Deze aardbeien schuimtaart is verrassend makkelijk te maken, en lékker dat hij is. Een meringuerol gevuld met lemon curd room en verse aardbeien. Een heerlijk zomers baksel dat ook nog eens in een handomdraai gemaakt is.
Slordig taartje
Ik maak wel vaker een taartje als dit, en het lukt me nooit om de taart echt strak te krijgen. Het is echt een beetje een rommelig taartje. Maar geloof me, de smaak gaat dat zeker goed maken!
De inspiratie voor deze aardbeien schuimtaart komt van het recept voor deze Nutella schuimrol, die al een flinke tijd op mijn blog staat. Zo’n meringuetaart kun je natuurlijk met allerlei vullingen maken en deze keer is het dus een meringuerol met aardbeien en lemon curd geworden.
Lemon curd


Lemon curd is een geweldig ingrediënt. Mocht je het niet kennen: het is een mengsel van boter, suiker, eieren en citroen. Het is kant en klaar te koop in de meeste supermarkten (je vindt het bij de jam). Maar het is ook bijzonder eenvoudig om het zelf te maken. Bekijk mijn lemon curd recept maar eens.
Aardbeien schuimtaart
Goed, terug naar het recept voor deze aardbeien schuimtaart. Net als andere taarten met room, is het aan te raden om deze meringuetaart zo vers mogelijk te serveren. Ik zou hem ook niet lang bewaren.
De volgende dag is hij echt nog wel lekker, maar de room zal de meringuerol uiteindelijk zompig maken en daar wordt de taart toch echt minder lekker van. Snel opeten dus! Gelukkig is het een luchtig taartje, dus kun je er flinke stukken van serveren!
Je kunt de meringuerol trouwens al wel eerder maken, maar vul hem dus ‘t liefste niet te lang voor het serveren met de lemon curd room.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Carla
18 augustus 2022 at 12:05Hoi. Dit lijkt me heerlijk! Moet je de meringue eerst laten afkoelen? Is hij dan nog op te rollen? En als ie warm opgerold moet worden, zal de slagroom dun worden…. Ik ben benieuwd. Wil m graag snel gaan maken!
Sandra
19 augustus 2022 at 19:58Hey Carla, de meringuelaag kun je inderdaad het beste eerst even af laten koelen voor je hem gaat rollen, hij blijft goed ‘rolbaar’. Inderdaad anders geen handige combinatie met de room. Ik zal dit even duidelijker in het recept zetten. Bedankt voor je vraag en ik hoop dat hij gaat smaken!