• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Frikandelbroodjes maken - makkelijk recept

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2017 door Sandra

    Frikandelbroodjes maken is zó makkelijk mensen! Dit is echt een heel makkelijk recept (eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen, zo makkelijk is het om zelf frikandelbroodjes te maken) en de broodjes smaken zo lekker.

    Naar recept
    Frikandelbroodjes zelf maken - heel makkelijk en lekker
    Frikandelbroodjes

    Vers uit de oven zijn ze nóg lekkerder dan de broodjes die je in de supermarkt koopt.

    Frikadel of FrikaNdel?

    Het lijkt een eeuwige discussie, is het nou frikadel of frikandel? Frikadellen en frikandellen bestaan allebei, maar ze betekenen wel wat anders.

    Een frikadel wordt in België gegeten en is een soort gehaktbal. De snack die we in Nederland in de snackbar vinden, is een frikandel. Mét een 'n' dus!

    En dit is dus ook een recept voor frikandelbroodjes, niet voor frikadelbroodjes. Hoewel je in het recept volgens mij ook prima een frikadel kan gebruiken in plaats van een frikandel. Om het lekker simpel te houden ;-)

    Meer snackbroodjes recepten

    Ik had de smaak al te pakken met het zelf maken van snackbroodjes, nadat ik deze overheerlijke kaasbroodjes en rookworstbroodjes zelf maakte.

    En nu is dus de volgende snack aan de beurt: zelfgemaakte frikandelbroodjes. Hier komt het recept:

    Recept

    Frikandelbroodjes zelf maken is heel makkelijk. Op deze foto zie je enkele zelfgemaakte bladerdeegbroodjes met frikandel en curry.

    Frikandelbroodjes maken - makkelijk recept

    Zelf frikandelbroodjes maken is erg makkelijk. Met dit makkelijke recept maak je gelijk een lekkere voorraad, die je overigens goed kunt invriezen.
    4.31 van 13 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 10 broodjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakpapier
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 10 plakjes roomboter-bladerdeeg
    • 5 frikandellen
    • 10 el curry
    • 1 ei

    Handig om te hebben

    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op het plastic velletje. Halveer ondertussen de frikandellen (die mogen nog bevroren zijn trouwens, maar let wel goed op je vingers met snijden!)
    • Leg de plakjes bladerdeeg voor je en snijd nu op één helft van elk plakje bladerdeeg een paar inkervingen van ongeveer twee centimeter lang. Leg een halve frikandel op de helft die niet is ingekerfd, en verdeel een eetlepel curry op en rondom de frikandel. Vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de frikandel heen te vouwen. Maak de zijkanten dicht door er met een vork op te drukken, dat staat ook meteen mooi!
    • Op dit moment kun je de frikandelbroodjes gaan afbakken maar je kunt ze ook invriezen. Ik doe dat door ze in een goed afsluitbare doos te doen, de plastic velletjes van het bladerdeeg zorgen ervoor dat de broodjes niet aan elkaar vast gaan plakken.
    • Wil je de frikandelbroodjes meteen afbakken, verwarm dan de oven voor op 200 graden. Verwijder het plastic velletje van het bladerdeeg en leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het ei los en smeer de frikandelbroodjes er mee in.
    • Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.

    Notities

    Na stap 3 kun je de frikandelbroodjes invriezen voor later gebruik, je kunt ze dus heel goed vooraf maken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 345kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 8g | Vetten: 26g | Zout: 340mg | Vezels: 1g | Suiker: 0.3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.31 from 13 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.