voorgerechten

Portobello met gorgonzola en spekjes

Portobello met gorgonzola en spekjes

Dit is een super lunch of voorgerecht om te serveren tijdens een etentje. Maak het bord mooi op met een beetje rucolamelange, en serveer hier de gevulde portobello’s op. Blauwe kaas is persoonlijk een van mijn favoriete ingrediënten. Helaas houdt niet iedereen ervan, maar dat is helemaal geen probleem voor dit gerecht. Voor de personen die niet van gorgonzola houden, kies je gewoon een andere kaas, geitenkaas of brie bijvoorbeeld.

Portobello met blauwe kaas

Simpel voorgerecht of feestelijke lunch

Een simpel, maar toch feestelijk voorgerecht, dat is deze salade met gevulde portobello. Tijdens het organiseren van een etentje heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd, dus dan is zo’n makkelijk voorgerecht wel erg fijn. Mislukken kan dit namelijk niet en het kost ook niet veel tijd om te maken. Ik zal bekennen dat ik deze salade ook wel eens als lunch heb gemaakt, een echte verwenlunch!

Portobello met gorgonzola en spekjes

0 from 0 votes
Course: Voorgerecht, LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

226

kcal

Deze salade met daarop een met gorgonzola en spekjes gevulde portobello is lekker als lichte lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 75 gr rucolamelange

  • 1 el honing

  • 1 el olijfolie

  • 1 el grove mosterd

  • 1 handje blauwe druiven

  • 4 portobello’s

  • 125 gr gorgonzola

  • 0,5 pakje spekblokjes

Bereiding

  • Maak de portobello’s schoon en haal het steeltje uit de hoedjes. Haal de lamellen zoveel mogelijk weg uit de hoedjes zodat je genoeg ruimte hebt om ze te vullen.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en vul de portobello’s ermee. Verdeel de spekjes erover en bak 15 minuten op 200 graden.
  • Maak ondertussen een dressing van de honing, olijfolie en mosterd en meng deze door de rucolasalade. Verdeel de salade over vier borden, garneer met de gehalveerde blauwe druiven en serveer de portobello’s op de salade.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten