Hmmm, deze quiche met rode biet en geitenkaas is zo lekker, en een fijn gerecht voor een dagje zonder vlees. Ik had vroeger een hekel aan rode bieten – heb het echt véél te vaak gegeten – maar de laatste jaren begint de hekel steeds meer om te slaan naar liefde.
Het is nog steeds niet mijn favoriete groente en dat zal het ook niet snel worden, maar inmiddels heb ik wel wat heerlijke recepten met bietjes bedacht waarin deze groente goed tot zijn recht komt, zonder echt overheersend te zijn. De ‘gronderige’ smaak van bietjes kan namelijk best intens zijn.
Quiche met rode biet
Deze bietenquiche met geitenkaas is mijn nieuwste aanwinst. Hij is erg lekker als lunch of diner. Serveer er zeker een groene salade bij, dat is een perfecte combinatie!
Heb je een restje quiche over? Geen enkel probleem! Bewaar de punt in de koelkast, en eet ‘m de volgende dag lekker op als lunch. Eventueel met een restje salade erbij. Heerlijk! Ik vind de quiche zelf lauwwarm het lekkerste smaken, dus warm hem bij voorkeur nog wel even op.
Variaties op de bietenquiche
Recepten zijn er om deels op te volgen! Vind ik dan… Ik vind het juist hartstikke leuk als je mijn recept niet tot de letter volgt, maar er lekker je eigen twist aan geeft.
Want ook met dit recept voor deze quiche met rode biet kun je lekker variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens walnoten in plaats van pecannoten. Of vervang de geitenkaas door feta. Gebruik munt in plaats van tijm…
Goed, laat ik nu maar mijn recept voor deze bietenquiche delen, dan laat ik het daarna aan jou over er je eigen variant op te maken!


Met een flinke groene salade erbij kun je deze quiche serveren als avondeten voor 3-4 personen.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties