voorgerechten

Portobello met gorgonzola en spekjes

Dit is een super voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Maak het bord mooi op met een beetje rucolamelange, en serveer hier de gevulde portobello’s op. Blauwe kaas is persoonlijk een van mijn favoriete ingrediënten. Helaas houdt niet iedereen ervan, maar dat is helemaal geen probleem voor dit gerecht. Voor de personen die niet van gorgonzola houden, kies je gewoon een andere kaas, geitenkaas of brie bijvoorbeeld.

Recept portobello met gorgonzola en spekjes

(voor 4 personen) 

  • 4 portobello’s
  • 125 gr gorgonzola
  • half pakje spekblokjes

Zo maak je de portobello’s

  • Maak de portobello’s schoon en haal het steeltje uit de hoedjes. Haal de lamellen zoveel mogelijk weg uit de hoedjes zodat je genoeg ruimte hebt om ze te vullen.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en vul de portobello’s ermee.
  • Verdeel de spekjes erover en bak 15 minuten op 200 graden.
  • Serveer de gevulde portobello’s op een bord, op een beetje rucola-melange.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten