Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Sushibowl met zalm, avocado en edamame

Sushibowl met zalm, avocado en edamame (sojabonen)

Sushibowl, pokébowl, ontbijtbowl… Bowls zijn superhip en ook de sushibowl of pokébowl heb je vast al vaak langs zien komen. Omdat ze er – laten we eerlijk zijn – zéér Instagram-waardig uitzien, maar ook omdat ze superlekker zijn! Het is een beetje mijn go to maaltijd geworden als ik alleen eet. Meestal heb ik dan namelijk niet zo heel veel zin om lang in de keuken te staan, maar ik wil wél lekker (en een beetje gezond) eten natuurlijk. Ik heb de laatste tijd dan ook al verschillende keren zo’n mooie bowl gemaakt. Soms een sushibowl, soms een pokébowl. Daar zit namelijk nog een verschil in!

Verschil sushibowl en pokébowl

De ingrediënten van een sushibowl en een pokébowl zijn gelijk: een basis van rijst, een dressing, en verschillende soorten vis & groente naar keuze. Maar de bereiding van beide bowls verschilt iets van elkaar. In een sushibowl gebruik je rauwe vis, maar bij een pokébowl ‘marineer’ je de vis voordat je hem gebruikt, meestal in een mengsel van sojasasus, sesamolie en iets zuurs, bijvoorbeeld azijn of limoensap. In dit recept marineer ik de vis niet, en dus is het een sushibowl geworden.

Sushibowl met zalm, avocado en edamame (sojabonen)

Sushibowl met zalm, avocado en edamame

Een goed gevulde sushibowl met zalm, avocado en edamame. Bomvol goede vetten en snel op tafel.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gr sushirijst
  • 1 el sojasaus + extra om te serveren
  • 0,5 el rijstazijn of limoensap
  • 1 tl suiker
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • Eventueel: klein stukje chilipeper of chiliflakes
  • 125 gr rauwe zalm van sushi-kwaliteit
  • 50 gr edamame (sojabonen)
  • 0,5 avocado
  • 0,5 el sesamzaad

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Maak een dressing door de sojasaus, rijstazijn, suiker en gemberpoeder goed door elkaar te mengen. Indien je van pittig houdt kun je een klein stukje chilipeper heel fijn snijden en toevoegen aan de dressing, of wat chili flakes door de dressing roeren. Meng de dressing door de rijst.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en verdeel over de rijst. Voeg ook de edamame toe.
  • Snijd de avocado in blokjes of maak er net als op de foto een avocadoroos van (hoe je die maakt zie je in ), een ideetje dat ik zag bij mijn (blog) collega .
  • Verdeel de avocado over de sushibowl en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Notities

  • Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.
  • Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 939kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

    Bewaar dit recept op Pinterest:

    Recept sushibowl met zalm

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept