Is quinoa nog steeds hip? Volgens mij allang niet meer. Toch eet ik het nog steeds graag. Niet omdat het zo’n zogenaamd ‘superfood’ is, maar omdat het lekker is en goed vult. Bovendien is het een prima basis voor een lekkere lunchsalade. Deze quinoasalade met rode biet en gerookte zalm is daar een mooi voorbeeld van. De salade is vrij snel klaar, natuurlijk moet je de quinoa wel koken, maar dat duurt niet al te lang en kun je ook al van te voren doen. Hierdoor kun je de lunch ook prima meenemen naar je werk (ik zou dan de rode biet wel apart bewaren van de andere ingrediënten).
Lunchsalade
Omdat quinoa vrij neutraal van smaak is, is het van belang dat je het goed op smaak brengt. De dressing met citroensap & balsamico-azijn doet dat zeker, maar wees ook vooral niet te zuinig met de peper!
Tip: varieer ook eens met deze quinoasalade met gerookte kip.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties