Menu
drankjes

Koffie met Baileys en opgeklopte melk

Zin in wat lekkers na het eten? Maak eens deze koffie met Baileys. Een supersnel receptje dat heel geschikt is om te serveren na een etentje. Het vult niet zo erg als een volledig dessert maar zo heb je toch iets lekker zoets na! Als je wilt kun je trouwens ook zelf Baileys maken om te gebruiken in dit recept. Dit kost maar 2 minuten (echt waar) en is ontzettend lekker!

Baileys cappuccino

koffie met likeur

Deze lekkere koffie bestaat uit drie lagen: een kopje sterke espresso, een scheut Baileys en warme melk met een mooie schuimlaag. Eigenlijk zou je deze koffie met Baileys dus ook een Baileys cappuccino kunnen noemen!

Met een beetje geraspte chocolade maak je het drankje extra mooi én lekker.

Welke melk voor melkschuim?

Voor de melk kun je het beste houdbare, volle melk gebruiken. Dit geeft in mijn ervaring het mooiste en stevigste schuim. Als je een koffiemachine met melkschuimer hebt, is dat helemaal perfect voor dit recept voor Baileys koffie. Zo niet, dan kun je ook de melk even verwarmen en zo’n klein elektrisch kloppertje gebruiken om de melk mooi op te schuimen. Die koop je al voor minder dan een tientje via deze link op Bol.com.

Koffie met Baileys en plantaardige melk

Baileys koffie met melk

Gebruik je liever plantaardige melk voor deze Baileys koffie? Geen probleem! Ik heb het zelf ook even getest met havermelk (dat is trouwens ook de melk die ik voor de foto’s bij dit recept heb gebruikt) en dat is erg lekker.

Ik zou persoonlijk voor havermelk of amandelmelk gaan, andere soorten plantaardige melk lijken me niet zo lekker in dit recept.

Koffie met Baileys en opgeklopte melk

Een lekker toetje na een etentje: Baileys-koffie!
4.46 van 11 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 1 espresso
 • 25 ml Baileys
 • 100 ml melk (het liefste volle, houdbare melk)
 • geraspte chocolade of cacaopoeder

Handig om te hebben

  Zo maak je het

  • Verwarm het glas of het kopje voor door er heet water in te gieten. Hierdoor wordt de koffie straks minder snel koud.
  • Verwarm de melk en schuim de melk vervolgens op met behulp van een melkschuimer.
  • Giet de Baileys in het voorverwarmde koffieglas en zet de espresso in het kopje. Verdeel de warme melk en het melkschuim over de koffie.
  • Als finishing touch kun je de koffie bestrooien met wat cacaopoeder of chocoladeschilfers van pure chocolade.

  Notities

  u003cliu003eVoor de melk kun je het beste houdbare, volle melk gebruiken. Dit geeft het mooiste en stevigste schuim. Deze melk is na het openen nog even houdbaar in de koelkast. Je kunt het ook goed gebruiken om cappucino mee te maken, of een chai latte bijvoorbeeld.u003c/liu003e

  Voedingswaarden

  Calories: 124kcal
  Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
  Recept Baileys koffie

  Nog geen reacties

   Laat een reactie achter

   Beoordeling recept