drankjes

Koffie met Baileys en opgeklopte melk

Koffie met Baileys en opgeklopte melk
Gisteravond had ik zin in wat lekkers na het eten en besloot ik koffie met Baileys te maken. Een supersnel receptje dat heel geschikt is om te serveren na een etentje. Het vult niet zo erg als een volledig dessert maar zo heb je toch iets lekker zoets na! Als je wilt kun je trouwens ook zelf Baileys maken om te gebruiken in dit recept. Dit kost maar 2 minuten (echt waar) en is ontzettend lekker!

Zorg ervoor dat je een paar van die mooie, hoge koffieglazen in huis hebt, dat staat het mooiste! Voor de melk kies ik voor houdbare, volle melk. Dit geeft het mooiste resultaat.

Recept koffie met Baileys en opgeklopte melk

Voor 1 persoon:

  • 1 espresso
  • 25 ml Baileys (ik hou zelf niet van veel drank in een recept, dus ik gebruik niet zoveel. Mag het van jou wel wat sterker, verdubbel deze hoeveelheid dan gerust)
  • 100 ml melk (bij voorkeur volle, houdbare melk)
  • cacaopoeder of chocoladeschilfers

Zo maak je koffie met Baileys en opgeklopte melk: 

  • Giet de Baileys in een mooi koffieglas en zet de espresso in het kopje.
  • Schuim de melk op met behulp van een melkschuimer en giet deze over de koffie.
  • Als finishing touch kun je de koffie bestrooien met wat cacaopoeder of chocoladeschilfers van pure chocolade.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten