• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gebakken paddenstoelen op toast

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: okt 2021 door Sandra

    Gebakken paddenstoelen op toast is een van mijn favoriete voorgerechtjes. Het is letterlijk binnen vijf minuten klaar en heel smaakvol. Vooral in de herfst en winter eet ik het graag. Heerlijk, die herfstige smaken van paddenstoel, knoflook en tijm!

    Naar recept
    Champignons op toast, op smaak gebracht met veel tijm. De toasts liggen op een houten serveerplank.

    Voorgerecht of lunch

    Ik eet deze gebakken paddenstoelen op toast trouwens ook graag als snelle lunch in het weekend. Meestal lunch ik niet echt in het weekend, maar om een uur of drie krijg ik dan altijd trek. Dit is dan een prima hapje en nog lekker voedzaam ook.

    Ciappe - Italiaanse toast

    gebakken paddenstoelen

    Doordat dit gerechtje zo snel klaar is, is dit ook een heel geschikt voorgerecht om te serveren voor grotere groepen. Ik vind de paddenstoelen het lekkerste op Italiaanse ciappe. Lekker knapperig! Deze zijn onder andere te koop bij AH. Kun je geen ciappe vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld geroosterd brood of andere toast om de gebakken paddenstoelen op te serveren.

    Gebakken paddenstoelen - meer recepten

    Smaakt dit gerechtje naar meer? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten met paddenstoelen.

    Recept

    Champignons op toast, op smaak gebracht met veel tijm. De toasts liggen op een houten serveerplank.

    Gebakken paddenstoelen op toast

    Een simpel maar heel smaakvol voorgerecht: gebakken paddenstoelen met knoflook en tijm, geserveerd op toast of Italiaanse ciappe.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 4 ciappes (of 4 sneetjes toast)
    • 400 gr kastanjechampignons
    • 1 teen knoflook
    • 1 tl tijm
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de paddenstoelen wat kleiner. Snijd de knoflook fijn.
    • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen en de knoflook goudbruin.
    • Voeg de tijm, peper en zout toe en bak nog even door.
    • Verdeel de paddenstoelen over de ciappe en serveer het voorgerecht direct.

    Notities

    Ik kan het me niet voorstellen, maar heb je gebakken paddenstoelen over? Die kun je door een pastasaus roeren, of gebruik ze als extra vulling voor een quiche of gevulde courgette.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Zout: 135mg | Vezels: 2g | Suiker: 3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.