ontbijt

Pancakes met banaan en salted caramel

Pancakes met banaan en salted caramel

Ohh jongens, nog niet zo lang geleden publiceerde ik het beste recept voor salted caramelsaus, en sindsdien ben ik lichtelijk verslaafd aan het goedje. Ik ga niet liegen, ik heb al meerdere theelepels karamel zó uit de pot gelepeld. Het is gewoon te lekker! Maar ik heb de saus ook verwerkt in verschillende gerechten. Zo komt er binnenkort een recept voor een bijzondere chocoladetaart online, met dus die lekkere zoute karamelsaus. Vandaag heb ik ook wat lekkers voor jullie: pancakes met banaan en salted caramel!

Het beste ontbijt

Sowieso ontbijt ik heel graag met pancakes maar dat weet je misschien wel aangezien mijn blog vol staat met talloze pancake-recepten. Ik vind echter dat er altijd ruimte is voor méér pannenkoek-recepten. Wat jij? Deze pannenkoeken met salted caramel en banaan zijn wel een heel fijne aanvulling daarop!

Recept pancakes met banaan en salted caramel

Voor 2 personen

 • 125 gr bloem
 • snufje zout
 • 1 rijpe banaan + extra voor het serveren
 • 1 ei
 • 250 ml melk
 • scheutje zonnebloemolie
 • een paar eetlepels salted caramel saus

Zo maak je de banaanpancakes met salted caramel

 • Doe de bloem en het zout in een kom.
 • Prak de banaan goed fijn en roer deze, met het ei, door het bloemmengsel.
 • Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren tot er een mooi beslag ontstaat. Roer er nog een scheutje zonnebloemolie door.
 • Zet een koekenpan op het vuur met wat boter of olie en laat de pan goed warm worden. Bak de banaanpancakes met drie tegelijk, tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
 • Serveer de pancakes met plakjes banaan en de salted caramelsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Lianne

  Ziet er goed uit zeg! Ik heb nu echt zin om een keertje pancakes te maken. :)

  7 februari 2018 at 22:35
 • Reply ohladybake

  zien er heerlijk uit
  en ik ga eens piepen in je pancakes want hier wordt dat ook heel erg gesmaakt

  7 februari 2018 at 11:21
 • Reactie achterlaten