Zelf granola maken, ik vond het altijd een drama. Zo vaak heb ik het geprobeerd, en altijd ging het mis. Steeds eindigde ik weer met een verbrand hoopje havermout en noten, zo zonde! Maar toen, toen kwam ik in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood een recept voor granola tegen, waarbij je de havermout en noten veel minder lang in de oven doet dan in de meeste recepten. Ik besloot me er dus nog eens aan te wagen.
Knapperige granola van havermout
En ja hoor, met een zelfs nog ietsje kortere baktijd hield ik een heerlijk mengsel van super crunchy granola over! Het geheim bleek het regelmatig omscheppen van het havermout-mengsel. Zo verbrand het veel minder snel! Sindsdien houd ik de baktijd en oventemperatuur van de Chicks aan, en gaat het alweer jaren goed.
Deze winterse granola doet het erg goed op een bakje dikke, Griekse yoghurt. Het is ook lekker om er nog wat vers fruit bij te serveren. Sinaasappel vind ik er zelf erg goed bij passen.
Variaties op dit granola recept
Deze keer maakte ik een granola met havermout, noten, honing, kaneel en kardemom. Lekker winterse smaken dus. Ook al staat het voorjaar voor de deur, deze kruidige granola kan wat mij betreft het hele jaar door.
Je kunt overigens ook volop variëren met de ingrediënten. Na het bakken kun je er bijvoorbeeld rozijnen doorroeren, of gedroogde cranberries. Stukjes gehakte chocolade of kokossnippers zijn er ook erg lekker door.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties