• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gele bietjes uit de oven

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: nov 2018 door Sandra

    Gele bietjes, ken je ze? In de supermarkt zie je ze niet vaak liggen, dus je moet wel een beetje mazzel hebben om ze te vinden. Maar prachtig zijn ze, die kleur! En als je ze in de oven klaarmaakt, blijft dat gele kleurtje mooi intact.

    Naar recept
    Gele bietjes uit de oven

    Recepten met bietjes

    Vroeger was ik overigens helemaal niet zo dol op bietjes, maar sinds ik kennis heb gemaakt met gele bietjes en chioggabietjes (die roze/witte bieten) ben ik helemaal fan (en inmiddels lust ik de rode ook graag). Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken! Inmiddels staan er dan ook al een heleboel lekkere recepten met bieten op mijn blog. Dit recept voor gele bietjes uit de oven is daar de nieuwste aanwinst in.

    Gele bietjes en mandarijn

    Ik had het idee dat mandarijn goed zou smaken bij de gele bietjes en dat bleek inderdaad het geval. Ook gebruikte ik wat honing voor een lekker zoetje, en kruidige tijm voor extra smaak. Daarmee is dit een heerlijk simpel bijgerecht geworden dat niet mis zal staan tijdens een etentje.

    Je zou ze zelfs tijdens Kerst kunnen serveren!

    Gele bieten uit de oven

    Als je de bieten in de oven klaarmaakt, worden ze beetgaar, niet heel zacht. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, een beetje bite. Als je ze wat zachter wilt, kun je ze uiteraard wat langer in de oven zetten. Dek de schaal dan af met aluminiumfolie zodat de bietjes niet te bruin worden.

    Recept

    Gele bietjes uit de oven in een ovenschaal, gegarneerd met verse tijm.

    Gele bietjes uit de oven

    Een bijzonder bijgerecht: gele bietjes met mandarijn en tijm uit de oven. Makkelijk te maken en erg lekker!
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • ovenschaal
    • fijne rasp

    Ingrediënten

    • 4 gele bietjes
    • 2 mandarijnen
    • 4 el honing
    • 10 takjes tijm
    • peper en zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele bietjes en snijd ze in dunne plakjes of kleine blokjes. Doe ze in een ovenschaal.
    • Rasp de mandarijnen boven de bietjes. Halveer ze en knijp het sap uit over de plakjes gele biet.
    • Voeg de honing toe, de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met peper en zout.
    • Schud alles goed door elkaar en bak de gele bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Houdt de bietjes in de gaten, als ze een beetje te bruin beginnen te worden, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

    Notities

    Je kunt de bietjes al eerder op de dag klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 2g | Vetten: 0.3g | Zout: 80mg | Vezels: 4g | Suiker: 29g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Een kom met komkommersalade met dille en feta.
      Komkommersalade met dille en feta
    • Gegratineerde pompoen - een ovenschaal met dunne plakjes pompoen, feta en tijm.
      Gegratineerde pompoen met feta

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maria

      september 06, 2022 at 9:09 pm

      Beste Sandra,
      Vanavond dit recept gemaakt, wel de mandarijnen vervangen door sinasappel. Hèèl verrassend. Lekker zoet. Aan de gele bieten zit minder smaak van zichzelf dan de rode. Goed dat je er zo'n lekker recept van hebt gemaakt. Dank je, Maria

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 07, 2022 at 8:53 am

        Dankjewel voor je reactie Maria! Met sinaasappel lijkt het me ook erg lekker! En ja, eens, de gele bietjes zijn veel zachter en minder intens van smaak dan de rode biet!

        Beantwoorden
    2. Lummie

      augustus 17, 2022 at 6:53 pm

      5 sterren
      Wat is dit lekker zeg!
      De prachtige kleur met de heerlijk zoet-kruidige smaak is voor herhaling vatbaar bij ons.

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 19, 2022 at 7:57 pm

        Bedankt voor de lieve woorden en je beoordeling Lummie, ik hoop dat hij vaker bij jullie op tafel gaat komen!

        Beantwoorden
    5 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.