• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gegrilde aubergine met quinoa

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: aug 2020 door Sandra

    Quinoa met aubergine & granaatappelpitjes. Verrassend lekker! Dit recept voor gegrilde aubergine met quinoa was namelijk echt een experiment waarvan ik géén idee had of het lekker zou worden.

    Naar recept
    Quinoa met aubergine: warme quinoa met daarop gegrilde aubergine, granaatappelpitjes, walnoten en verse fijngesneden munt.

    Gegrilde aubergine

    Aubergine is namelijk niet mijn favoriete groente en het heeft heel lang geduurd voordat ik erachter kwam hoe je het lekker klaar kunt maken. Eerst ontzouten (zodat ze sneller garen) en dan grillen met weinig olie is het antwoord!

    Aubergines hebben namelijk de neiging om olie snel op te zuigen, waardoor het al snel een vettige hap wordt. En dat wil je niet! Wees dus zuinig met de hoeveelheid olie die je gebruikt.

    Sinds ik dit weet, zet ik deze heerlijke vruchtgroente veel vaker op tafel. Inmiddels vind je dan ook al aardig wat recepten met aubergine op mijn blog, deze heerlijke auberginetorentjes met mozzarella bijvoorbeeld, of deze lekkere pasta met courgette en aubergine.

    Quinoa met aubergine

    gegrilde aubergine met quinoa

    Dit is namelijk juist een lekker frisse salade, waarin zeker geen vettige aubergine thuishoort! Je serveert deze quinoasalade met gegrilde aubergine dus, maar om het wat frisser te maken gaat er ook wat citroensap in, granaatappel, munt... En voor erbij een schepje yoghurt. Al met al echt een lekker en licht maaltje.

    Recept

    Quinoa met aubergine: warme quinoa met daarop gegrilde aubergine, granaatappelpitjes, walnoten en verse fijngesneden munt.

    Gegrilde aubergine met quinoa

    Een lekker vegetarisch recept: quinoa met gegrilde aubergine, munt, walnoten en granaatappelpitjes.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • grillpan

    Ingrediënten

    • 150 gr quinoa
    • 1 aubergine
    • 50 gr walnoten
    • 2 el granaatappelpitten
    • 2 takjes munt
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl citroensap
    • 1 tl balsamico-azijn
    • 2 scheppen yoghurt
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze 5-10 minuten tot een half uur staan. Je zult zien dat ze beginnen te 'zweten'. Dep de plakken goed droog, draai ze om en herhaal dit proces nog een keer met de andere kant van de aubergineplakken.
    • Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Smeer de aubergine lichtjes in met olie en grill de plakken aubergine aan beide kanten zodat ze gaar zijn en mooie grillstreepjes hebben.
    • Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en balsamico-azijn en maak deze op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de quinoa.
    • Hak de walnoten grof en snijd de muntblaadjes fijn.
    • Doe de quinoa op de borden en leg de plakken gegrilde aubergine erop. Garneer met de granaatappelpitjes, gehakte walnoten en de fijngehakte munt. Serveer met een schep yoghurt.

    Notities

    Heb je een restje van de quinoa met gegrilde aubergine over? Dat is de volgende dag lekker als lunch.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 545kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 17g | Vetten: 28g | Zout: 25mg | Vezels: 9g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Stella

      augustus 10, 2020 at 6:08 am

      Hoi Sandra, aubergines hoef je niet te ontzouten. In oudere recepten staat vaak dat je ze met zout moet bestrooien om zo de bittere smaak eruit te halen. Inmiddels is deze bittere smaak, net als bij witlof, er uit gekweekt en is dit 'ontbitteren' dus ook niet meer nodig. Ik heb ontdekt dat ik aubergines erg lekker en zacht kan krijgen door ze onder de gril te leggen en bruin te laten worden. Dan in een bak met plasticfolie zodat ze nog nagaren. Bij dikke plakken schuif ik het rooster iets lager in de oven zodat ze tevens meegaren tijdens het grillen. Het is een beetje uitvogelen hoe lang alles moet, maar als ze lekker bruin zijn smaken ze al goed! Succes!

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 18, 2020 at 7:11 am

        Hey Stella, bedankt voor dit stukje geschiedenis, interessant en dit wist ik helemaal niet! Zelf ontzout ik de aubergines niet voor de smaak, maar om er vocht aan te onttrekken. Ze nemen dan minder olie op en worden minder vettig is mijn persoonlijke ervaring. Jouw manier om ze in de oven te grillen klinkt ook goed, dat ga ik eens proberen!

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.