• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pompoenpoffertjes

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: nov 2022 door Sandra

    Deze voedzame pompoenpoffertjes zijn heerlijk als lunch. Met verschillende toppings maak je er een echt feestje van! Ik maakte ze voor onze dreumes, maar heb er zelf ook van gesmuld!

    Naar recept
    pompoenpoffertjes

    Poffertjes met pompoen

    Nu wil jij natuurlijk weten wat deze pompoenpoffertjes dan zo voedzaam maakt, nou:

    • Ze bestaan voor de helft uit boekweitmeel, rijk aan vezels en koolhydraten (bron: Voedingscentrum)
    • Er gaat maar liefst 150 gram pompoenpuree in dit recept. Je haalt er ongeveer vier porties uit. Dus daarmee heb je toch al zo'n 20% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen!
    • In de toppings kun je nog wat extra voedzame ingrediënten kwijt. Denk aan notenpasta en fruit.

    Toppings voor de pompoenpoffertjes

    amandelpasta

    Met de toppings kun je je heerlijk uitleven. Kijk even wat je nog in huis hebt en maak er een feestje van. Een paar lekkere ideeën voor toppings:

    • (zelfgemaakte) amandelpasta, eventueel even verwarmen zodat hij wat vloeibaarder wordt en je de pasta makkelijk over de poffertjes kunt gieten.
    • een schepje yoghurt (gewone yoghurt of vanilleyoghurt)
    • vers fruit, zoals banaan en/of blauwe bessen
    • zaden & pittenmix
    • maple syrup

    Poffertjes met pompoen bewaren en invriezen

    Onderstaand pompoenpoffertjes recept is voor ongeveer vier porties. Ik vind het zelf altijd wel fijn om meteen wat extra te maken, zo kun je er later nog een keer van genieten.

    Verpak de poffertjes als ze helemaal zijn afgekoeld in een luchtdichte doos. Ze blijven dan in de koelkast nog ongeveer een dag of drie goed. Even opbakken in de pan in wat olie of boter en je kunt er nog een keer van genieten.

    Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze maandenlang goed. Laat ze als je ze wilt eten weer ontdooien en bak ze op in een koekenpan in wat olie of boter.

    Recept

    Pompoenpoffertjes met stukjes banaan, blauwe bessen en pittenmix. Er staat een pot notenpasta naast de poffertjes met pompoen.

    Pompoenpoffertjes

    Deze voedzame pompoenpoffertjes zijn heerlijk als lunch. Met verschillende toppings maak je er een echt feestje van!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 4 servings
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • mengkom
    • garde
    • poffertjespan

    Ingrediënten

    Voor de pompoenpoffertjes

    • 100 gr bloem
    • 100 gr boekweitmeel
    • 0,5 tl zout
    • 1 el gist
    • 200 ml (plantaardige) melk
    • 150 gr pompoenpuree
    • 1 el dadelstroop (optioneel)

    Voor erbij

    • Bijvoorbeeld plakjes banaan, blauwe bessen, notenpasta, pittenmix en eventueel een zoetmiddel (bv maple syrup)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de melk tot deze lauw is.
    • Zeef ondertussen de bloem en het boekweitmeel. Voeg het zout toe en meng dit door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en strooi hier de gist in.
    • Schenk de lauwe melk in het kuiltje, roer er met een garde een mooi beslag van en laat het beslag een uur rijzen op een warme plek, afgedekt met een theedoek.
    • Meng de pompoenpuree, de stroop en de speculaaskruiden door het poffertjesdeeg, en verhit een poffertjespan.
    • Bestrijk de holtes van de pan met olie of boter, en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin. Dit gaat heel snel dus blijf erbij!
    • Serveer de pompoenpoffertjes met toppings naar keuze. Ik gebruikte een combinatie van plakjes banaan, blauwe bessen, notenpasta die ik licht verwarmde zodat hij wat vloeibaarder wordt, en wat pittenmix.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 214kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 7g | Vetten: 2g | Zout: 122mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.