Is quinoa nog steeds hip? Volgens mij allang niet meer. Toch eet ik het nog steeds graag. Niet omdat het zo’n zogenaamd ‘superfood’ is, maar omdat het lekker is en goed vult. Bovendien is het een prima basis voor een lekkere lunchsalade. Deze quinoasalade met rode biet en gerookte zalm is daar een mooi voorbeeld van. De salade is vrij snel klaar, natuurlijk moet je de quinoa wel koken, maar dat duurt niet al te lang en kun je ook al van te voren doen. Hierdoor kun je de lunch ook prima meenemen naar je werk (ik zou dan de rode biet wel apart bewaren van de andere ingrediënten).
Lunchsalade
Omdat quinoa vrij neutraal van smaak is, is het van belang dat je het goed op smaak brengt. De dressing met citroensap & balsamico-azijn doet dat zeker, maar wees ook vooral niet te zuinig met de peper!
Tip: varieer ook eens met deze quinoasalade met gerookte kip. Of deze quinoasalade met feta en groenten.

u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/quinoasalade-met-rode-biet-en-gerookte-zalm/u0022u003eQuinoasalade met rode biet en gerookte zalmu003c/au003e
Ingrediënten
- 100 gr quinoa
- 1 gekookte rode biet
- 100 gr gerookte zalm
- 2 zakjes verse munt
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl citroensap
- 1 tl balsamico-azijn
- peper en zout
Zo maak je het
- Begin met het koken van de quinoa. Doe de quinoa in een pan met ruim water en breng aan de kook. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd ondertussen de rode biet in stukjes en snijd de munt fijn.
- Meng de olijfolie met het citroensap en de balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout en klop goed door elkaar tot een dressing.
- Giet de quinoa af en spoel deze om met koud water. Laat goed uitlekken en meng vervolgens de dressing erdoor.
- Verdeel de quinoa over twee borden en verdeel de blokjes biet en gerookte zalm over de quinoasalade. Garneer met de fijngesneden munt en maal er nog wat extra peper over.
Nog geen reacties