstoelen- of runderbouillon
Zo maak je het
- Snijd de ui fijn en snijd de champignons in stukjes.
- Verwarm de boter en bak hierin de ui en de champignons in twee minuten bruin.
- Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe, de fijngesneden gember, de gembersiroop en de bouillon.
- Breng de champignonsaus op smaak met zout en peper en laat in ca 12-15 minuten op een zacht vuurtje indikken.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties