• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pasta met Boursin en halloumi

    Bijgewerkt: jun 2025 · Geplaatst: jan 2025 door Sandra

    Pasta met boursin en halloumi, dat is nog eens een gerecht dat je op tafel wilt zetten als je zin hebt in een snelle, vegetarische maaltijd! Deze romige, smaakvolle pasta met halloumi is niet alleen makkelijk avondeten, maar ook onweerstaanbaar lekker.

    Naar recept Naar video
    Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.

    Doordeweeks heb jij ook vast geen zin om drie kwartier in de keuken te staan om het avondeten op tafel te zetten. Hoeft ook niet, want er zijn genoeg snelle recepten te bedenken die binnen 20 minuten op tafel staan. Probeer deze Boursin pasta eens. Super smaakvol en razendsnel klaar!

    Ingrediënten pasta met boursin

    Voor dit gerecht heb je niet veel nodig:

    De ingrediënten om halloumi pasta met boursin te maken: pasta, halloumi, boursin, citroen, pijnboompitten en broccoli.

    Pasta - gebruik een pasta naar keuze. Fusilli is heel geschikt, evenals farfalle en penne. Ik gebruik zelf altijd volkoren pasta omdat dit meer vezels bevat.

    Boursin - dé smaakmaker van dit gerecht. Kies voor de variant met knoflook en fijne kruiden voor de meeste smaak.

    Broccoli - voor een groentenboost.

    Halloumi - deze zoute, stugge kaas geeft lekker veel bite en smaak aan dit gerecht.

    Pijnboompitten - lekker als topping voor een crunchy element.

    Citroen - maakt dit pasta recept met halloumi lekker fris!

    Voorbereidingstip: Snijd de broccoli en halloumi alvast van tevoren en rooster de pijnboompitten van tevoren. Zo zet je het gerecht nog sneller op tafel!

    Variatietips

    Dit pasta recept met Boursin is een veelzijdig gerecht dat je makkelijk kunt aanpassen. Een paar tips:

    1. Meer groenten toevoegen: verse spinazie of gebakken plakjes courgette of prei zijn een heerlijke toevoeging aan deze pasta met halloumi. Gebakken champignons zijn ook lekker.
    2. Vlees of vis: vervang de halloumi eens voor gebakken kipreepjes of gerookte zalm.
    3. Pit: voeg wat chilivlokken toe voor wat pit aan je pasta.

    Wat te doen met een restje pasta met halloumi?

    Een grijs bord gevuld met boursin pasta. Naast het bord liggen een gehalveerde citroen en een schaaltje pijnboompitjes.

    Heb je wat pasta met Boursin over? Geen probleem! Als je restjes overhoudt, kun je deze tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos. Let wel op dat pasta na opwarmen vaak wat droger wordt. Voeg daarom bij het opwarmen een scheutje melk, room of gewoon wat water toe.

    Heb je teveel pasta gekookt? Maak er dan pastasalade van. Laat de pasta afkoelen en meng er wat pesto en verse groenten doorheen voor een heerlijke koude pastasalade.

    Veelgestelde vragen

    Welke soorten pasta zijn geschikt voor dit recept?

    Pasta met ribbeltjes werkt erg goed in dit recept, omdat de saus daar goed aan blijft kleven. Fusilli is favoriet, farfalle of penne werken ook.

    Wat kan ik serveren bij deze boursin pasta?

    Dit is een volledig gerecht op zich, maar een frisse rucolasalade past er goed bij.

    Kan ik de Boursin vervangen?

    Ik vind deze Boursin-variant erg goed passen bij dit recept, maar je kunt ook een budget-kruidenkaas gebruiken voor dit recept. Gebruik wel echt een kruidenkaas en geen roomkaas zoals Philadelphia. Dat geeft echt een heel ander resultaat, veel frisser. Dat past niet zo goed bij dit gerecht.

    Recept

    Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.

    Pasta met boursin en halloumi

    Een snele pasta met halloumi, met superveel smaak. Deze Boursin pasta wil je echt maken!
    Nog geen beoordelingen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 300 gr pasta (bv fusilli, volkoren)
    • 1 broccoli
    • 80 gr Boursin (garlic & herbs)
    • 225 gr halloumi
    • 1 citroen
    • pijnboompitten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met wat zout.
    • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze de laatste vijf minuten met de pasta mee.
    • Snijd de halloumi in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur. Soms komt er heel veel vocht vrij, giet dit af, anders blijft de halloumi slap en je wilt juist dat de blokjes kaas aan alle kanten mooi goudbruin bakken.
    • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan aan alle kanten goudbruin. Schud regelmatig om, want ze verbranden snel.
    • Giet de pasta en broccoli af en doe de Boursin erbij. Door de warmte zal de roomkaas smelten en kun je alles goed doorroeren. Roer ook de halloumi door de pasta.
    • Verdeel de boursin pasta met halloumi over de borden, garneer met citroenrasp en pijnboompitten.

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 559kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwitten: 25g | Vetten: 23g | Zout: 817mg | Vezels: 4g | Suiker: 4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required