Menu
lunch

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

Broodje eendenborst

Een van de redenen dat ik stiekem best van het najaar houdt, is dat dit seizoen zo ontzettend veel lekkers te bieden heeft. De lekkerste herfstgroenten (paddenstoelen), en ook het jachtseizoen begint dan weer. En dat betekent dat er ook weer heerlijke stukjes vlees te krijgen zijn. Hoewel veel vlees dat als ‘wild’ verkocht wordt, ook weer geen echt wild vlees schijnt te zijn. Maar goed, die hele discussie wil ik helemaal niet aanwakkeren: terug naar deze lekkere lunch!  

Eendenborst vind ik echt een heerlijk stukje vlees. Lekker zacht en dat zoetje…. I love it! De eendenborstfilet combineert heel goed met het pittige van de rucola en de zoete balsamicostroop (die laatste is trouwens sinds kort een nieuwe verslaving van me, ik garneer echt te pas en te onpas mijn gerechten ermee.

Een recept kun je onderstaande eigenlijk niet noemen, maar ik wilde jullie dit lekkere broodje echt niet onthouden!

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: HerfstDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

290

kcal

Een lekkere en makkelijke lunch: broodje eendenborstfilet met balsamicostroop.

Ingrediënten

 • 2 2 volkoren bollen

 • 100 gr gerookte eendenborstfilet

 • 1 handje rucola

 • balsamicostroop

Bereiding

 • Halveer de broodjes en beleg met wat rucola.
 • Verdeel de plakjes eendenborstfilet over de broodjes en garneer met wat balsamicostroop. Enjoy!

Opmerkingen

 • Rucola verlept snel, dus maak de overgebleven rucola het liefst binnen twee dagen op. Maak er bijvoorbeeld een salade van als bijgerecht, of garneer er een voorgerecht, pizza of plaattaart mee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

1 Reactie

 • Eef
  20 januari 2016 at 12:08

  Oh la la dit lijkt me heerlijk! Kan ik deze voor de lunch een keer bij je bestellen ;)

  Reply

Laat een reactie achter