Kipschotel met aardappel en wokgroenten: dit is weer zo'n fijn recept voor de snelle, doordeweekse maaltijd. Met een kwartiertje staat het eten op tafel.

En het is nog een eenpansgerecht ook, dus lekker weinig afwas! Daar maak je iedereen blij mee toch ;-)
Je kunt in dit gerecht trouwens ook allerlei restjes groenten gebruiken in plaats van wokgroenten. Denk aan paprika, broccoli, ui, prei, champignons, asperges... Het is allemaal lekker!
Recept

Recept kipschotel met aardappel en wokgroenten
Een makkelijk, snel recept voor de doordeweekse maaltijd: aardappelschijfjes, wokgroenten en kip.
Print
Pinterest
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 700 gr aardappelschijfjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 kipfilets
- 2 el pesto
- 400 gr Italiaanse wokgroenten
- 2 el olijfolie
Zo maak je het
- Snijd de kip in blokjes en roer de kipblokjes om met de pesto. Bak ze in enkele minuten goudbruin en gaar in de helft van de olie. Haal de kipstukjes weer uit de pan en bewaar ze apart.
- Bak ondertussen de aardappelschijfjes in de rest van de olijfolie (8-10 minuten) en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg na vijf minuten de wokgroenten toe en voeg nog extra zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de stukjes kip weer toe en warm de kipschotel nog even goed door.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën: 291kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 23g | Vetten: 3g | Zout: 149mg | Vezels: 8g | Suiker: 1g
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.






Laat een reactie achter