ontbijt

Smoothiebowl met mango, banaan en granola

Smoothiebowl mango, banaan en granola

Ik heb inmiddels al een heleboel smoothiebowl recepten met jullie gedeeld, en ik ben bang dat dit nog niet de laatste is… Het is nou eenmaal zo leuk om van je ontbijtje nét even wat meer werk te maken. Wat mij betreft altijd een extra goede start van de dag. ‘s Ochtends weinig tijd? Je kunt de smoothiebowl zelf al de avond van tevoren klaarmaken, dan hoef je hem de volgende ochtend alleen nog maar te versieren met je favoriete toppings.

Deze smoothiebowl zit bomvol lekkere tropische smaken: mango, banaan, kokos… En je krijgt er meteen een flinke portie fruit mee binnen. Fruit is natuurlijk erg gezond, maar omdat je het in een smoothiebowl grotendeels pureert, vult het een stuk minder dan wanneer je het als ‘een stuk fruit’ zou eten. Je krijgt ongemerkt dus wel veel fruitsuikers binnen die niet zorgen voor een lang vullend gevoel. Daarom neem ik altijd graag een vullende topping bij mijn smoothiebowls, zoals granola of havermout.

Tip: ik gebruikte mangostukjes uit de diepvries. De dag ervoor alvast ontdooien in de koelkast en je bent de volgende ochtend snel klaar met het maken van je smoothiebowl.

Recept smoothiebowl met mango, banaan en granola

Voor 2 personen

 • 400 ml yoghurt (ik gebruikte de kokosyoghurt van Abbot Kinneys voor een extra tropische touch, maar je kunt ook gewone yoghurt of kwark nemen)
 • 1 banaan
 • 250 gr mangostukjes (vers, of ontdooid uit de diepvries)
 • 2 vijgen
 • 2 handjes granola (zelfgemaakt volgens dit of dit recept, of gekocht)
 • 4 blokjes pure chocolade

Doe de yoghurt in een mengkom. Breek de banaan in stukjes en doe bij de yoghurt. Doe 200 gr van de mangostukjes erbij (houdt 50 gram achter) en pureer dit tot een gladde smoothie.

Doe de smoothies in twee kommen en versier met de rest van de stukjes mango, de in stukjes gesneden vijgen en de granola.

Hak de pure chocolade grof en bestrooi je smoothiebowl ermee. Dien meteen op en enjoy!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Eef

  Heerlijk San. Lekker met vijgen en mango, yum! We moeten toch echt een keer die week van de smoothiebowl doen ;)

  28 oktober 2016 at 11:17
 • Reactie achterlaten