lunch

Eitjes met geitenkaas uit de oven

Eitjes met geitenkaas uit de oven

Jullie hebben het inmiddels vast wel door: ik ben gek op geitenkaas! Manlief houdt er totaal niet van, dus als hij niet thuis is, eet ik bijna altijd wel iets met geitenkaas. Zo maakte ik ook deze lekkere bakjes met ei, tomaat en geitenkaas. Echt heerlijk!

Een lekker, snel gerechtje dat heel geschikt is voor de lunch of brunch. Je maakt het snel en daarna hoeft het alleen nog maar 20 minuten in de oven. Tip: eet met toast met gerookte zalm, erg lekker!

Recept eitjes met tomaat en geitenkaas uit de oven

(voor 4 personen)

  • 150 ml crème fraiche
  • 200 gr geitenkaas
  • 4 eieren
  • 4 kerstomaatjes
  • wat verse kruiden (bieslook, peterselie, dille of dragon)

Prak de geitenkaas fijn met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.

Vet 4 ramequins in en verdeel het geitenkaasmengsel erover.

Breek in elke ramequin een ei en maal er wat peper en zout over.

Verdeel de tomaatjes en de kruiden over de bakjes.

Zet de bakjes 20 minuten in de oven op 180 graden, totdat de eieren mooi gestold zijn.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten