Volg culi-sandra.nl op:
Zelf scones maken met lemoncurd en zure room

Zelf scones maken met lemon curd

Zelf scones maken, doe jij het wel eens? Zo nee, probeer het eens een keer. Het is echt helemaal niet moeilijk en ongetwijfeld heb je alle ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan. En geloof me, er is weinig lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte scones. Met lemoncurd, want dat vind ik eigenlijk veel lekkerder dan met jam! Maar natuurlijk kun je ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Traditioneel beleg je scones met clotted cream (te koop bij grotere supermarkten) en jam. Maar maak er ook eens zelf lemon curd bij, dat is echt de moeite waard!

Scones met lemon curd

Zelf lemon curd maken is echt gevaarlijk simpel. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is zo ontzettend lekker! Ik vind de kant en klare lemoncurd uit de winkel al best prima, maar tegen jouw zelfgemaakte variant kan hij zeker weten niet op! In dit recept voor lemon curd laat ik je zien hoe eenvoudig zelf een potje van dit heerlijke goedje kunt maken.

Basis recept voor scones

Voor 8 scones

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 gr kristalsuiker (plus eventueel een theelepel vanillesuiker als je ze wat zoeter wilt maken)
  • 50 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • 75 ml halfvolle melk
  • Extra om te serveren: clotted cream en zelfgemaakte lemoncurd

Zo maak je de scones

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout en de beide soorten suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  • Klop het ei los met de melk. Voeg 3/4 van het mengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van van 1,5 cm. Steek nu met een ronde koekvorm of bijvoorbeeld een glas, rondjes uit het deeg. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei-mengsel.
  • Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen en serveer de scones met clotted cream en de lemon curd.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Daniëlle

    Scones met lemon curd… te lekker! Daar mag je mij echt voor wakker maken!

    20 juni 2018 at 14:55
  • Laat een reactie achter