ontbijt

Zelf scones maken met lemon curd

Scones met lemoncurd

Zelf scones maken, doe jij het wel eens? Zo nee, probeer het eens een keer. Het is echt helemaal niet moeilijk en ongetwijfeld heb je alle ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan. En geloof me, er is weinig lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte scones. Met lemoncurd, want dat vind ik eigenlijk veel lekkerder dan met jam! Maar natuurlijk kun je ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Traditioneel beleg je scones met clotted cream (te koop bij grotere supermarkten) en jam. Maar maak er ook eens zelf lemon curd bij, dat is echt de moeite waard!

Scones voor high tea

Deze scones met lemon curd zijn zalig als ontbijt, maar ze zijn natuurlijk ook onmisbaar als je een high tea maakt. 

Scones met lemon curd

Zelf lemon curd maken is echt gevaarlijk simpel. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is zo ontzettend lekker! Ik vind de kant en klare lemoncurd uit de winkel al heel lekker, maar tegen jouw zelfgemaakte variant kan hij zeker weten niet op! In dit recept voor lemon curd laat ik je zien hoe eenvoudig zelf een potje van dit heerlijke goedje kunt maken.

Zelf scones maken met lemon curd

0 from 0 votes
Course: Ontbijt, High TeaCuisine: EngelsDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën (zonder beleg)

184

kcal

Zelf scones maken is helemaal niet moeilijk met dit makkelijke recept voor scones. Serveer ze met clotted cream en jam / lemoncurd voor een zalig ontbijt of hapje bij de high tea.

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 30 gr kristalsuiker (plus eventueel een theelepel vanillesuiker als je ze wat zoeter wilt maken)

  • 50 gr koude roomboter

  • 1 ei

  • 75 gr halfvolle melk

  • Extra om te serveren: clotted cream en lemoncurd

BASIS RECEPT VOOR SCONES

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout en de beide soorten suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  • Klop het ei los met de melk. Voeg 3/4 van het mengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van van 1,5 cm. Steek nu met een ronde koekvorm of bijvoorbeeld een glas, rondjes uit het deeg. Tip: doe dit niet met een draaiende beweging, dan rijzen de scones namelijk niet. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei-mengsel.
  • Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen en serveer de scones met clotted cream en de lemon curd.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt de scones klaarmaken en ze ongebakken invriezen. Dan kun je altijd snel een lekker ontbijt op tafel zetten wanneer je daar zin in hebt!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Daniëlle

    Scones met lemon curd… te lekker! Daar mag je mij echt voor wakker maken!

    20 juni 2018 at 14:55
  • Reactie achterlaten