Menu
zoet

Kokoscake met limoen

Kokoscake met limoen

Wordt het zomerser dan deze kokoscake met limoen? Dacht het niet! Kokosmelk in het beslag zorgt voor een heerlijk smeuiige cake, en de zoete frosting wordt niet té zoet omdat je er lekker wat frisse limoen overheen schaaft. Het sap en de rasp van limoenen verwerk je trouwens ook in het beslag, dus de cake blijft lekker fris. Eigenlijk zijn er gewoon geen woorden voor, deze cake met kokos moét je proeven!

Rachel Allan

Dit recept voor kokoscake met limoen komt oorspronkelijk uit het boek ‘Cake’ van Rachel Allan. Het is echt een fantastisch recept en daarom heb ik er alleen een paar heel kleine aanpassingen in gedaan.

Kokoscake: goedgekeurd door het proefpanel!

Misschien vraag je je wel eens af wat ik eigenlijk doe met al die baksels die ik maak voor mijn blog. Natuurlijk eet ik een deel zelf op, maar er wordt ook veel uitgedeeld. Aan mijn ouders, schoonouders, collega’s… Deze kokoscake nam ik mee naar een high tea met vriendinnen, waar we allemaal iets lekkers maakten. Dit strenge proefpanel keurde dit kokoscake recept méér dan goed, dus ik durf het wel met jullie te delen ;-) Komt ‘ie!

Kokoscake met limoen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Kokoscake met limoen

4 from 6 stemmen
Gang: TaartKeuken: FeestNiveau: Eenvoudig
Voor

12

stukken
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

300

kcal

De lekkerste kokoscake die er is! Een waanzinnig smeuiige cake met een friszoete topping met limoen.

Ingrediënten

  • Voor de kokoscake
  • 150 ml kokosmelk

  • 50 gr geraspte kokos

  • 25 ml melk

  • 250 gr boter

  • 250 gr suiker

  • 3 eieren

  • 2 limoenen (sap & rasp)

  • 275 gr zelfrijzend bakmeel

  • Voor de frosting
  • 250 gr poedersuiker

  • 1 el kokosmelk

  • 1 limoen (sap & rasp)

  • Extra nodig
  • bakvorm van 20×20 cm

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkste door een prop te maken van het bakpapier en deze daarna weer uit te vouwen.
  • Zet de kokosmelk op het vuur, zodra het kookt haal je het pannetje van het vuur en roer je er de geraspte kokos en de melk door. Zet weg tot gebruik.
  • Klop de boter romig met de suiker. Mix lang, 5-10 minuten. Hier wordt de cake mooi luchtig van!
  • Rasp de limoenen boven een kom en knijp het sap ook in de kom. Doe de eieren erbij en klop alles goed los. Meng dit vervolgens al kloppend door het boter/suiker mengsel. Voeg ook al kloppend het kokosmelk-mengsel toe.
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en blijf kloppen tot al het meel goed is opgenomen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Als de cake aan de bovenkant scheurt is het niet erg, er komt toch nog frosting overheen. Laat de kokoscake volledig afkoelen.
  • Voor de frosting rasp je de limoen in een apart bakje, dit zet je opzij tot gebruik. Doe de poedersuiker in een bakje en doe hier 1 el kokosmelk en het sap van de limoen bij. Klop tot een gladde frosting die net smeerbaar is (het moet niet té vloeibaar worden, dan loopt het van de cake af). Is de frosting te dik? Voeg dan nog wat water toe. Besmeer de kokoscake met de frosting en garneer met de geraspte limoenschil.

Opmerkingen

  • De cake is vrij hoog dus snijdt er niet te grote stukken van.
  • De cake is enkele dagen houdbaar als je hem bewaart in een goed afsluitbaar bakje.
Recept kokoscake met limoen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

5 Reacties

  • Jose
    11 december 2021 at 12:57

    Lijkt me heerlijk! Heb jij kokosmelk van bv Alpro gebruikt, of zo’n vierkant pakje? Kokosmelk uit pakjes is altijd dikker en romiger dan de dunne melk. Of maakt het niet uit?

    Reply
    • Sandra
      16 december 2021 at 14:54

      Hi Jose, hij is ook echt heel erg lekker! Voor dit recept heb je zeker de dikke variant nodig. Zelf gebruik ik altijd die pakjes inderdaad, die zijn lekker romig.

      Reply
      • Jose
        18 december 2021 at 12:40

        Dankjewel, ik ga hem proberen!

        Reply
  • Esther Di Luca
    16 november 2021 at 12:59

    Ooohhh mjammie 😋, deze ga ik vandaag of morgen maken

    Reply
    • Sandra
      20 november 2021 at 08:47

      Leuk Esther! Ik hoop dat je hem lekker vindt!

      Reply

Laat een reactie achter