• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Hartige galette met rode ui en geitenkaas

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: apr 2021 door Sandra

    Zoete galette ken je misschien wel, maar een hartige galette? Ja hoor, dat kan prima! Traditioneel vul je een zoete galette met kersen, maar je kunt van het zelfde deeg eenvoudig een hartige galette maken. Deze variant vulde ik met zacht gebakken rode ui en lekkere geitenkaas. Een beetje zoet, een beetje hartig, en niet een beetje lekker maar héél lekker!

    Naar recept
    Hartige galette met rode ui en geitenkaas. Er ligt een glazen potje met gedroogde tijm naast de geitenkaas galette.

    Uiengalette

    Rode ui combineert heel goed met geitenkaas. Het zoetige van de rode ui is heel lekker in combinatie met de soms wat scherpe smaak van geitenkaas. Met wat tijm en balsamico als smaakmakers, maak je eenvoudig een heerlijke vulling voor deze hartige uiengalette.

    Recept

    Hartige galette met rode ui en geitenkaas. Er ligt een glazen potje met gedroogde tijm naast de geitenkaas galette.

    Hartige galette met rode ui en geitenkaas

    Recept voor hartige galette met rode ui en geitenkaas. Lekker als hoofdgerecht of lunch, serveer er een groene salade bij.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 3 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • deegroller
    • bakpapier
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    Voor het deeg

    • 225 gr bloem
    • 125 gr boter
    • 1 tl tijm
    • 1 snuf zout
    • 50 ml ijskoud water

    Voor de vulling

    • 300 gr rode ui
    • 1 el suiker
    • 1 el balsamico-azijn
    • 150 ml water
    • 1 tl tijm
    • zout en peper
    • 50 gr geitenkaas (rolletje)
    • 1 ei
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het deeg, dit kan je eventueel ook al een dag van tevoren doen. Meng de bloem met het zout en meng de boter er vlug door met je vingers. Het deeg zal nu nog niet binden maar een beetje kruimelig zijn.
    • Voeg een beetje van het koude water toe en kneed het deeg goed door. Blijf water toevoegen en kneden tot je een mooie, samenhangende bal deeg in je handen hebt. Je hebt waarschijnlijk niet al het water nodig. Maak een platte schijf van het deeg en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
    • Maak ondertussen de vulling. Snijd hiervoor de uien in halve ringen en doe deze in een koekenpan met de suiker, balsamico-azijn, het water, de tijm en wat peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten stoven en laat het mengsel afkoelen.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het zo dik is dat je het nog wel kunt omvouwen (iets minder dan een halve centimeter dikte). Het hoeft er absoluut niet netjes uit te zien.
    • Verdeel de rode ui over het deeg maar laat een centimeter of 2-3 aan de randen vrij. Vouw het deeg nu langs de randen deels over de uienvulling heen, zoals je op de foto ook ziet.
    • Klop het ei los en besmeer de randen van de hartige galette ermee.
    • Snijd plakjes van de geitenkaas en beleg de hartige galette ermee. Bak de uiengalette 40 minuten op 180 graden.

    Notities

    Je kunt het deeg al van te voren maken en ongebakken invriezen.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 679kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwitten: 14g | Vetten: 40g | Zout: 487mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.