• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Eitjes met geitenkaas uit de oven

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jan 2021 door Sandra

    Deze eieren uit de oven met geitenkaas en tomaat zijn echt heel lekker en zo gemaakt. Een lekker, snel gerechtje dat heel geschikt is voor de lunch of brunch. Je maakt het snel en daarna hoeft het alleen nog maar 20 minuten in de oven. 

    Naar recept Naar video
    Eitjes uit de oven met geitenkaas en tomaat. De eieren zitten in kleine ovenvaste bakjes en zijn bestrooid met gedroogde kruiden.

    Een voorraadje ei met geitenkaas

    Maak je deze eieren met geitenkaas voor jezelf of voor 2 personen? Dan vind je het misschien een beetje zonde om de oven alleen hiervoor aan te zetten. Een handige tip: je kunt gerust meerdere porties ei uit de oven klaarmaken en deze in de koelkast bewaren. Je kunt ze de dag erna even kort oppiepen in de magnetron en dan smaken ze nog prima.

    Variëren met kruiden

    Ik vind het zelf lekker om de eieren uit de oven op smaak te brengen met wat verse kruiden. Bieslook is heel lekker, maar tijm, oregano, dille of dragon zijn er ook lekker bij. Varieer dus lekker met wat je in je koelkast hebt liggen. Geen verse kruiden in huis? Gebruik dan gedroogde kruiden.

    Tip: serveer toast met gerookte zalm bij deze eitjes met geitenkaas, dat is een erg lekkere combinatie. Ook heel leuk om te serveren bij het Paasontbijt!

    Recept

    Eitjes uit de oven met geitenkaas en tomaat. De eieren zitten in kleine ovenvaste bakjes en zijn bestrooid met gedroogde kruiden.

    Eitjes met geitenkaas uit de oven

    Een makkelijk gerechtje voor bij het ontbijt of de brunch: eitjes met geitenkaas uit de oven. Lekker met wat toast erbij.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kommetje
    • ovenschaaltjes

    Ingrediënten

    • 100 ml crème fraîche
    • 200 gr zachte geitenkaas
    • 4 eieren
    • 6 kerstomaatjes
    • wat verse kruiden (bieslook, tijm, oregano, dille of dragon)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Prak de geitenkaas fijn met de crème fraîche in een klein kommetje, en breng op smaak met zout en peper.
    • Vet 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes) in en verdeel het geitenkaasmengsel erover.
    • Breek in elke ramequin een ei en maal er wat peper en zout over. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en de kruiden over de bakjes.
    • Zet de bakjes 20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de eieren mooi gestold zijn.

    Video

    Notities

    Tip: serveer met toast (en eventueel wat gerookte zalm) Tip: je kunt een paar extra potjes klaarmaken en bewaren in de koelkast. Ze blijven nog een dag of twee goed in de koelkast. Voor het serveren even opnieuw opwarmen in de oven of de magnetron.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 248kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 16g | Vetten: 19g | Zout: 257mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.