• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Naanbrood maken zonder gist

    Bijgewerkt: mei 2024 · Geplaatst: jul 2023 door Sandra

    Wil je zelf naanbrood maken, maar heb je geen gist in huis? Geen probleem, met maar 3 ingrediënten kun je zelf naanbrood maken zonder gist!

    Naar recept Naar video
    naanbrood maken zonder gist

    Omdat er geen gist in dit naanbrood recept zit, hoef je het platbrood dus ook niet te laten rijzen. Wel zo handig: daardoor is het lekker snel klaar!

    Naanbrood zonder gist - ingrediënten

    Zo fijn, voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig - en grote kans dat je die allemaal in al huis hebt!

    Zelfrijzend bakmeel - mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je het ook vervangen door bloem en bakpoeder. De verhouding is 500 gram bloem + 15 gram bakpoeder. Voor dit recept heb je 350 gr zelfrijzend bakmeel nodig, dus dat zou zou neerkomen op 340 gr bloem + 10 gr bakpoeder.

    Griekse yoghurt - ik gebruik voor dit recept dikke (Griekse) yoghurt. Met gewone yoghurt kan het ook, ik zou dan wel volle yoghurt gebruiken.

    Zout - gewoon keukenzout werkt prima in dit recept.

    Waar naanbrood bij serveren?

    Indiase dahl met kip en kokos
    Dahl met kip

    Dit snelle naanbrood zonder gist is natuurlijk hét bijgerecht bij curry's! Ik vind het zelf onmisbaar bij dit dahl recept, maar het smaakt ook geweldig bij deze lekkere currysoep.

    Natuurlijk is zo'n platbrood ook perfect om lekker te dippen. Denk aan hummus, tzatziki of baba ganoush.

    Variatietips

    Dit recept is natuurlijk lekker basic, dus je kunt er heerlijk mee variëren. Een paar ideeën:

    • Bestrijk het brood met gesmolten knoflookboter na het bakken.
    • Voeg eens wat gedroogde kruiden toe aan het deeg.
    • Besmeer het platbrood voor het bakken niet met olijfolie, maar breng deze olie eerst op smaak met bijvoorbeeld wat geperste knoflook of kruiden.

    Tip: je kunt het naanbrood ook bakken op de BBQ.

    Voorbereiden en bewaren

    platbrood-zonder-gist

    Dit platbrood is vers het allerlekkerste. Ik zou maken zoveel je nodig hebt, en niet meer. Heb je toch naanbrood over? Dan kun je het wel goed invriezen, en weer even 'oppiepen' in een broodrooster.

    Recept

    Een mand gevuld met zelfgemaakt naanbrood zonder gist.

    Naanbrood maken zonder gist

    Het makkelijkste platbrood recept: maar 2 ingrediënten (+ wat zout) - met een kwartiertje klaar!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 8 broodjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • deegroller
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 350 gr zelfrijzend bakmeel
    • 300 ml Griekse yoghurt
    • 1 tl zout
    • olijfolie
    • gedroogde (Italiaanse) kruiden (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe het zelfrijzend bakmeel in een mengkom, en meng het zout er doorheen.
    • Voeg de yoghurt toe, en kneed tot een samenhangend deeg. Let op: het deeg kan wat plakkerig zijn, dat geeft niet! Kneed het tot het nét gemend is, maar niet langer.
    • Je kunt het naandeeg nu direct verwerken, maar ik vind dat je het makkelijker kunt verwerken als je het na deze stap minimaal 30-60 minuten laat rusten in de koelkast. Als je hier de tijd voor hebt, zou ik dit zeker doen.
    • Verdeel het deeg in 8 stukken. Bestuif je aanrecht met wat zelfrijzend bakmeel en wrijf je handen in met wat meel of olijfolie.
    • Vorm nu 8 platte broodjes van het deeg. Doe dit eerst met de hand, en rol ze daarna uit met een deegroller zodat ze goed plat zijn.
    • Verhit ondertussen de koekenpan. Kwast de broodjes aan beide kanten in met wat olie en bak het naanbrood aan beide kanten gaar en goudbruin. Dit duurde bij mij ca 3-4 minuten per kant.
    • Tip: bestrijk de broodjes na het bakken met nog een beetje olijfolie en gedroogde kruiden, zoals oregano en tijm.

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 177kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 9g | Vetten: 1g | Zout: 61mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een close-up van een bord gevuld met sambal goreng telor.
      Sambal goreng telor
    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Een kom met komkommersalade met dille en feta.
      Komkommersalade met dille en feta

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.