Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / quiches

Quiche met rode biet en geitenkaas

Quiche met rode biet en geitenkaas

Hmmm, deze quiche met rode biet en geitenkaas is zo lekker, en een fijn gerecht voor een dagje zonder vlees. Ik had vroeger een hekel aan rode bieten – heb het echt véél te vaak gegeten – maar de laatste jaren begint de hekel steeds meer om te slaan naar liefde.

Het is nog steeds niet mijn favoriete groente en dat zal het ook niet snel worden, maar inmiddels heb ik wel wat heerlijke recepten met bietjes bedacht waarin deze groente goed tot zijn recht komt, zonder echt overheersend te zijn. De ‘gronderige’ smaak van bietjes kan namelijk best intens zijn.

Quiche met rode biet

Deze bietenquiche met geitenkaas is mijn nieuwste aanwinst. Hij is erg lekker als lunch of diner. Serveer er zeker een groene salade bij, dat is een perfecte combinatie!

Heb je een restje quiche over? Geen enkel probleem! Bewaar de punt in de koelkast, en eet ‘m de volgende dag lekker op als lunch. Eventueel met een restje salade erbij. Heerlijk! Ik vind de quiche zelf lauwwarm het lekkerste smaken, dus warm hem bij voorkeur nog wel even op.

Variaties op de bietenquiche

Recepten zijn er om deels op te volgen! Vind ik dan… Ik vind het juist hartstikke leuk als je mijn recept niet tot de letter volgt, maar er lekker je eigen twist aan geeft.

Want ook met dit recept voor deze quiche met rode biet kun je lekker variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens walnoten in plaats van pecannoten. Of vervang de geitenkaas door feta. Gebruik munt in plaats van tijm…

Goed, laat ik nu maar mijn recept voor deze bietenquiche delen, dan laat ik het daarna aan jou over er je eigen variant op te maken!

Bietenquiche

Met een flinke groene salade erbij kun je deze quiche serveren als avondeten voor 3-4 personen. 

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Quiche met rode biet en geitenkaas

Quiche met rode biet en geitenkaas

Deze lekkere vegetarische quiche met bietjes en geitenkaas kun je goed van te voren klaarmaken. Met een salade erbij heb je een heerlijke en complete maaltijd.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 1 tl tijm geen zin om zelf deeg te maken? Je kunt het jezelf makkelijker maken door kant en klaar deeg voor hartige taart te gebruiken.

Voor de vulling

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gr rode biet
  • 125 gr geitenkaas
  • 25 gr pecannoten
  • 3 eieren
  • 100 ml melk of room
  • 1 takje tijm
  • flinke groene salade

Zo maak je het

  • Begin met het deeg. Kneed hiervoor de bloem, boter, het ei en de tijm tot een soepel deeg. Sla het deeg een beetje plat en zet in de koelkast tot gebruik (minimaal een uur).
  • Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze zachtjes aan in wat olie Laat volledig afkoelen.
  • Schil de rode bieten en rasp ze met een grove rasp. Dep zoveel mogelijk droog met behulp van keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de koelkast en vet een quichevorm lichtjes in met wat olijfolie. Bebloem het aanrecht en de deegroller en bestuif ook het deeg lichtjes met wat bloem. Rol het deeg nu uit tot iets minder dan een halve centimeter dikte. Als het goed is, is het deegrondje dan precies zo groot dat hij in de quichevorm past en ook de randen bedekt. Snijdt de overhangende randen bij met een mes.
  • Doe de knoflook en de ui in de quichevorm en verdeel daarna de geraspte rode biet erover. Hak de pecannoten grof en verdeel over de rode biet. Verbrokkel de geitenkaas ook over de quichevorm en druk lichtjes aan.
  • Klop de eieren los met de melk, tijm, peper en zout en giet dit mengsel in de vorm. Bak de rode bietenquiche 35 minuten op 200 graden.

Notities

u003cliu003eEen restje quiche is de volgende dag erg lekker als lunch u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 750kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept