zoet

Kokoscake met limoen

Kokoscake met limoen

Wordt het zomerser dan deze kokoscake met limoen? Dacht het niet! Kokosmelk in het beslag zorgt voor een heerlijk smeuiige cake, en de zoete frosting wordt niet té zoet omdat je er lekker wat frisse limoen overheen schaaft. Het sap en de rasp van limoenen verwerk je trouwens ook in het beslag, dus de cake blijft lekker fris. Eigenlijk zijn er gewoon geen woorden voor, dit moét je proeven!

Rachel Allan

Dit recept voor kokoscake met limoen komt oorspronkelijk uit het boek ‘Cake’ van Rachel Allan. Het is echt een fantastisch recept en daarom heb ik er alleen een paar heel kleine aanpassingen in gedaan.

Kokoscake met limoen

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

300

kcal

Ingrediënten

  • Voor de kokoscake
  • 150 ml kokosmelk

  • 50 gr geraspte kokos

  • 25 ml melk

  • 250 gr boter

  • 250 gr suiker

  • 3 eieren

  • 2 limoenen (sap & rasp)

  • 275 gr zelfrijzend bakmeel

  • Voor de frosting
  • 250 gr poedersuiker

  • 1 el kokosmelk

  • 1 limoen (sap & rasp)

  • Extra nodig
  • bakvorm van 20×20 cm

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkste door een prop te maken van het bakpapier en deze daarna weer uit te vouwen.
  • Zet de kokosmelk op het vuur, zodra het kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je er de geraspte kokos en de melk door. Zet weg tot gebruik.
  • Klop de boter romig met de suiker. Mix lang, 5-10 minuten. Hier wordt de cake mooi luchtig van!
  • Rasp de limoenen boven een kom en knijp het sap ook in de kom. Doe de eieren erbij en klop alles goed los. Meng dit vervolgens al kloppend door het boter/suiker mengsel. Voeg ook al kloppend het kokosmelk-mengsel toe.
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en blijf kloppen tot al het meel goed is opgenomen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Als de cake aan de bovenkant scheurt is het niet erg, er komt toch nog frosting overheen. Laat de kokoscake volledig afkoelen.
  • Voor de frosting rasp je de limoen in een apart bakje, dit zet je opzij tot gebruik. Doe de poedersuiker in een bakje en doe hier 1 el kokosmelk en het sap van de limoen bij. Klop tot een gladde frosting die net smeerbaar is (het moet niet té vloeibaar worden, dan loopt het van de cake af). Is de frosting te dik? Voeg dan nog wat water toe. Besmeer de kokoscake met de frosting en garneer met de geraspte limoenschil.

Opmerkingen

  • De cake is vrij hoog dus snijdt er niet te grote stukken van.
  • De cake is enkele dagen houdbaar als je hem bewaart in een goed afsluitbaar bakje.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten