Gebakken paddenstoelen op toast is een van mijn favoriete voorgerechtjes. Het is letterlijk binnen vijf minuten klaar en heel smaakvol. Vooral in de herfst en winter eet ik het graag. Heerlijk, die herfstige smaken van paddenstoel, knoflook en tijm!

Voorgerecht of lunch
Ik eet deze gebakken paddenstoelen op toast trouwens ook graag als snelle lunch in het weekend. Meestal lunch ik niet echt in het weekend, maar om een uur of drie krijg ik dan altijd trek. Dit is dan een prima hapje en nog lekker voedzaam ook.
Ciappe - Italiaanse toast

Doordat dit gerechtje zo snel klaar is, is dit ook een heel geschikt voorgerecht om te serveren voor grotere groepen. Ik vind de paddenstoelen het lekkerste op Italiaanse ciappe. Lekker knapperig! Deze zijn onder andere te koop bij AH. Kun je geen ciappe vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld geroosterd brood of andere toast om de gebakken paddenstoelen op te serveren.
Gebakken paddenstoelen - meer recepten
Smaakt dit gerechtje naar meer? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten met paddenstoelen.
Recept

Gebakken paddenstoelen op toast
Ingrediënten
- 4 ciappes (of 4 sneetjes toast)
- 400 gr kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 1 tl tijm
Zo maak je het
- Snijd de paddenstoelen wat kleiner. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen en de knoflook goudbruin.
- Voeg de tijm, peper en zout toe en bak nog even door.
- Verdeel de paddenstoelen over de ciappe en serveer het voorgerecht direct.






Laat een reactie achter