• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kersen custard taartjes

    Bijgewerkt: apr 2025 · Geplaatst: jul 2015 door Sandra

    Dit recept voor kersen custard taartjes kwam ik laatst tegen in Jamie's Magazine. Normaal gesproken houd ik er niet van om recepten zomaar over te nemen, maar dit was echt niet normaal lekker.

    Naar recept
    Kersen custard taartjes

    Zelfs le husband, die normaal gesproken echt helemaal niets om toetjes geeft, heeft ervan gesmuld. Ik moet het recept dus wel met jullie delen...

    Het leuke aan deze kersen custard taartjes, is dat je ze prima kunt voorbereiden. Als je de kersencompote al van te voren maakt en de taartvormpjes alvast bekleed, is het daarna helemaal niet meer veel werk om de taartjes af te maken. Ook een prima recept voor grotere groepen dus.

    De taartjes zijn op zich al waanzinnig lekker, maar je kunt ze ook serveren met een bolletje vanille-ijs of wat warme vanillesaus, dat is helemaal lekker!

    Recept

    Een gebaksbord met daarop een kersen custard taartje.

    Kersen custard taartjes

    Zoete kersencompote in een bedje van vanille-custard en bladerdeeg. Zó al heel lekker, maar extra lekker met een bolletje vanille-ijs erbij.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 6 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kersenontpitter
    • kleine taartvormpjes

    Ingrediënten

    • 300 gr kersen, ontpit
    • 100 gr fijne kristalsuiker
    • 6 velletjes bladerdeeg
    • 6 eidooiers
    • 100 ml melk
    • 250 ml slagroom
    • 1 vanillestokje
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwam de oven voor op 170 graden.
    • Doe de kersen met een vierde van de suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur 10-15 minuten inkoken. Laat deze kersencompote goed afkoelen.
    • Vet de taartvormpjes goed in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd eventueel bij als het deeg erg overhangt. Prik het deeg in, bekleed ze met wat bakpapier en bak ze 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de taartjes nog 5 minuten verder.
    • Laat de taartbodems afkoelen en vul ze met de kersencompote.
    • Klop de eidooiers los met de melk, slagroom, vanillemerg en de rest van de suiker. Vul de taartvormpjes met de custard en bak de kersen-custard taartjes nog ongeveer 20 minuten in de oven.
    • Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze serveert.

    Notities

    De kersencompote kun je al vooraf maken. Ook de taartbodems kun je al vooraf bakken, dan ben je op de dag zelf snel klaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 314kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 21g | Zout: 29mg | Vezels: 1g | Suiker: 25g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.