Sushibowl, pokébowl, ontbijtbowl… Bowls zijn superhip en ook de sushibowl of pokébowl heb je vast al vaak langs zien komen. Omdat ze er – laten we eerlijk zijn – zéér Instagram-waardig uitzien, maar ook omdat ze superlekker zijn! Het is een beetje mijn go to maaltijd geworden als ik alleen eet. Meestal heb ik dan namelijk niet zo heel veel zin om lang in de keuken te staan, maar ik wil wél lekker (en een beetje gezond) eten natuurlijk. Ik heb de laatste tijd dan ook al verschillende keren zo’n mooie bowl gemaakt. Soms een sushibowl, soms een pokébowl. Daar zit namelijk nog een verschil in!
Verschil sushibowl en pokébowl
De ingrediënten van een sushibowl en een pokébowl zijn gelijk: een basis van rijst, een dressing, en verschillende soorten vis & groente naar keuze. Maar de bereiding van beide bowls verschilt iets van elkaar. In een sushibowl gebruik je rauwe vis, maar bij een pokébowl ‘marineer’ je de vis voordat je hem gebruikt, meestal in een mengsel van sojasasus, sesamolie en iets zuurs, bijvoorbeeld azijn of limoensap. In dit recept marineer ik de vis niet, en dus is het een sushibowl geworden.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties