• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers

    Bijgewerkt: apr 2024 · Geplaatst: apr 2024 door Sandra

    Eén van mijn favoriete vegetarische tapas hapjes? Pimientos de padron! Spaanse groene pepers met veel grof zeezout. Héérlijk!

    Naar recept Naar video
    Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.

    Dit vind ik toch zo'n heerlijk hapje. Je mag gerust zo'n hele schaal met Spaanse pepers voor me zetten, ik eet ze allemaal op. En het leuke is: dit is ook nog zo ongeveer het makkelijkste tapas recept wat er is. Je hebt er namelijk maar drie ingrediënten voor nodig en ze zijn binnen tien minuten klaar.

    Spaanse groene pepers, heet?

    Denk je nu: groene pepers? Die hitte kan ik niet aan? Geen zorgen: deze pepers zijn namelijk helemaal niet pittig. Heel af en toe kan er een iets pittiger exemplaar tussen zitten, maar echt heel wordt het nooit.

    Ingrediënten Pimientos de Padron

    De ingredienten om Pimientos de Padron klaar te maken: Spaanse groene pepers, grof zeezout en olijfolie.

    Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig:

    Pimientos de Padron - bij de supermarkt moet je echt mazzel hebben om deze groene pepers te vinden. Sommige supermarkten hebben ze soms wel in het assortiment. Gelukkig zijn ze online ook erg goed verkrijgbaar en dankzij hun formaat passen ze in een brievenbuspakketje, dus bestellen is niet zo duur.

    Zeezout - voor dit recept heb je absoluut grof zeezout nodig, of gebruik fleur de sel, ook heerlijk.

    Olijfolie - ik bakte de pepers in een neutrale, milde olijfolie.

    Zo maak je dit tapas hapje

    Je kunt Pimientos de Padron op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze grillen, frituren of een kwartier in een hete oven zetten. Ik ging voor de in mijn ogen makkelijkste manier: bakken in een hete koekenpan.

    Het is super simpel: verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Voeg de pepers en grof zeezout toe en verhit tot de pepers aan alle kanten donkerbruine 'blaren' krijgen. Vervolgens bestrooi je ze nog met wat extra grof zout en kun je ze serveren.

    Pimientos de Padron zijn superlekker als snack, maar je kunt ze ook zeker tijdens een tapas-diner serveren. Lekker naast Albondigas bijvoorbeeld (Spaanse gehaktballetjes).

    Recept

    Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.

    Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers

    Een makkelijk tapas hapje: Pimientos de Padron. Deze milde pepers zijn heerlijk gebakken in olijfolie en geserveerd met veel zeezout.
    Nog geen beoordelingen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 16 Pimientos de Padron
    • 2 el olijfolie
    • 2 tl grof zeezout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de groene pepers toe en de helft van het zout.
    • Bak de pepers op hoog vuur en schud ze regelmatig om, tot ze aan alle kanten bruine 'blaren' beginnen te vertonen.
    • Doe de Pimientos de Padron over in een serveerschaal en bestrooi met de rest van het zeezout.

    Video

    Notities

    Je kunt dit tapas hapje helaas niet voorbereiden of bewaren, maak ze vers en serveer ze warm. Restje over? Dat kun je de volgende dag nog even vlug opwarmen. Lekker als een extraatje naast een stukje vis of vlees.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 76kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Zout: 210mg | Vezels: 3g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie
    • Blinis met zalm, roomkaas en tuinkers. De hapjes liggen op een houten serveerplank.
      Blinis met zalm en kruidenroomkaas

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required