Menu
ontbijt

Granola met kaneel en kardemom

Granola met kaneel en kardemom

Zelf granola maken, ik vond het altijd een drama. Zo vaak heb ik het geprobeerd, en altijd ging het mis. Steeds eindigde ik weer met een verbrand hoopje havermout en noten, zo zonde! Maar toen, toen kwam ik in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood een recept voor granola tegen, waarbij je de havermout en noten veel minder lang in de oven doet dan in de meeste recepten. Ik besloot me er dus nog eens aan te wagen.

Knapperige granola van havermout

En ja hoor, met een zelfs nog ietsje kortere baktijd hield ik een heerlijk mengsel van super crunchy granola over! Het geheim bleek het regelmatig omscheppen van het havermout-mengsel. Zo verbrand het veel minder snel! Sindsdien houd ik de baktijd en oventemperatuur van de Chicks aan, en gaat het alweer jaren goed. 

Deze winterse granola doet het erg goed op een bakje dikke, Griekse yoghurt. Het is ook lekker om er nog wat vers fruit bij te serveren. Sinaasappel vind ik er zelf erg goed bij passen.

Granola smaakt ook heerlijk als topping op een smoothiebowl of een kommetje nicecream.

Variaties op dit granola recept

Deze keer maakte ik een granola met havermout, noten, honing, kaneel en kardemom. Lekker winterse smaken dus. Ook al staat het voorjaar voor de deur, deze kruidige granola kan wat mij betreft het hele jaar door.

Je kunt overigens ook volop variëren met de ingrediënten. Na het bakken kun je er bijvoorbeeld rozijnen doorroeren, of gedroogde cranberries. Stukjes gehakte chocolade of kokossnippers zijn er ook erg lekker door.

Granola met kaneel en kardemom

Granola met kaneel en kardemom

Zelf granola maken is lekker, makkelijk en goedkoper dan kant en klare granola uit de winkel. Bovendien kun je lekker experimenteren met verschillende specerijen, noten en andere toevoegingen. Deze variant is met noten, kaneel en kardemom.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 16 minuten
Porties: 10 porties

Ingrediënten

  • 200 gr havermoutvlokken
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr cashewnoten
  • 6 el honing
  • 2 el kaneel
  • 1 el kardemom

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de havermout met de noten, honing, kaneel en kardemom. Roer goed door tot de honing goed is verdeeld over het mengsel.
  • Spreid het mengsel uit over een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Bak het mengsel ongeveer 16 minuten en schep het elke 4 minuten even om. Laat helemaal afkoelen, schep in een pot en klaar ben je!
  • Serveer je homemade granola bijvoorbeeld bij een kom kwark of yoghurt. Met wat vers fruit erbij maak je het helemaal af.

Notities

u003cliu003eu003cstrongu003eTip:u003c/strongu003e je kunt de kaneel/kardemom ook vervangen door 3 el speculaaskruiden, heerlijk!u003c/liu003eu003cliu003eAls je de granola bewaard in een goed afsluitbare pot op een donkere plaats, kun je het maandenlang bewaren.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 148kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept granola met kaneel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept