Menu
lunch

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

Broodje eend

Zin in een lekkere lunch? Maak eens een simpel broodje eend! Dit broodje eendenborstfilet met balsamico heb je zo gemaakt, en het is echt eens iets anders dan anders. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat je wekelijks een broodje eend eet ;-) 

Broodje eend

Eendenborst vind ik echt een heerlijk stukje vlees. Lekker zacht en dat zoetje…. I love it! De eendenborstfilet combineert heel goed met het pittige van de rucola en de zoete balsamicostroop (die laatste is trouwens sinds kort een nieuwe verslaving van me, ik garneer echt te pas en te onpas mijn gerechten ermee).

Een recept kun je onderstaande eigenlijk niet noemen, maar ik wilde jullie dit lekkere broodje eend echt niet onthouden!

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: HerfstNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorie├źn

290

kcal

Een lekkere en makkelijke lunch: broodje eend met balsamicostroop.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

 • 2 2 volkoren bollen

 • 100 gr 100 gerookte eendenborstfilet

 • 1 handje 1 rucola

 • balsamicostroop

Bereiding

 • Halveer de broodjes en beleg met wat rucola.
 • Verdeel de plakjes eendenborstfilet over de broodjes en garneer met wat balsamicostroop. Enjoy!

Opmerkingen

 • Rucola verlept snel, dus maak de overgebleven rucola het liefst binnen twee dagen op. Maak er bijvoorbeeld een salade van als bijgerecht, of garneer er een voorgerecht, pizza of plaattaart mee.
Lunchbroodje eendenborstfilet

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

 • Eef
  20 januari 2016 at 12:08

  Oh la la dit lijkt me heerlijk! Kan ik deze voor de lunch een keer bij je bestellen ;)

  Reply

Laat een reactie achter