Menu
lunch

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

Broodje eend

Zin in een lekkere lunch? Maak eens een simpel broodje eend! Dit broodje eendenborstfilet met balsamico heb je zo gemaakt, en het is echt eens iets anders dan anders. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat je wekelijks een broodje eend eet ;-) 

Broodje eend

Eendenborst vind ik echt een heerlijk stukje vlees. Lekker zacht en dat zoetje…. I love it! De eendenborstfilet combineert heel goed met het pittige van de rucola en de zoete balsamicostroop. Die laatste is trouwens sinds kort een nieuwe verslaving van me, ik garneer echt te pas en te onpas mijn gerechten ermee, zoals deze gekarameliseerde witlof of deze vijgen met mozzarella uit de oven.

Een recept kun je onderstaande eigenlijk niet noemen, maar ik wilde jullie dit lekkere broodje eend echt niet onthouden!

Broodje eend

Lunch: broodje eendenborstfilet met balsamico

Een lekkere en makkelijke lunch: broodje eend met balsamicostroop.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

 • 2 volkoren bollen
 • 100 gr gerookte eendenborstfilet
 • 1 handje rucola
 • balsamicostroop

Zo maak je het

 • Halveer de broodjes en beleg met wat rucola.
 • Verdeel de plakjes eendenborstfilet over de broodjes en garneer met wat balsamicostroop. Enjoy!

Notities

Rucola verlept snel, dus maak de overgebleven rucola het liefst binnen twee dagen op. Maak er bijvoorbeeld een salade van als bijgerecht, of garneer er een voorgerecht, pizza of plaattaart mee. 

Voedingswaarden

Calories: 290kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Lunchbroodje eendenborstfilet

1 Reactie

 • Eef
  20 januari 2016 at 12:08

  Oh la la dit lijkt me heerlijk! Kan ik deze voor de lunch een keer bij je bestellen ;)

  Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept