• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rijstpudding met karamel

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: mrt 2021 door Sandra

    Gewone rijstpudding is al zo lekker. Warme, zoete rijst met een laagje bruine suiker erop. Als kind heb je het misschien wel eens gegeten (en eerlijk is eerlijk, eenmaal volwassen smaakt dit nog steeds prima!)

    Naar recept
    Rijstpudding met karamel in glazen kommetjes. De foto is van voren geschoten zodat je de laagjes rijstpudding en gezouten karamel goed kunt onderscheiden.

    Tijd om de klassieke rijstpudding een kleine twist te geven. Met salted caramel! Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

    Nog steeds die ouderwets troostende, warme rijstpudding. Maar dan met een lekkere laag karamelsaus.

    Rijstpudding met karamelsaus

    Om deze rijstpudding te maken, gebruik je het liefste paprijst. Die is het meest geschikt voor dit recept.

    De karamelsaus kun je kant en klaar kopen, maar het is ook leuk (en niet moeilijk) om het zelf te maken. Daarvoor tip ik je dit salted caramel recept.

    Recept

    Rijstpudding met karamel in glazen kommetjes. De foto is van voren geschoten zodat je de laagjes rijstpudding en gezouten karamel goed kunt onderscheiden.

    Rijstpudding met karamel

    Lekker toetje, ontbijt of tussendoortje: ouderwetse rijstpap met salted caramelsaus.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan

    Ingrediënten

    • 100 gr paprijst
    • 500 ml rijstmelk (of andere plantaardige- of koemelk)
    • 1 snufje zout
    • 2 tl suiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 portie salted caramel (gekocht of zelfgemaakt)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de paprijst met de melk, het zout, de suiker en het vanille-extract in een pannetje met een dikke bodem.
    • Breng de rijstpap aan de kook met het deksel op de pan. Laat de pap 20 minuten heel zachtjes doorkoken en blijf af en toe roeren. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. De pap is klaar als de paprijst de melk vrijwel helemaal heeft opgenomen en lekker zacht is.
    • Schep de helft van de rijstpap in twee schaaltjes en verdeel de salted caramelsaus over de pap.
    • Doe nu de rest van de paprijst in de schaaltjes. Eet smakelijk!

    Notities

    De rest van de karamelsaus is lekker bij zo ongeveer alles! Over ijs, pannenkoeken... Of doop er zandkoekjes in.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Zout: 294mg | Vezels: 1g | Suiker: 22g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.