voorgerechten

Preisoep met garnalen

Preisoep met garnalen

Preisoep met garnalen is een heerlijk voorgerechtje, je zou het prima als kerst voorgerecht kunnen serveren. Prei vind ik heerlijk en ik gebruik het vaak in allerlei recepten, maar deze groente speelt niet vaak de hoofdrol. Zonde eigenlijk! Daarom bedacht ik deze preisoep. Met de topping kun je trouwens lekker variëren. Ik gebruikte garnalen, maar je zou ook snipper gerookte zalm kunnen gebruiken, of knapperig gebakken rauwe ham bijvoorbeeld. Allemaal lekker. Wat ook fijn is: dit soepje is snel klaar en je kunt ‘m helemaal voorbereiden. Handig voor een etentje, en daarom is dit recept ook heel geschikt als kerst-recept. Maak de soep vooraf klaar, en als je gasten komen warm je hem even op, voeg je de room, peper en zout toe, en garneer je de soep met garnalen.

Recept preisoep met garnalen

Voor 4 personen

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 750 ml bouillon
  • scheutje room
  • 100 gr Hollandse garnalen

Zo maak je de preisoep

  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olie.
  • Snijd de prei in reepjes en de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe in de pan. Bak eventjes mee en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat de preisoep 20 minuten zachtjes koken en pureer de soep met behulp van een staafmixer.
  • Roer een scheutje room door de preisoep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de Hollandse garnalen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten