Wordt het zomerser dan deze kokoscake met limoen? Dacht het niet! Kokosmelk in het beslag zorgt voor een heerlijk smeuiige cake, en de zoete frosting wordt niet té zoet omdat je er lekker wat frisse limoen overheen schaaft. Het sap en de rasp van limoenen verwerk je trouwens ook in het beslag, dus de cake blijft lekker fris. Eigenlijk zijn er gewoon geen woorden voor, deze cake met kokos moét je proeven!
Rachel Allan
Dit recept voor kokoscake met limoen komt oorspronkelijk uit het boek ‘Cake’ van Rachel Allan. Het is echt een fantastisch recept en daarom heb ik er alleen een paar heel kleine aanpassingen in gedaan.
Kokoscake: goedgekeurd door het proefpanel!
Misschien vraag je je wel eens af wat ik eigenlijk doe met al die baksels die ik maak voor mijn blog. Natuurlijk eet ik een deel zelf op, maar er wordt ook veel uitgedeeld. Aan mijn ouders, schoonouders, collega’s… Deze kokoscake nam ik mee naar een high tea met vriendinnen, waar we allemaal iets lekkers maakten. Dit strenge proefpanel keurde dit kokoscake recept méér dan goed, dus ik durf het wel met jullie te delen ;-) Komt ‘ie!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
7 Reacties
Nathalie connart
6 maart 2023 at 16:39Heeeeeeel lekker cake. Voor glazuur heb ik wel veel minder gemaakt ongeveer de helft.
Heb getrakteert op werk en iedereen vond het super lekker.
Sandra
7 maart 2023 at 13:32Wat leuk om te horen Nathalie, altijd leuk om je collega’s te trakteren op iets lekkers!
Jose
11 december 2021 at 12:57Lijkt me heerlijk! Heb jij kokosmelk van bv Alpro gebruikt, of zo’n vierkant pakje? Kokosmelk uit pakjes is altijd dikker en romiger dan de dunne melk. Of maakt het niet uit?
Sandra
16 december 2021 at 14:54Hi Jose, hij is ook echt heel erg lekker! Voor dit recept heb je zeker de dikke variant nodig. Zelf gebruik ik altijd die pakjes inderdaad, die zijn lekker romig.
Jose
18 december 2021 at 12:40Dankjewel, ik ga hem proberen!
Esther Di Luca
16 november 2021 at 12:59Ooohhh mjammie ?, deze ga ik vandaag of morgen maken
Sandra
20 november 2021 at 08:47Leuk Esther! Ik hoop dat je hem lekker vindt!