• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Eton Mess - room met meringue en frambozen

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: mei 2020 door Sandra

    Eton Mess is een Engels toetje. Het bestaat uit room, meringue en fruit. Traditioneel wordt Eton Mess met aardbeien gemaakt. Deze variant is met frambozen, ook heel erg lekker!

    Naar recept
    eton mess frambozen

    Meringue toetje

    Toetjes met meringue doen het altijd goed. Lekker zoet! Daarom is het frisse fruit erbij ook lekker, dan wordt het niet te zoet. De lobbig geklopte slagroom brengt alles mooi samen.

    Ook fijn: je hoeft dit toetje niet al te netjes op te maken, een beetje rommelig mag best. Het heet niet voor niets Eton Mess.

    Eton Mess in een glaasje

    recept eton mess

    Eén van de voordelen aan deze Eton Mess met frambozen, vind ik dat je het zo handig kunt portioneren. Iedere gast krijgt zijn eigen schaaltje met room, meringue en verse frambozen. Super feestelijk!

    Vind je dit ook een leuk concept? Bekijk dan ook eens mijn artikel met meer toetjes in een glaasje.

    Eton Mess bewaren

    Het is wel een toetje dat je helaas niet van tevoren helemaal kunt voorbereiden. Als je de Eton Mess al eerder klaarmaakt, wordt het namelijk echt niet lekker meer.

    De slagroom trekt dan in de meringue waardoor de knapperigheid van de meringue verdwijnt, en dat is zonde.

    eton mess recept kerst

    Gelukkig hoef je het nu ook weer niet allemaal op het laatste moment te doen:

    • De meringue blijft wekenlang goed, dus die kun je van tevoren al klaarmaken (of gebruik gekochte meringues, dat kan net zo goed).
    • Je zou ook al eerder op de dag de slagroom op kunnen kloppen en afgedekt bewaren in de koelkast

    Varieer met fruit

    Traditioneel wordt dit toetje gemaakt met aardbeien. Waanzinnig lekker wanneer de aardbeien in het seizoen zijn!

    Maar van deze Eton Mess met frambozen word ik ook erg blij. Lekker, die wat zurige vruchtjes in combinatie met de zoete meringue en lobbige room.

    toetje met meringue

    Eigenlijk kun je Eton Mess met allerlei soorten fruit maken die in het seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan partjes perzik, stukjes mango of gehalveerde kersen.

    Een uitgelepelde passievrucht is ook heerlijk.

    Erg lekker in het voorjaar: een beetje rabarbercompote! En met Kerst zou je er zelfs stoofpeertjes voor kunnen gebruiken. Kortom: met dit basisrecept kun je flink variëren.

    Meer Eton Mess recepten

    Omdat ik dit zo'n heerlijk toetje vind, vormt het de basis voor nog meer recepten op mijn blog. Als jij ook zo van dit toetje houdt, vind je deze recepten vast ook heel lekker:

    ijstaart met aardbeien
    • Eton Mess ijstaart
    • Eton Mess beschuit
    • Eton Mess cakerol

    Recept

    Een hand verkruimelt meringue boven een Eton Mess met frambozen.

    Eton Mess - room met meringue en frambozen

    Eton Mess is een heerlijk en enorm simpel toetje bestaand uit room, meringue en rood fruit (aardbeien of frambozen). Het is zo gemaakt en iedereen vindt dit lekker.
    4.12 van 27 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mixer
    • kommetje
    • mooie glazen

    Ingrediënten

    • 200 ml slagroom
    • 40 gr suiker
    • 6 meringues (van ca 5 cm in doorsnede)
    • 25 frambozen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de slagroom en de suiker in een maatbeker en klop met de mixer lobbig, niet te stijf.
    • Prak vijf frambozen goed fijn en meng deze snel door de slagroom zodat deze een gemarmerd effect krijgt.
    • Snijd de rest van de frambozen doormidden en verkruimel de meringues grof in een kommetje.
    • Verdeel de helft van de slagroom over vier mooie glazen en verdeel de helft van de frambozen en de helft van de meringue erover. Herhaal dit nog een keer en serveer de Eton Mess meteen.

    Notities

    Als je de meringue voor dit recept zelf maakt, kun je dat al een paar dagen van tevoren doen. Meringue blijft in een goed afgesloten trommel lang goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 2g | Vetten: 18g | Zout: 14mg | Vezels: 1g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.12 from 27 votes (27 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.