Een klassiek ontbijt: beschuit met aardbeien. Heerlijk toch? Zo’n beschuitje met aardbeien en een beetje suiker. Helemaal niets mis mee, maar als je het iets spannender wilt maken, maak je deze beschuit met aardbei, lemon curd en meringue!
‘Eton Mess’ beschuit

De inspiratie voor dit lekkere ontbijtje kreeg ik door mijn recept voor deze Lemon Curd Eton Mess. De combinatie van aardbeien, lemon curd en meringue is echt superlekker, en toen ik bij de supermarkt een pak beschuitbollen zag liggen, werd dit recept geboren.
Je kunt dit snelle ontbijt recept echt altijd serveren. Heerlijk als ontbijt (ook een leuke tip voor Moederdag!) maar ook als lunch, of zelfs als tussendoortje. Want zeg nou zelf, dit is toch eigenlijk net een taartje?
Beschuit met aardbeien – makkelijk en snel ontbijt

Dit heerlijke ontbijt staat echt binnen een paar minuten op tafel. Tenminste, als je gebruik maakt van kant en klare ingrediƫnten. Als je het leuk vindt, kun je de lemon curd en de meringue ook zelf maken:


Beschuit met aardbeien en lemon curd
Ingrediƫnten
- 1 beschuitbol (of neem gewone beschuitjes)
- 6 aardbeien
- 2 el lemon curd
- 5 kleine meringues
Zo maak je het
- Halveer de beschuitbol en rooster de twee helften mooi goudbruin. Laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes of blokjes.
- Besmeer de beschuit met lemon curd en verdeel de aardbeien erover.
- Verkruimel de meringues grof over de beschuit met aardbeien, en serveer meteen.
Voedingswaarden

Nog geen reacties