• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pokébowl met tonijn en avocado

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: jan 2019 door Sandra

    Een pokébowl met tonijn en avocado vond ik wel aan het begin van het jaar passen. Een pokébowl is lekker licht, wel zo fijn na de 'vreetmaand' december, toch? Ik maakte al eens eerder een sushibowl met zalm en deze teriyaki zalm bowl en die vielen zo goed in de smaak dat ik die nog regelmatig maak. 

    Naar recept
    Pokebowl tonijn

    Pokébowl met tonijn

    Het leuke aan zo'n sushibowl of pokébowl is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt verschillende soorten vis gebruiken (zalm & tonijn zijn bij mij favoriet) en ook allerlei soorten groenten. Vandaag verwerkte ik twee van mijn favoriete ingrediënten in een kommetje, en daarmee werd deze pokébowl met tonijn en avocado geboren! Sowieso een heerlijke combinatie, maak bijvoorbeeld ook eens deze wraps met tonijn en avocado.

    Een lekker snel klaar recept

    Deze pokébowl met tonijn en avocado (of de eerder genoemde sushibowl met zalm) eet ik graag als ik in mijn eentje eet. Zo'n bowl is redelijk snel klaar en dan eet ik toch iets voedzaams (want anders bestel ik als ik alleen ben vaak een pizza!).

    Tip als je nog sneller klaar wilt zijn: je kunt de sushirijst ook al eerder op de dag, of zelfs een dag eerder koken, dan ben je 's avonds helemaal snel klaar. Je kunt deze pokébowl met tonijn uiteraard helemaal op je eigen smaak afstemmen. Misschien vind je zalm lekkerder dan tonijn? Gewoon vervangen! Ook lekker erbij zijn wat edamame (sojaboontjes).

    Het verschil tussen een pokébowl en een sushibowl

    Pokébowl, sushibowl... Is dat niet gewoon hetzelfde? Wel bijna, maar niet helemaal! De ingrediënten van beide bowls zijn gelijk: een basis van rijst met een lekkere dressing, en een topping van vis & groente naar keuze. Maar in bereiding verschillen een sushibowl en een pokébowl iets van elkaar.

    In een sushibowl gebruik je rauwe vis, maar bij een pokébowl 'marineer' je de vis voordat je hem gebruikt. Dit doe je meestal in een mengsel van sesamolie, sojasaus en azijn. In dit recept marineer ik de tonijn wel, waarmee dit een pokébowl met tonijn is geworden.

    Recept

    Pokebowl tonijn met een avocadoroos en gember. Er liggen eetstokjes op de kom.

    Pokébowl met tonijn en avocado

    Een lekker snelle maaltijd: pokebowl met tonijn en avocado. Lekker met ingelegde gember, nori en sojasaus.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 75 gr sushirijst
    • 2 el sojasaus + extra om te serveren
    • 1 el rijstazijn
    • 1 el suiker
    • 125 gr rauwe tonijn van sushikwaliteit
    • 0,5 avocado
    • 0,5 vel nori
    • ingelegde gember
    • 0,5 el zwart sesamzaad
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
    • Snijd ondertussen de tonijn in kleine blokjes en marineer de blokjes tonijn in de helft van de sojasaus en de rijstazijn.
    • Maak een dressing door de rest van de sojasaus, de rest van de rijstazijn en de suiker door elkaar te mengen. Meng de dressing door de sushirijst.
    • Snijd de avocado in blokjes of maak er net als op de foto een avocadoroos van (hoe je die maakt zie je in ).
    • Leg de avocadoroos voorzichtig op de pokébowl en leg de ingelegde gember ernaast. Snijd de nori in fijne reepjes en leg deze in de bowl.
    • Bestrooi de tonijn pokébowl met de zwarte sesamzaadjes.

    Notities

    Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 629kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwitten: 34g | Vetten: 16g | Zout: 1930mg | Vezels: 9g | Suiker: 16g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.