Menu
ontbijt

Eitjes met geitenkaas uit de oven

Dze lekkere bakjes met ei, tomaat en geitenkaas zijn echt heel lekker en zo gemaakt. Een lekker, snel gerechtje dat heel geschikt is voor de lunch of brunch. Je maakt het snel en daarna hoeft het alleen nog maar 20 minuten in de oven. Tip: eet met toast met gerookte zalm, erg lekker!

Een voorraadje ei met geitenkaas

Maak je dit gerechtje voor jezelf of voor 2 personen? Dan vind je het misschien een beetje zonde om de oven alleen hiervoor aan te zetten. Een handige tip: je kunt gerust meerdere bakjes klaarmaken en deze in de koelkast bewaren. Je kunt ze de dag erna even kort oppiepen in de magnetron en dan smaken ze nog prima.

Eitjes met geitenkaas uit de oven

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: Brunch
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

185

kcal

Een makkelijk gerechtje voor bij het ontbijt of de brunch: eitjes met geitenkaas uit de oven. Lekker met wat toast erbij.

Ingrediënten

  • 100 ml crème fraîche

  • 200 gr zachte geitenkaas

  • 4 eieren

  • 6 kerstomaatjes

  • wat verse kruiden (bieslook, peterselie, dille of dragon)

Bereiding

  • Prak de geitenkaas fijn met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes) in en verdeel het geitenkaasmengsel erover.
  • Breek in elke ramequin een ei en maal er wat peper en zout over. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en de kruiden over de bakjes.
  • Zet de bakjes 20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de eieren mooi gestold zijn.

Opmerkingen

  • Tip: serveer met toast (en eventueel wat gerookte zalm)
  • Tip: je kunt een paar extra potjes klaarmaken en bewaren in de koelkast. Ze blijven nog een dag of twee goed. Voor het serveren even opnieuw opwarmen in de oven of de magnetron.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter