ontbijt

Eitjes met geitenkaas uit de oven

Dze lekkere bakjes met ei, tomaat en geitenkaas zijn echt heel lekker en zo gemaakt. Een lekker, snel gerechtje dat heel geschikt is voor de lunch of brunch. Je maakt het snel en daarna hoeft het alleen nog maar 20 minuten in de oven. Tip: eet met toast met gerookte zalm, erg lekker!

Een voorraadje ei met geitenkaas

Maak je dit gerechtje voor jezelf of voor 2 personen? Dan vind je het misschien een beetje zonde om de oven alleen hiervoor aan te zetten. Een handige tip: je kunt gerust meerdere bakjes klaarmaken en deze in de koelkast bewaren. Je kunt ze de dag erna even kort oppiepen in de magnetron en dan smaken ze nog prima.

Eitjes met geitenkaas uit de oven

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: Brunch
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

185

kcal

Een makkelijk gerechtje voor bij het ontbijt of de brunch: eitjes met geitenkaas uit de oven. Lekker met wat toast erbij.

Ingrediënten

  • 100 ml crème fraîche

  • 200 gr zachte geitenkaas

  • 4 eieren

  • 6 kerstomaatjes

  • wat verse kruiden (bieslook, peterselie, dille of dragon)

Bereiding

  • Prak de geitenkaas fijn met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes) in en verdeel het geitenkaasmengsel erover.
  • Breek in elke ramequin een ei en maal er wat peper en zout over. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en de kruiden over de bakjes.
  • Zet de bakjes 20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de eieren mooi gestold zijn.

Opmerkingen

  • Tip: serveer met toast (en eventueel wat gerookte zalm)

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten