Menu
ontbijt

Pancakes met banaan en salted caramel

Pancakes met banaan en salted caramel

Ohh jongens, nog niet zo lang geleden publiceerde ik het beste recept voor salted caramelsaus, en sindsdien ben ik lichtelijk verslaafd aan het goedje. Ik ga niet liegen, ik heb al meerdere theelepels karamel zó uit de pot gelepeld. Het is gewoon te lekker! Maar ik heb de saus ook verwerkt in verschillende gerechten. Zo kwam er al een recept voor chocolade-kastanjetaart online, met dus die lekkere zoute karamelsaus. Vandaag heb ik ook wat lekkers voor jullie: pancakes met banaan en salted caramel!

Het beste ontbijt: pancakes met banaan

Sowieso ontbijt ik heel graag met pancakes maar dat weet je misschien wel aangezien mijn blog vol staat met talloze pancake-recepten. Ik vind echter dat er altijd ruimte is voor méér pannenkoek-recepten. Wat jij? Deze pannenkoeken met salted caramel en banaan zijn wel een heel fijne aanvulling daarop!

Pancakes met banaan en salted caramel

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

501

kcal

Pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt! Deze banaanpannenkoekjes beleg je met extra plakjes banaan en salted caramel saus, zalig!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 125 gr 125 bloem

  • 1 1 rijpe banaan + extra voor het serveren

  • 1 1 ei

  • 250 ml 250 melk

  • 1 el 1 zonnebloemolie

  • 4 el 4 salted caramel saus

Bereiding

  • Doe de bloem en het zout in een kom.
  • Prak de banaan goed fijn en roer deze, met het ei, door het bloemmengsel.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren tot er een mooi beslag ontstaat. Roer er nog een scheutje zonnebloemolie door.
  • Zet een koekenpan op het vuur met wat boter of olie en laat de pan goed warm worden. Bak de banaanpancakes met drie tegelijk, tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
  • Serveer de pancakes met plakjes banaan en de salted caramelsaus.

Opmerkingen

  • De pannenkoeken zijn nog een dag of twee houdbaar in de koelkast, bak ze dus eventueel al van te voren of maak een dubbele portie zodat je de volgende dag ook nog een lekker ontbijt hebt! Je kunt ze voor het serveren weer even opwarmen in de pan of magnetron.
Recept pancakes banaan salted caramel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Lianne
    7 februari 2018 at 22:35

    Ziet er goed uit zeg! Ik heb nu echt zin om een keertje pancakes te maken. :)

    Reply
  • ohladybake
    7 februari 2018 at 11:21

    zien er heerlijk uit
    en ik ga eens piepen in je pancakes want hier wordt dat ook heel erg gesmaakt

    Reply

Laat een reactie achter