Dit recept voor kersen custard taartjes kwam ik laatst tegen in Jamie's Magazine. Normaal gesproken houd ik er niet van om recepten zomaar over te nemen, maar dit was echt niet normaal lekker.

Zelfs le husband, die normaal gesproken echt helemaal niets om toetjes geeft, heeft ervan gesmuld. Ik moet het recept dus wel met jullie delen...
Het leuke aan deze kersen custard taartjes, is dat je ze prima kunt voorbereiden. Als je de kersencompote al van te voren maakt en de taartvormpjes alvast bekleed, is het daarna helemaal niet meer veel werk om de taartjes af te maken. Ook een prima recept voor grotere groepen dus.
De taartjes zijn op zich al waanzinnig lekker, maar je kunt ze ook serveren met een bolletje vanille-ijs of wat warme vanillesaus, dat is helemaal lekker!
Recept

Kersen custard taartjes
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 300 gr kersen, ontpit
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 6 velletjes bladerdeeg
- 6 eidooiers
- 100 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
Zo maak je het
- Verwam de oven voor op 170 graden.
- Doe de kersen met een vierde van de suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur 10-15 minuten inkoken. Laat deze kersencompote goed afkoelen.
- Vet de taartvormpjes goed in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd eventueel bij als het deeg erg overhangt. Prik het deeg in, bekleed ze met wat bakpapier en bak ze 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de taartjes nog 5 minuten verder.
- Laat de taartbodems afkoelen en vul ze met de kersencompote.
- Klop de eidooiers los met de melk, slagroom, vanillemerg en de rest van de suiker. Vul de taartvormpjes met de custard en bak de kersen-custard taartjes nog ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze serveert.
Laat een reactie achter