Portobello met gorgonzola en spekjes: een super lunch of voorgerecht om te serveren tijdens een etentje. Maak het bord mooi op met een beetje rucolamelange, en serveer hier de gevulde portobello’s op. Blauwe kaas is persoonlijk een van mijn favoriete ingrediënten. Helaas houdt niet iedereen ervan, maar dat is helemaal geen probleem voor dit gerecht. Voor de personen die niet van gorgonzola houden, kies je gewoon een andere kaas, geitenkaas of brie bijvoorbeeld.
Simpel voorgerecht of feestelijke lunch

Een simpel, maar toch feestelijk voorgerecht, dat is deze salade met gevulde portobello met blauwe kaas. Tijdens het organiseren van een etentje heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd, dus dan is zo’n makkelijk voorgerecht wel erg fijn. Mislukken kan dit namelijk niet en het kost ook niet veel tijd om te maken. Ik zal bekennen dat ik deze salade ook wel eens als lunch heb gemaakt, een echte verwenlunch!
Gorgonzola dolce
Voor dit gevulde portobello recept met blauwe kaas gebruikte ik gorgonzola dolce, een zachte blauwe kaas die erg goed smelt. Als je van een pittige smaak houdt, zou je ook een wat sterkere blauwe kaas kunnen kiezen voor dit recept. En als je juist geen liefhebber bent van blauwe kaas, dan is een gevulde portobello met brie of geitenkaas een goed alternatief. Je zou zelfs port salut kunnen gebruiken voor een extra milde versie.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties