Deze witlof met blauwe kaas is een heerlijk bijgerecht. Lekker om met Kerst op tafel te zetten als variatie op de klassieke witlof met ham en kaas, of bij de gewone doordeweekse maaltijd. Het kost namelijk helemaal niet zoveel tijd om dit bijgerecht klaar te maken, en lekker dat het is!
Een hele lekkere combinatie van een klein beetje bitterheid van de witlof, die je compenseert met wat suiker. Met dit recept karameliseer je de stronkjes witlof namelijk in de pan met een klein beetje suiker. Daar krijgt de witlof een lekker zoetje van. Samen met wat stukjes blauwe kaas is dat een superlekkere combinatie. Een paar druppels balsamico maken het helemaal af!
Gekarameliseerde witlof met Cambozola
Voor dit recept gebruik ik vaak Cambozola. Deze blauwe kaas is niet heel pittig maar wel romig, waardoor hij mooi smelt. Ook een gorgonzola dolce vind ik er erg lekker bij. Ook dit is een romige, niet heel pittige blauwe kaas.
Maar als je het lekkerder vindt kun je natuurlijk prima een pittigere blauwe kaas nemen. Denk aan bijvoorbeeld een roquefort of Blue Stilton. Houdt niet iedereen in het gezelschap van blauwe kaas? Dan kun je ook brie gebruiken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties