Pasta met boursin en halloumi, dat is nog eens een gerecht dat je op tafel wilt zetten als je zin hebt in een snelle, vegetarische maaltijd! Deze romige, smaakvolle pasta met halloumi is niet alleen makkelijk avondeten, maar ook onweerstaanbaar lekker.

Doordeweeks heb jij ook vast geen zin om drie kwartier in de keuken te staan om het avondeten op tafel te zetten. Hoeft ook niet, want er zijn genoeg snelle recepten te bedenken die binnen 20 minuten op tafel staan. Probeer deze Boursin pasta eens. Super smaakvol en razendsnel klaar!
Ingrediënten pasta met boursin
Voor dit gerecht heb je niet veel nodig:

Pasta - gebruik een pasta naar keuze. Fusilli is heel geschikt, evenals farfalle en penne. Ik gebruik zelf altijd volkoren pasta omdat dit meer vezels bevat.
Boursin - dé smaakmaker van dit gerecht. Kies voor de variant met knoflook en fijne kruiden voor de meeste smaak.
Broccoli - voor een groentenboost.
Halloumi - deze zoute, stugge kaas geeft lekker veel bite en smaak aan dit gerecht.
Pijnboompitten - lekker als topping voor een crunchy element.
Citroen - maakt dit pasta recept met halloumi lekker fris!
Voorbereidingstip: Snijd de broccoli en halloumi alvast van tevoren en rooster de pijnboompitten van tevoren. Zo zet je het gerecht nog sneller op tafel!
Variatietips
Dit pasta recept met Boursin is een veelzijdig gerecht dat je makkelijk kunt aanpassen. Een paar tips:
- Meer groenten toevoegen: verse spinazie of gebakken plakjes courgette of prei zijn een heerlijke toevoeging aan deze pasta met halloumi. Gebakken champignons zijn ook lekker.
- Vlees of vis: vervang de halloumi eens voor gebakken kipreepjes of gerookte zalm.
- Pit: voeg wat chilivlokken toe voor wat pit aan je pasta.
Wat te doen met een restje pasta met halloumi?

Heb je wat pasta met Boursin over? Geen probleem! Als je restjes overhoudt, kun je deze tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos. Let wel op dat pasta na opwarmen vaak wat droger wordt. Voeg daarom bij het opwarmen een scheutje melk, room of gewoon wat water toe.
Heb je teveel pasta gekookt? Maak er dan pastasalade van. Laat de pasta afkoelen en meng er wat pesto en verse groenten doorheen voor een heerlijke koude pastasalade.
Veelgestelde vragen
Pasta met ribbeltjes werkt erg goed in dit recept, omdat de saus daar goed aan blijft kleven. Fusilli is favoriet, farfalle of penne werken ook.
Dit is een volledig gerecht op zich, maar een frisse rucolasalade past er goed bij.
Ik vind deze Boursin-variant erg goed passen bij dit recept, maar je kunt ook een budget-kruidenkaas gebruiken voor dit recept. Gebruik wel echt een kruidenkaas en geen roomkaas zoals Philadelphia. Dat geeft echt een heel ander resultaat, veel frisser. Dat past niet zo goed bij dit gerecht.
Recept

Pasta met boursin en halloumi
Ingrediënten
- 300 gr pasta (bv fusilli, volkoren)
- 1 broccoli
- 80 gr Boursin (garlic & herbs)
- 225 gr halloumi
- 1 citroen
- pijnboompitten
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met wat zout.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze de laatste vijf minuten met de pasta mee.
- Snijd de halloumi in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur. Soms komt er heel veel vocht vrij, giet dit af, anders blijft de halloumi slap en je wilt juist dat de blokjes kaas aan alle kanten mooi goudbruin bakken.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan aan alle kanten goudbruin. Schud regelmatig om, want ze verbranden snel.
- Giet de pasta en broccoli af en doe de Boursin erbij. Door de warmte zal de roomkaas smelten en kun je alles goed doorroeren. Roer ook de halloumi door de pasta.
- Verdeel de boursin pasta met halloumi over de borden, garneer met citroenrasp en pijnboompitten.






Laat een reactie achter