Gewone rijstpudding is al zo lekker. Warme, zoete rijst met een laagje bruine suiker erop. Als kind heb je het misschien wel eens gegeten (en eerlijk is eerlijk, eenmaal volwassen smaakt dit nog steeds prima!)

Tijd om de klassieke rijstpudding een kleine twist te geven. Met salted caramel! Klinkt dat goed of klinkt dat goed?
Nog steeds die ouderwets troostende, warme rijstpudding. Maar dan met een lekkere laag karamelsaus.
Rijstpudding met karamelsaus
Om deze rijstpudding te maken, gebruik je het liefste paprijst. Die is het meest geschikt voor dit recept.
De karamelsaus kun je kant en klaar kopen, maar het is ook leuk (en niet moeilijk) om het zelf te maken. Daarvoor tip ik je dit salted caramel recept.
Recept
Rijstpudding met karamel
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 100 gr paprijst
- 500 ml rijstmelk (of andere plantaardige- of koemelk)
- 1 snufje zout
- 2 tl suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 portie salted caramel (gekocht of zelfgemaakt)
Zo maak je het
- Doe de paprijst met de melk, het zout, de suiker en het vanille-extract in een pannetje met een dikke bodem.
- Breng de rijstpap aan de kook met het deksel op de pan. Laat de pap 20 minuten heel zachtjes doorkoken en blijf af en toe roeren. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. De pap is klaar als de paprijst de melk vrijwel helemaal heeft opgenomen en lekker zacht is.
- Schep de helft van de rijstpap in twee schaaltjes en verdeel de salted caramelsaus over de pap.
- Doe nu de rest van de paprijst in de schaaltjes. Eet smakelijk!
Laat een reactie achter