• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gestoofde rabarber

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: apr 2023 door Sandra

    Gestoofde rabarber is geweldig! Door rabarber op een zacht vuur langzaam te stoven met suiker, krijg je heerlijk zachte, zoete rabarber die nét niet uit elkaar valt, en zijn schitterend roze kleur behoudt.

    Naar recept
    gestoofde rabarber

    Gestoofde rabarber met sinaasappel

    Je kunt ervoor kiezen om de rabarber in water te stoven, niets mis mee. Je kunt het water echter ook vervangen door citrussap, extra lekker!

    In dit gestoofde rabarber recept stoof ik de rabarber in bloedsinaasappelsap. Maar je kunt ook prima gewoon sinaasappelsap gebruiken, of citroensap. Allemaal lekker.

    Rabarber stoven

    rabarber stoven

    Door rabarber op een zacht vuur te koken, krijg je heerlijke rabarbercompote. Ook erg lekker, maar voor sommige toetjes vind ik het leuk om de rabarber zijn herkenbare vorm te laten houden.

    Dan is stoven dé oplossing. Doordat je de stelen op een zacht vuurtje laat garen en er verder niet aankomt, blijft de rabarber zijn mooie vorm behouden.

    Het is wel belangrijk om niet te roeren, anders maak je er alsnog moes van!

    Zoetekauw of niet?

    In dit recept gebruik ik 30 gram suiker op 150 gram rabarber. Daarmee wordt de rabarber vrij zoet. Ben je niet zo'n zoetekauw of wil je liever niet teveel suiker gebruiken? Dan kun je ook de hoeveelheid suiker halveren.

    Gestoofde rabarber bewaren

    Doordat je redelijk wat suiker gebruikt voor dit recept, kun je de gestoofde rabarber wel lang bewaren. In een afgesloten bakje in de koelkast blijft het zeker een dag of vijf goed, waarschijnlijk nog wel langer.

    Waarbij eet je dit?

    Je kunt de rabarber gebruiken als topping voor warme havermout, yoghurt of gele vla. Het is ook een feestelijke topping voor toetjes als panna cotta, vlaflip of trifle.

    Je kunt het zelfs als bijgerecht serveren!

    Recept

    Stukken gestoofde rabarber op een ouderwets bruin bordje. Er ligt een vorkje naast.

    Gestoofde rabarber

    Heerlijk op havermout, yoghurt, vla of als garnering van een toetje: gestoofde rabarber.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 150 gr rabarber
    • 1 sinaasappel of citroen
    • 30 gr suiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Was de rabarber en snijd de stelen in schuine stukken van ongeveer 6 centimeter lang.
    • Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een pan. Leg de stelen rabarber op de bodem van de pan. De pan moet ruim genoeg zijn om alle stukken op de bodem te kunnen leggen, en ze moeten ook wat tussenruimte hebben.
    • Strooi de suiker over de rabarber en stoof de rabarber nu op een zacht vuurtje gaar met het deksel half op de pan.
    • Wals de pan af en toe voorzichtig rond, maar schud of roer absoluut niet. Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de rabarber lekker zacht (prik er even in met een vork zodat je weet dat de rabarber goed gaar is). Til de stukken er voorzichtig uit met een klein vorkje.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 1g | Vetten: 0.3g | Zout: 3mg | Vezels: 3g | Suiker: 22g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie

      april 06, 2023 at 7:52 pm

      5 sterren
      Lekker recept en het ziet er gezellig uit zo in stukjes gekookt.

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.