lunch

Rookworstbroodjes met honing-mosterdsaus

Rookworstbroodjes

Alweer een tijd terug kwam ik na een werktripje terug op Schiphol met trek. Bij de supermarkt haalde ik toen een rookworstbroodje. Die kende ik nog niet. Kaasbroodjes en frikandelbroodjes natuurlijk wel, maar dit bladerdeegbroodje met rookworst en honing-mosterdsaus was nieuw voor me. En lekker dat het was! Het is al die tijd in mijn hoofd blijven zitten en nu heb ik ze eindelijk zelf gemaakt!

Broodje rookworst

Het bekende ‘broodje Unox’ ken je vast wel, maar deze snack is toch net weer even anders. Deze rookworstbroodjes met honing-mosterdsaus zijn erg makkelijk te maken. Zelf maak ik snackbroodjes altijd in porties van 10, dan is het bladerdeeg meteen op. Niet dat ik dan in één keer al die broodjes opeet, nee, die gaan lekker de vriezer in. Dan kun je altijd snel een snack afbakken als je zin hebt in iets lekkers!

Rookworstbroodjes met honing-mosterdsaus

5 from 1 vote
Course: LunchCuisine: SnackDifficulty: Eenvoudig
Voor

10

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

210

kcal

Zelf snackbroodjes maken is leuk én lekker! Maak eens zelf rookworstbroodjes met honing-mosterdsaus. Lekker als lunch of snack.

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg

  • 150 gr rookworst (liefst rechte rookworst)

  • 2 el grove mosterd

  • 2 tl honing

  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding

  • Laat de plakken bladerdeeg iets ontdooien (laat ze op het plasticje liggen, dan kun je ze straks makkelijker invriezen) en snijd ondertussen 5-6 streepjes in één kant van het deeg (dit worden straks de luchtgaatjes en dus de bovenkant van de rookworstbroodjes).
  • Klop de mosterd los met de honing tot een romige saus.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rechte rookworsten eerst doormidden, en halveer ze daarna nogmaals in de lengte, zodat je tien stukken rookworst met een platte kant overhoudt (je houdt waarschijnlijk een halve rookworst over).
  • Leg de stukken rookworst met de platte kant op het bladerdeeg, aan de kant zonder luchtgaatjes. Verdeel een theelepeltje van de honing-mosterdsaus over de rookworst en vouw het bladerdeeg dubbel, zodat de luchtgaten over de rookworst vallen. Plak het deeg goed dicht door het met een vork langs de randjes aan te drukken. Op dit moment kun je ze ook invriezen.
  • Besmeer de broodjes met het losgeklopte ei en bak ze in 25 minuten mooi goudbruin.

Opmerkingen

  • Na stap vijf kun je de rookworstbroodjes ook invriezen en later afbakken. Laat ze in dat geval op het velletje plastic liggen, dan kun je ze in een diepvriesdoos doen zodat dat de broodjes aan elkaar gaan plakken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten