zoet

Mandarijnen curd recept – makkelijk zelf te maken

Mandarijnen curd

Mandarijnencurd is een heerlijk zoet smeersel, lekker op scones of pannenkoeken bijvoorbeeld. Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar mandarijnen curd vind ik misschien wel nóg lekkerder. Natuurlijk is het ‘t lekkerste om de mandarijnencurd te maken wanneer de mandarijnen in het seizoen – en dus op hun lekkerst – zijn. Want hoewel mandarijnen het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn ze in de winter het lekkerste (van november t/m februari). Nadat je de curd gemaakt hebt, kun je deze het beste bewaren in een gesteriliseerde pot. Dan blijft je mandarijnencurd lang goed, niet dat je het lang gaat volhouden om het niet op te eten ;-)

Weckpot steriliseren

Het steriliseren van een (weck) potje is niet ingewikkeld: Doe het potje in een pan en vul de pan met kokend water tot het potje helemaal onder water staat. Als je een weckpot gebruikt, doe dan ook de rubberen ring erbij in het water. Laat dit tien minuten staan en zet de weckpot en de rubberen op een droge, schone theedoek. Laat helemaal afkoelen en vul vervolgens de weckpot met de lemon curd.

Mandarijnen curd recept – makkelijk zelf te maken

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: TussendoorDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

porties (totaal 300 ml)
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

180

kcal

Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd is deze mandarijnencurd. Lekker op pannenkoeken of scones.

Ingrediënten

  • 2 mandarijnen

  • 150 gr boter

  • 2 eieren

  • 125 gr suiker

Bereiding

  • Rasp de mandarijnen en pers ze daarna uit. Doe het sap en de rasp van de mandarijn in een steelpannetje. Voeg de boter toe en laat dit mengsel op laag vuur smelten.
  • Klop ondertussen de eieren los met de suiker. Giet het boter-mandarijn mengsel door een zeef bij het ei-suiker mengsel zodat de rasp achterblijft, zo krijg je een gladde mandarijnencurd. Je kunt er ook voor kiezen om geen zeefje te gebruiken, dan krijg je een curd met sliertjes mandarijn, ook heel leuk!
  • Meng alles goed door elkaar met een garde en doe het mengsel terug in de steelpan.
  • Breng het mengsel onder constant roeren met een garde aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, je zult merken dat het mengsel dan dik wordt.
  • Giet de mandarijnencurd in het schone weckpotje, sluit af en laat volledig afkoelen.

Opmerkingen

  • Bewaar de mandarijnen curd in een brandschoon potje op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast).

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten