Zien deze pancakes met banaan en Nutella er niet waanzinnig lekker uit? Lekkere fluffy pancakes, met zoete Nutella en plakjes banaan… Ja, dit is gewoon een topcombi, die ik overigens baseerde op een recept van HelloFresh voor bananenpannenkoekjes.
Voedzame pannenkoeken
In het weekend maak ik graag pancakes (bekijk al mijn pancake-recepten maar eens) en soms probeer ik ze nog een beetje gezond te maken ook. Nu is dat in dit recept niet helemaal gelukt met die Nutella, maar verder zijn deze pannenkoeken helemaal niet zo slecht voor je:
- Ik gebruik boekweitmeel, waar meer vezels in zitten dan in gewone bloem.
- Per persoon gaat er in dit receptje een hele banaan, dus je hebt bij je ontbijt al een portie fruit binnen.
- De walnoten bevatten gezonde vetten en zorgen ervoor dat je lang vol zit, en dus niet snel naar een tussendoortje grijpt.
Nou, als ik je nu niet heb overtuigd deze pannenkoeken met Nutella te maken, dan weet ik het ook niet meer…
No waste recept
Als je mijn blog een beetje volgt, weet je wel dat ik niet houd van voedselverspilling. Op mijn eigen blog kun je heel veel tips terugvinden om voedselverspilling tegen te gaan. Zo probeer ik bij elk recept een handige tip te plaatsen om het gerecht langer te bewaren of om er restjes in te verwerken. Bij dit recept voor bananen pancakes is dat super makkelijk: deze pannenkoeken worden namelijk het lekkerste als je ze maakt met overrijpe bananen! Heerlijk zoet.
Lekkere recepten
Ben je op zoek naar meer kook-inspiratie? Neus dan eens rond bij de andere recepten op mijn blog.

Pancakes met Nutella, banaan en walnoten
Ingrediënten
- 50 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml (amandel)melk
- 2 eieren
- 2 bananen
- 25 gr walnoten
- Nutella
Zo maak je het
- Zeef het boekweitmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de melk en de eieren toe en klop goed door met een garde tot een glad beslag.
- Prak in een kommetje 1 van de bananen heel fijn, en voeg de geprakte banaan toe aan het beslag. Klop het beslag nogmaals goed door.
- Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep 3 kleine hoopjes beslag in de pan.
- Snijd ondertussen de tweede banaan in plakjes en hak de walnoten grof
- Als de bovenkant van de pancakes gestold zijn, kun je ze voorzichtig omdraaien (de pancakes zijn namelijk een beetje slap) en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar. Bak nu ook de tweede en derde bananenpancakes.
- Besmeer elke pannenkoek met Nutella en garneer de pancakes met plakjes banaan. Bestrooi met de gehakte walnoten. Meteen serveren, want ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn!
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties