lunch

Kaasbroodjes zelf maken

Kaasbroodjes

Ben jij ook zo dol op kaasbroodjes? Je vindt ze vaak bij de bakker, de supermarkt of op treinstations en ik vind ze superlekker. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om ze zelf te maken? Met dit recept voor kaasbroodjes maak je 10 stuks maar geen zorgen, je kunt ze goed invriezen! Dit recept maakte ik omdat ik deze maand weer eens meedeed aan de Foodblogswap.

Foodblogswap – kaasbroodjes van Doortje

Het is alweer maanden geleden dat ik meedeed aan de FoodBlogSwap, dus even een reminder van wat dat ook alweer is: bij de Foodblogswap kook je een recept van een ander blog, maar je geeft er wel een eigen draai aan. Ik vind het altijd erg leuk om mee te doen, zo leer ik nieuwe blogs kennen én kan ik weer inspiratie opdoen voor nieuwe recepten! Deze maand mocht ik een recept kiezen van Doortje’s Keuken. Helemaal geen straf, want haar blog staat werkelijk bomvol met de lekkerste baksels! Negerzoenen, appelbollen, speculaasvlaai, cheesecake… Lastig kiezen hoor! Maar toen ik langs haar recept voor kaasbroodjes scrolde wist ik stiekem al dat ik niet meer verder hoefde te zoeken: die gaan het worden! Doortje geeft aan dat ze op het station regelmatig bij de Kiosk een kaasbroodje haalt. Snap ik helemaal, want dit was ook mijn favoriete snack toen ik nog bijna dagelijks op het station kwam voor mijn werk! Sinds ik met de auto naar mijn werk ga, eet ik dan ook een stuk minder vaak kaasbroodjes en eerlijk, ik mis ze soms wel een beetje. Ik ben sowieso een echte kaaskop en deze zijn echt onweerstaanbaar als je om een uur of zes met al een beetje trek op het station aankomt…

Tip: je kunt de kaasbroodjes ongebakken invriezen, handig!

Recept kaasbroodjes

Voor 10 stuks

 • 50 gram roomboter
 • 50 gram bloem
 • 250 ml halfvolle melk
 • 125 gr pittige (oude) kaas, geraspt of in kleine stukjes
 • 2 tl grove mosterd
 • peper
 • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
 • 1 losgeklopt ei
 • geraspte kaas

Zo maak je de kaasbroodjes

 • Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat het al roerend met een garde, in twee minuten gaar worden.
 • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren met de garde.
 • Smelt beetje bij beetje de oude kaas door het mengsel, blijf ondertussen steeds goed roeren met de garde.
 • Breng het kaasmengsel op smaak met de grove mosterd en peper. Zelf vind ik het mengsel door toevoeging van de kaas al zout genoeg, maar proef zelf even of je het ook zout genoeg vindt.
 • Maak een bord vochtig en stort hier het kaasmengsel op uit. Probeer het mengsel bij voorkeur alvast in een min of meer vierkante vorm te gieten, dat is makkelijker voor straks!
 • Dek het kaasmengsel af met keukenfolie en laat het volledig afkoelen. Haal ondertussen vast de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om ze te laten ontdooien.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd het kaasmengsel in tien rechthoekige repen en beleg de rechterkant van de plakjes bladerdeeg ermee. Snijd in de linkerkant overdwars een paar sneetjes en vouw het broodje nu dicht.
 • Druk de randen van de kaasbroodjes goed dicht met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, of vries ze in voor later!
 • Klop het ei los en smeer de kaasbroodjes ermee in. Bestrooi ze met een klein beetje geraspte kaas en bak de broodjes in ca 25 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Demi | StudioKOOK

  Benieuwd naar deze broodjes. De vulling lijkt me lekker zacht!

  29 december 2016 at 10:23
 • Reactie achterlaten