ontbijt

Granola met kaneel en kardemom

Granola met kaneel en kardemom

Zelf granola maken, ik vond het altijd een drama. Zo vaak heb ik het geprobeerd, en altijd ging het mis. Steeds eindigde ik weer met een verbrand hoopje havermout en noten, zo zonde! Maar toen, toen kwam ik in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood een recept voor granola tegen, waarbij je de havermout en noten veel minder lang in de oven doet dan in de meeste recepten. Ik besloot me er dus nog eens aan te wagen. En ja hoor, met een zelfs nog ietsje kortere baktijd hield ik een heerlijk mengsel van super crunchy granola over! Sindsdien houd ik de baktijd en oventemperatuur van de Chicks aan, en gaat het alweer jaren goed. 

Variaties op dit granola recept

Deze keer maakte ik een granola met havermout, noten, honing, kaneel en kardemom. Lekker winterse smaken dus. Ook al staat het voorjaar voor de deur, deze kruidige granola kan wat mij betreft het hele jaar door. Je kunt overigens ook volop variëren met de ingrediënten. Na het bakken kun je er bijvoorbeeld rozijnen doorroeren, of gedroogde cranberries. Stukjes gehakte chocolade of kokossnippers zijn er ook erg lekker door.

Recept granola met kaneel en kardemom

 • 200 gr havermoutvlokken
 • 50 gr ongebrande, ongezouten amandelen
 • 50 gr ongebrande, ongezouten cashewnoten
 • 8 el honing
 • 1,5 el kaneel
 • 1,5 el kardemompoeder
 • Tip: je kunt de kaneel/kardemom ook vervangen door 3 el speculaaskruiden, heerlijk!

Zo maak je de granola met havermout en winterse kruiden

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Meng de havermout met de noten, honing, kaneel en kardemom. Roer goed door tot de honing goed is verdeeld over het mengsel.
 • Spreid het mengsel uit over een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.
 • Bak het mengsel ongeveer 16 minuten en schep het elke 4 minuten even om. Laat helemaal afkoelen, schep in een pot en klaar ben je!
 • Serveer je homemade granola bijvoorbeeld bij een kom kwark of yoghurt. Met wat vers fruit erbij maak je het helemaal af.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten