• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pandan pannenkoeken met kokos-vulling - Indonesisch recept

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: sep 2018 door Sandra

    Deze Indonesische pandan pannenkoeken met kokos-vulling (ook wel Kue Dadar of Dadar Gulung) zijn onweerstaanbaar lekker.

    Naar recept
    Pandan pannenkoeken op een bordje, met ernaast een opengesneden exemplaar zodat je de kokosvulling goed kunt zien.

    Pandan pannenboeken bakken

    Dit dadar gulung recept is niet ingewikkeld, maar er is wel één uitdaging: je moet er proberen voor te zorgen dat je het vuur laag hebt staan als je de pandan pannenkoeken bakt, dan krijgen ze namelijk geen bruine vlekken van het bakken maar houden ze dat mooie groene kleurtje. Deze Indonesische pannenkoeken zijn heerlijk als tussendoortje of als lunch.

    Groene pannenkoeken met kokos

    Een stapel van dadar gulung - groene pannenkoeken met pandan.

    Wat een gave kleur hebben ze hè, deze gifgroene flensjes. Ze krijgen die mooie kleur doordat je pandan-pasta toevoegt aan het beslag. De pandan geeft niet alleen een waanzinnige kleur aan de pannenkoeken, maar ook een lekkere smaak.

    De smaak van pandan vind ik lastig te omschrijven (het wordt ook wel omschreven als de Aziatische tegenhanger van vanille) maar ruik maar eens aan de pasta, dan krijg je een idee. Het is een heel bijzondere, zoetige geur. Lekker!

    Als je er net als ik ook erg van houdt, dan vind je deze pandan-fudge met kokos vast ook heel lekker.

    Pandanpasta en andere ingrediënten

    Een overzicht van de ingrediënten voor groene pannenkoeken met kokos.

    De pandanpasta is goed te verkrijgen bij bijvoorbeeld de grotere Aziatische supermarkten. De vulling van de pannenkoeken maak je door palmsuiker (Gula djawa) en geraspte kokos te mengen. Meestal wordt dit gebonden met water, maar met kokosmelk wordt de vulling extra romig!

    Een tip die ik graag opvolgde en die ik jou ook zeker kan aanraden. Ik gebruikte hier santen voor, deze kokoscrème in vaste vorm meng je met warm water om hem vloeibaar te maken.

    Verder heb je om de pandan pannenkoeken te maken enkele basis-ingrediënten nodig die je vast in je keukenkastje hebt staan: bloem, eieren en zout. En melk natuurlijk. Gebruik bij voorkeur kokosmelk, maar gewone melk kan ook.

    Goed, laten we doorgaan met het recept voor pandan pannenkoeken:

    Recept

    Pandan pannenkoeken op een bordje, met ernaast een opengesneden exemplaar zodat je de kokosvulling goed kunt zien.

    Recept pandan pannenkoeken met kokos-vulling - Indonesisch recept

    Kue dadar | Dadar Gulung - groene pandan pannenkoeken met een vulling van kokos en palmsuiker.
    4.19 van 16 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 6 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • mengkom
    • garde
    • pannenkoekenpan

    Ingrediënten

    • 125 gr bloem
    • 1 snufje zout
    • 250 ml kokosmelk
    • 1 ei
    • 0,5 tl pandanpasta
    • 100 gr santen
    • 100 ml water
    • 125 gr geraspte kokos
    • 75 gr palmsuiker
    • 1 snufje zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met de vulling: doe de santen met het water in een steelpannetje en verwarm dit tot de santen zijn opgelost in het water.
    • Voeg de geraspte kokos, de palmsuiker en het zout toe en verwarm dit op een laag vuurtje onder regelmatig roeren. Als het een mooie homogene massa is geworden, is de vulling klaar. Laat afkoelen en zet weg tot gebruik.
    • Maak nu het beslag: doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het ei en de helft van de melk toe en meng dit goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, onder voortdurend roeren.
    • Voeg de pandanpasta toe en roer goed door met een garde, zodat het beslag egaal groen wordt.
    • Verhit wat olie in een koekenpan en bak 6-8 flensjes van het beslag. Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar op een heel laag vuurtje, zodat ze mooi groen blijven en geen bruine vlekken krijgen van het bakken.
    • Leg de kokosvulling in het midden van de pandan-pannenkoeken
      Een fotoreeks om te laten zien hoe je de dadar gulung kunt vouwen.
    • Vouw de pannenkoeken op tot een pakketje: vouw de pannenkoek eerst aan de linker- en rechterkant naar binnen.
      Stap 2 in een fotoreeks om te laten zien hoe je de dadar gulung kunt vouwen.
    • En rol de pandan pannenkoeken daarna op, waarbij je de uiteindelijk zoveel mogelijk naar binnen probeert te houden, dat ziet er het netste uit.
      Stap 3 in een fotoreeks om te laten zien hoe je de dadar gulung kunt vouwen.

    Notities

    Je kunt de Indonesische pandan-pannenkoeken warm eten, maar koud zijn ze ook heel lekker! Je kunt ze bovendien prima een dag of twee bewaren in de koelkast, als je dat redt ;-) 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 5g | Vetten: 22g | Zout: 175mg | Vezels: 3g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Gaby

      april 01, 2020 at 6:26 am

      Deze wil ook graag maken! Heb je gedroogde geraspte kokos gebruikt of verse (bijv uit de diepvries)?

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 01, 2020 at 10:26 am

        Hoi Gaby, leuk! Ik gebruik gedroogde kokos.

        Beantwoorden
    4.19 from 16 votes (16 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.