Portobello met gorgonzola en spekjes: een super lunch of voorgerecht om te serveren tijdens een etentje. Maak het bord mooi op met een beetje rucolamelange, en serveer hier de gevulde portobello’s op. Blauwe kaas is persoonlijk een van mijn favoriete ingrediënten. Helaas houdt niet iedereen ervan, maar dat is helemaal geen probleem voor dit gerecht. Voor de personen die niet van gorgonzola houden, kies je gewoon een andere kaas, geitenkaas of brie bijvoorbeeld.
Simpel voorgerecht of feestelijke lunch
Een simpel, maar toch feestelijk voorgerecht, dat is deze salade met gevulde portobello met blauwe kaas. Tijdens het organiseren van een etentje heb je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd, dus dan is zo’n makkelijk voorgerecht wel erg fijn. Mislukken kan dit namelijk niet en het kost ook niet veel tijd om te maken. Ik zal bekennen dat ik deze salade ook wel eens als lunch heb gemaakt, een echte verwenlunch!
Gorgonzola dolce
Voor dit gevulde portobello recept met blauwe kaas gebruikte ik gorgonzola dolce, een zachte blauwe kaas die erg goed smelt. Als je van een pittige smaak houdt, zou je ook een wat sterkere blauwe kaas kunnen kiezen voor dit recept. En als je juist geen liefhebber bent van blauwe kaas, dan is een gevulde portobello met brie of geitenkaas een goed alternatief. Je zou zelfs port salut kunnen gebruiken voor een extra milde versie.

Portobello met gorgonzola en spekjes
Ingrediënten
- 75 gr rucolamelange
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- 1 el grove mosterd
- 1 handje blauwe druiven
- 4 portobello’s
- 125 gr gorgonzola
- 0,5 pakje spekblokjes
Zo maak je het
- Maak de portobello’s schoon en haal het steeltje uit de hoedjes. Haal de lamellen zoveel mogelijk weg uit de hoedjes zodat je genoeg ruimte hebt om ze te vullen.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en vul de portobello’s ermee. Verdeel de spekjes erover en bak 15 minuten op 200 graden.
- Maak ondertussen een dressing van de honing, olijfolie en mosterd en meng deze door de rucolasalade. Verdeel de salade over vier borden, garneer met de gehalveerde blauwe druiven en serveer de portobello’s op de salade.
Nog geen reacties