Mandarijnencurd is een heerlijk zoet smeersel, lekker op scones of pannenkoeken bijvoorbeeld. Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar mandarijnen curd vind ik misschien wel nóg lekkerder. Natuurlijk is het ‘t lekkerste om de mandarijnencurd te maken wanneer de mandarijnen in het seizoen – en dus op hun lekkerst – zijn. Want hoewel mandarijnen het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn ze in de winter het lekkerste (van november t/m februari). Nadat je de curd gemaakt hebt, kun je deze het beste bewaren in een gesteriliseerde pot. Dan blijft je mandarijnencurd lang goed, niet dat je het lang gaat volhouden om het niet op te eten ;-)
Weckpot steriliseren
Het steriliseren van een (weck) potje is niet ingewikkeld: Doe het potje in een pan en vul de pan met kokend water tot het potje helemaal onder water staat. Als je een weckpot gebruikt, doe dan ook de rubberen ring erbij in het water. Laat dit tien minuten staan en zet de weckpot en de rubberen op een droge, schone theedoek. Laat helemaal afkoelen en vul vervolgens de weckpot met de mandarijnen curd.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties