Wil je zelf naanbrood maken, maar heb je geen gist in huis? Geen probleem, met maar 3 ingrediënten kun je zelf naanbrood maken zonder gist!

Omdat er geen gist in dit naanbrood recept zit, hoef je het platbrood dus ook niet te laten rijzen. Wel zo handig: daardoor is het lekker snel klaar!
Naanbrood zonder gist - ingrediënten
Zo fijn, voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig - en grote kans dat je die allemaal in al huis hebt!
Zelfrijzend bakmeel - mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je het ook vervangen door bloem en bakpoeder. De verhouding is 500 gram bloem + 15 gram bakpoeder. Voor dit recept heb je 350 gr zelfrijzend bakmeel nodig, dus dat zou zou neerkomen op 340 gr bloem + 10 gr bakpoeder.
Griekse yoghurt - ik gebruik voor dit recept dikke (Griekse) yoghurt. Met gewone yoghurt kan het ook, ik zou dan wel volle yoghurt gebruiken.
Zout - gewoon keukenzout werkt prima in dit recept.
Waar naanbrood bij serveren?

Dit snelle naanbrood zonder gist is natuurlijk hét bijgerecht bij curry's! Ik vind het zelf onmisbaar bij dit dahl recept, maar het smaakt ook geweldig bij deze lekkere currysoep.
Natuurlijk is zo'n platbrood ook perfect om lekker te dippen. Denk aan hummus, tzatziki of baba ganoush.
Variatietips
Dit recept is natuurlijk lekker basic, dus je kunt er heerlijk mee variëren. Een paar ideeën:
- Bestrijk het brood met gesmolten knoflookboter na het bakken.
- Voeg eens wat gedroogde kruiden toe aan het deeg.
- Besmeer het platbrood voor het bakken niet met olijfolie, maar breng deze olie eerst op smaak met bijvoorbeeld wat geperste knoflook of kruiden.
Tip: je kunt het naanbrood ook bakken op de BBQ.
Voorbereiden en bewaren

Dit platbrood is vers het allerlekkerste. Ik zou maken zoveel je nodig hebt, en niet meer. Heb je toch naanbrood over? Dan kun je het wel goed invriezen, en weer even 'oppiepen' in een broodrooster.
Recept

Naanbrood maken zonder gist
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 ml Griekse yoghurt
- 1 tl zout
- olijfolie
- gedroogde (Italiaanse) kruiden (optioneel)
Zo maak je het
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een mengkom, en meng het zout er doorheen.
- Voeg de yoghurt toe, en kneed tot een samenhangend deeg. Let op: het deeg kan wat plakkerig zijn, dat geeft niet! Kneed het tot het nét gemend is, maar niet langer.
- Je kunt het naandeeg nu direct verwerken, maar ik vind dat je het makkelijker kunt verwerken als je het na deze stap minimaal 30-60 minuten laat rusten in de koelkast. Als je hier de tijd voor hebt, zou ik dit zeker doen.
- Verdeel het deeg in 8 stukken. Bestuif je aanrecht met wat zelfrijzend bakmeel en wrijf je handen in met wat meel of olijfolie.
- Vorm nu 8 platte broodjes van het deeg. Doe dit eerst met de hand, en rol ze daarna uit met een deegroller zodat ze goed plat zijn.
- Verhit ondertussen de koekenpan. Kwast de broodjes aan beide kanten in met wat olie en bak het naanbrood aan beide kanten gaar en goudbruin. Dit duurde bij mij ca 3-4 minuten per kant.
- Tip: bestrijk de broodjes na het bakken met nog een beetje olijfolie en gedroogde kruiden, zoals oregano en tijm.






Laat een reactie achter