• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Hazelnoot schuimtaart met Nutella

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mei 2021 door Sandra

    Hazelnoot schuimtaart is één van mijn favoriete gebakjes, zo lekker. Deze hazelnoot-schuimrol is echt super simpel te maken. Het is niet helemaal te vergelijken met een hazelnoot schuimgebakje van de banketbakker, want dit hazelnoot gebakje heeft niet die kenmerkende mokkavulling. Maar deze schuimtaart is ook een échte aanrader.

    Naar recept
    Hazelnoot schuimtaart, gevuld met room en Nutella. De schuimtaart is bestrooid met hazelnoten en ligt op een houten plank met een pot Nutella en een stuk pure chocolade.

    Een recept van Paul Hollywood

    Het recept voor deze hazelnotentaart kwam ik tegen in een oud nummer van Delicious. Als ik me niet vergis is het een recept van Paul Hollywood, dus dat moet wel een succesnummer zijn.

    Moeilijk te maken? Nou dat blijkt dus echt ontzettend mee te vallen! De taart zelf hoeft maar 20 minuutjes in de oven, daarna de heerlijke vulling erop smeren, oprollen en je bent al klaar! Ook de voorbereidingen zijn niet erg ingewikkeld.

    Nutella hazelnoot schuimtaart

    Echt, ga dit als-je-blieft proberen, want dit is zó ontzettend lekker! Deze hazelnoot schuimtaart met Nutella is wel heel anders dan die schuimgebakjes van de bakker, maar heerlijk is hij in ieder geval wel. En echt ontzettend makkelijk te maken, dat beloof ik je.

    Tipje: ben je een Nutella-fan? Dan kun je de hoeveelheid Nutella rustig verdubbelen...

    Heb je een stuk van de taart over? Bewaar deze dan in de koelkast, dan blijft hij nog wel een dagje lekker. Ik zou hem niet langer dan in totaal 2 dagen bewaren, daarna wordt de taart er echt minder lekker op.

    Zomerse variatie

    Omdat ik dit zo'n fijn recept vind, maakte ik ook een zomerse variant op de hazelnoot schuimtaart: deze meringuetaart met aardbeien en lemon curd. Ook een absolute aanrader!

    Recept

    Hazelnoot schuimtaart, gevuld met room en Nutella. De schuimtaart is bestrooid met hazelnoten en ligt op een houten plank met een pot Nutella en een stuk pure chocolade.

    Hazelnoot-schuimtaart

    Voor fans van Nutella en hazelnoot schuimgebakjes is dit eenvoudige taartrecept echt een must!
    4 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 10 plakken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 30x20 cm
    • bakpapier
    • koekenpan
    • koksmes
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    • 4 eiwitten
    • 225 gr fijne kristalsuiker
    • 100 gr hazelnoten
    • 350 ml slagroom
    • 3 el Nutella
    • 25 gr pure chocolade
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Heb je geen bakblik in bovenstaande maten, gebruik dan gewoon je ovenplaat en smeer straks de meringue uit tot ongeveer deze afmetingen.
    • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan onder regelmatig schudden. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze fijn.
    • Klop om de meringue te maken de eiwitten met de mixer. Let op: zorg dat de kom waarin je de eiwitten klopt, brandschoon is. Als de meringue stijf genoeg is (doe daarvoor , blijf je schoon dan is het ok!) mix je eetlepel voor eetlepel de suiker toe tot de helft van de suiker op is. Spatel de rest van de suiker voorzichtig door de eiwitten en bekleed het bakblik met de meringue.
    • Bestrooi de meringue met 75 gram van de hazelnoten en bak de meringue 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is.
    • Leg het tweede vel bakpapier op de meringue en dek voorzichtig af met een grote plank (niet de meringue pletten! Dit is alleen bedoeld om de laag om te kunnen draaien) Draai nu de bakplaat om, haal het bovenste vel bakpapier eraf en laat de schuimlaag volledig afkoelen.
    • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Klop de Nutella los met wat van de slagroom en roer deze voorzichtig door de slagroom. Tip: roer niet te lang, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat.
    • Besmeer de meringue met de chocoladeroom en bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten. Rasp de pure chocolade over de room en rol nu de meringue-rol voorzichtig op. Het gaat het makkelijkste als je hiervoor het bakpapier dat er nog onder ligt, als hulpmiddel gebruikt.
    • Zet de hazelnoot schuimtaart in de koelkast tot je hem gaat serveren. Het liefst minimaal een uur, want anders is de slagroom nog zacht en kun je de taart minder goed in plakken snijden.

    Notities

    Let op: doordat je verse slagroom gebruikt is dit hazelnoot-schuimgebak niet lang houdbaar. Bewaar de schuimtaart maximaal 2 dagen in de koelkast. Maar dat is niet erg toch?

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 21g | Zout: 32mg | Vezels: 1g | Suiker: 27g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      december 06, 2015 at 9:33 pm

      Wauw deze was zó ontzettend lekker, voor herhaling vatbaar ;)

      Beantwoorden
    2. Anne-Marie

      december 06, 2015 at 1:48 pm

      Wat goed zeg, ik dacht ook altijd dat het super moeilijk zou zijn. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!

      Beantwoorden
    3. Daniëlle

      december 04, 2015 at 9:10 pm

      Klinkt erg lekker! Een schuimtaart staat ook nog steeds op mijn to bake lijstje!

      Beantwoorden
    4 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.