Menu
ontbijt

Pannenkoeken met Nutella, banaan en walnoten

Pancakes met banaan en Nutella

Zien deze pancakes met banaan en Nutella er niet waanzinnig lekker uit? Lekker fluffy pancakes, met zoete Nutella en plakjes banaan… Ja, dit is gewoon een topcombi!

In het weekend maak ik graag pancakes (bekijk al mijn pancake-recepten maar eens) en het liefst probeer ik ze nog een beetje gezond te maken ook. Nu is dat in dit recept niet helemaal gelukt met die Nutella, maar verder zijn deze pannenkoeken helemaal zo slecht niet voor je:

Voedzame pancakes

  • Ik gebruik boekweitmeel, waar meer vezels in zitten dan in gewone bloem.
  • Per persoon gaat er in dit receptje een hele banaan, dus je hebt bij je ontbijt al een portie fruit binnen.
  • De walnoten bevatten gezonde vetten en zorgen ervoor dat je lang vol zit, en dus niet snel naar een tussendoortje grijpt.

Nou, als ik je nu niet heb overtuigd deze pancakes te maken, dan weet ik het ook niet meer…

Pancakes met Nutella, banaan en walnoten

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: AmerikaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

512

kcal

Een echt verwen-ontbijt: banaanpancakes met Nutella, walnoten en extra plakjes banaan.

Ingrediënten

  • 50 gr boekweitmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 50 ml (amandel)melk

  • 2 eieren

  • 2 bananen

  • 25 gr walnoten

  • Nutella

Bereiding

  • Zeef het boekweitmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de melk en de eieren toe en klop goed door met een garde tot een glad beslag.
  • Prak in een kommetje 1 van de bananen heel fijn, en voeg de geprakte banaan toe aan het beslag. Klop het beslag nogmaals goed door.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep 3 kleine hoopjes beslag in de pan.
  • Snijd ondertussen de tweede banaan in plakjes en hak de walnoten grof
  • Als de bovenkant van de pancakes gestold zijn, kun je ze voorzichtig omdraaien (de pancakes zijn namelijk een beetje slap) en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar. Bak nu ook de tweede en derde batch bananenpancakes.
  • Besmeer elke pannenkoek met Nutella en garneer de pancakes met plakjes banaan. Bestrooi met de gehakte walnoten. Meteen serveren, want ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

Opmerkingen

  • Overrijpe bananen zijn erg lekker in deze pannenkoeken. Heb je nog ander overrijp fruit liggen? Dat is lekker als topping op de pancakes!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept pannenkoeken met Nutella en banaan

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter