Menu
zoet

Aardbeien schuimtaart

Aardbeien schuimtaart

Deze aardbeien schuimtaart is verrassend makkelijk te maken, en lékker dat hij is. Een meringuerol gevuld met lemon curd room en verse aardbeien. Een heerlijk zomers baksel dat ook nog eens in een handomdraai gemaakt is.

Slordig taartje

Ik maak wel vaker een taartje als dit, en het lukt me nooit om de taart echt strak te krijgen. Het is echt een beetje een rommelig taartje. Maar geloof me, de smaak gaat dat zeker goed maken!

De inspiratie voor deze aardbeien schuimtaart komt van het recept voor deze Nutella schuimrol, die al een flinke tijd op mijn blog staat. Zo’n meringuetaart kun je natuurlijk met allerlei vullingen maken en deze keer is het dus een meringuerol met aardbeien en lemon curd geworden.

Lemon curd

Lemon curd

Lemon curd is een geweldig ingrediënt. Mocht je het niet kennen: het is een mengsel van boter, suiker, eieren en citroen. Het is kant en klaar te koop in de meeste supermarkten (je vindt het bij de jam). Maar het is ook bijzonder eenvoudig om het zelf te maken. Bekijk mijn lemon curd recept maar eens.

Aardbeien schuimtaart

Goed, terug naar het recept voor deze aardbeien schuimtaart. Net als andere taarten met room, is het aan te raden om deze meringuetaart zo vers mogelijk te serveren. Ik zou hem ook niet lang bewaren.

De volgende dag is hij echt nog wel lekker, maar de room zal de meringuerol uiteindelijk zompig maken en daar wordt de taart toch echt minder lekker van. Snel opeten dus! Gelukkig is het een luchtig taartje, dus kun je er flinke stukken van serveren!

Je kunt de meringuerol trouwens al wel eerder maken, maar vul hem dus ’t liefste niet te lang voor het serveren met de lemon curd room.

Aardbeien schuimtaart

Aardbeien schuimtaart

Een heerlijk luchtige schuimtaart, gevuld met verse aardbeien en lemon curd room.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 10 plakken

Ingrediënten

Voor de schuimtaart

  • 4 eiwitten
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroen-extract (mag ook vanille zijn)
  • 1,5 tl maizena
  • 1 handje amandelschaafsel

Voor de aardbeien / lemon curd roomvulling

  • 350 ml slagroom
  • 0,5 zakje klopfix
  • 3 el lemon curd
  • 150 gr verse aardbeien

Om te garneren

  • poedersuiker
  • eventueel extra aardbeien

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier.
  • Zorg voor een brandschone kom en klop daarin de eiwitten stijf. Voeg zodra de eiwitten beginnen te schuimen, steeds een beetje suiker toe tot alles is opgelost en de eiwitten mooi stijf zijn. Klop als laatste de citroen-extract en de maïzena door de meringue.
  • Besmeer het bakblik nu met de meringue en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de meringuerol in ongeveer 20-25 gaar en lichtbruin op 180 graden. Laat de rol afkoelen.
  • Ondertussen kun je de vulling maken. Klop hiervoor de slagroom stijf en mix er op het laatst de klopfix en de lemon curd door. Doe dit lepel voor lepel.
  • Hak de aardbeien fijn en meng deze voorzichtig door de lemon curd room. Zet de room in de koelkast tot gebruik.
  • Besmeer de meringuerol met de room en rol voorzichtig op. Het is het mooiste als het naadje van de rol aan de onderkant komt. Bestrooi de aardbeien schuimtaart met wat poedersuiker en eventueel nog wat extra aardbeien, en serveer.

Voedingswaarden

Calorieën: 300kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
meringuetaart met aardbeien

2 Reacties

  • Carla
    18 augustus 2022 at 12:05

    Hoi. Dit lijkt me heerlijk! Moet je de meringue eerst laten afkoelen? Is hij dan nog op te rollen? En als ie warm opgerold moet worden, zal de slagroom dun worden…. Ik ben benieuwd. Wil m graag snel gaan maken!

    Reply
    • Sandra
      19 augustus 2022 at 19:58

      Hey Carla, de meringuelaag kun je inderdaad het beste eerst even af laten koelen voor je hem gaat rollen, hij blijft goed ‘rolbaar’. Inderdaad anders geen handige combinatie met de room. Ik zal dit even duidelijker in het recept zetten. Bedankt voor je vraag en ik hoop dat hij gaat smaken!

      Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept