Dit weekend is het alweer Pasen, tijd om de lekkerste ontbijtjes klaar te maken. Het Paasontbijt of de Paasbrunch kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar een paar dingen mogen zeker niet ontbreken: gekookte eieren, fruit, verse sapjes & lekkere broodjes. Daarnaast kun je het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt! Denk bijvoorbeeld eens aan deze recepten voor het Paasontbijt of de Paasbrunch:
Zelf broodbeleg maken
Natuurlijk kun je allerlei lekker kant en klaar broodbeleg kopen voor bij het Paasontbijt, maar het zelf maken is ook wel erg leuk, toch? Een paar ideetjes:
Lekkere recepten voor de Paasbrunch of het Paasontbijt
Wil je naast de standaard afbakbroodjes ook nog wat lekkere zelfgemaakte dingen serveren bij de Paasbrunch of het Paasontbijt. Er zijn zoveel mogelijkheden, denk bijvoorbeeld eens aan:
Gevulde croissants


Deze croissantjes vul je met roerei en ontbijtspek. Even afbakken in de oven en je hebt heerlijk warme, gevulde croissants. Naar het recept >
Kaneelbroodjes


Alleen al van de geur zal iedereen beginnen te watertanden! Kaneelbroodjes maken is wel even een klusje, maar gelukkig kun je ze al de dag van te voren klaarmaken en hoef je ze in de ochtend alleen nog maar af te bakken en te besmeren met de topping. Naar het recept >
Kwarkbol tulband


Zo’n kwarkbol van de bakker is ook thuis makkelijk na te maken! Een leuke aanvulling bij het Paasontbijt. Naar het recept >
Scones


Scones zijn echt zo gemaakt en een echte traktatie bij het ontbijt. Lekker met clotted cream en jam of lemon curd. Eet ze warm, want dan zijn ze het lekkerste! Naar het recept >
Opgerolde wentelteefjes


Ziet er vrolijk uit toch, zo’n piramide van opgerolde wentelteefjes? Deze zijn lekker fris gevuld met lemon curd en frambozen, maar je kunt met de vulling volop varieren. Wat dacht je van Nutella & aardbeien bijvoorbeeld? Naar het recept >
Vlechtbrood


Met zelfgemaakt brood gooi je sowieso hoge ogen! Dit witbrood breng je lekker op smaak met slierten mandarijnencurd en kardemom. Naar het recept >
Pannenkoeken


Zo’n stapel luchtige Amerikaanse pannenkoeken staat wel heel lekker op de Paasbrunch of het Paasontbijt! Je kunt de pancakes al de dag van tevoren bakken, dan hoef je ze de volgende morgen alleen maar even op te warmen. Serveer ze met boter en stroop, wat bacon, poedersuiker, vers fruit… Net wat je lekker vindt! Naar het recept >


Welke recept mag bij jou niet ontbreken op de Paastafel? Laat het me weten in de comments!
Nog geen reacties