• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Roze wafels met bietjes

    Bijgewerkt: apr 2024 · Geplaatst: mei 2024 door Sandra

    Deze roze wafels met bietjes en banaan zijn altijd een absolute hit! Dankzij het knalkleurtje (puur natuur!) maar ook dankzij de smaak.

    Naar recept
    Een roze wafel met yoghurt en plakjes banaan op een gebaksbordje. Er ligt een vorkje naast.

    Voedzame bietenwafels

    Zien deze wafels er niet gewéldig uit? Dankzij hun knalroze kleur krijg je meteen een zin om een hap te nemen van zo'n wafel. En dat kan ook nog eens zonder schuldgevoel (sowieso moet je je nooit schuldig voelen over wat je in je mond stopt), want deze bietenwafels zijn ook nog eens hartstikke voedzaam! Deze roze wafels bevatten namelijk groenten, fruit en vezels dankzij de toevoeging van boekweitmeel. Dat maakt het ook een geweldig ontbijtrecept voor kinderen.

    Bij onze kinderen was het recept in ieder geval een succes, vooral de oudste kon niet wachten om te beginnen met eten:

    Een kinderhand pakt een bordje met een roze wafel.

    Ingrediënten roze wafels

    Wat dit zo'n heerlijk recept maakt: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig, die stop je even in de blender en klaar is je beslag! Je hebt nodig:

    Rode biet - die geven de roze wafels hun waanzinnige kleur. Gebruik voorgekookte bietjes voor dit recept. Je vindt ze in het koelschap in de supermarkt, maar ik koop ze meestal op de markt.

    Banaan - gebruik bij voorkeur een goed rijpe banaan. Hoe rijper, hoe zoeter! Een overrijpe banaan kun je dan ook prima gebruiken in het beslag.

    Melk - je kunt een melk naar keuze gebruiken. Koemelk kan, maar een plantaardig alternatief werkt net zo goed. Qua smaak gebruik ik het liefste haverdrink. Als je een plantaardige drink gebruikt, zijn deze wafels vegan.

    Boekweitmeel & bloem - als je geen boekweitmeel in huis hebt, kun je dit ook vervangen door bloem. Maar door boekweitmeel te gebruiken worden de bietenwafels wel een stuk voedzamer, daarom heeft dit mijn voorkeur.

    Toppings - ik ging zelf voor een schepje yoghurt en wat plakjes banaan. Maple syrup en fijngehakte nootjes of blauwe bessen zijn ook heerlijke toppings voor deze wafels.

    Bietenwafels bewaren en voorbereiden

    Mijn tip: als je toch bezig bent met wafels bakken, maak dan meteen een dubbele portie beslag. Je kunt de roze wafels namelijk uitstekend invriezen. Even opwarmen in een broodrooster en je hebt weer een heerlijk warme wafel.

    Het beslag zelf zou ik wel vers maken. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat het wat zal verkleuren. Bovendien kost het je maar vijf minuten om het beslag te maken, dus maak het lekker vers!

    Heb je wafels over? Bewaar ze tot twee dagen in de koelkast in een goed afgesloten bakje, of vries ze in.

    Veelgestelde vragen

    Waarom mislukken mijn wafels?

    Dit komt meestal doordat het wafelijzer nog niet heet genoeg is, de eerste wafel lukt daarom vaak ook het minst goed. Zorg dat het wafelijzer echt loeiheet is, en vet het lichtjes in met zonnebloemolie voor je het beslag erin doet.

    Hoe weet ik dat mijn wafels klaar zijn?

    Kom niet in de verleiding om het ijzer te snel open te maken. Als er niet zoveel stoom meer uit het ijzer komt, is het meeste vocht uit de wafel verdampt en is hij dus gaar. Trek het wafelijzer dan voorzichtig open, als de wafel makkelijk loskomt van de bodem is hij klaar.

    Hoe kan ik de wafels warm houden?

    Verwarm de oven voor op een lage temperatuur (90 graden) en leg de wafels die afgebakken zijn, in de warme oven. Zo kun je allemaal tegelijk genieten van de wafels.

    Drie rode bietenwafels op kleine bordjes. De wafels zijn gegarneerd met yoghurt, banaan en munt.

    Recept

    Een roze wafel met yoghurt en plakjes banaan op een gebaksbordje. Er ligt een vorkje naast.

    Roze wafels met rode biet

    Prachtige, knal roze wafels met bietjes en banaan. Heerlijk én voedzaam!
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 8 wafels
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • wafelijzer
    • blender

    Ingrediënten

    • 150 gr rode biet (gekookt)
    • 1 banaan
    • 200 ml melk (bv haverdrink)
    • 100 gr boekweitmeel
    • 100 gr bloem
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verhit een wafelijzer.
    • Doe alle ingrediënten in een blender en maal tot een glad beslag.
    • Smeer het wafelijzer lichtjes in met wat olie en verdeel steeds een kleine soep-opscheplepel beslag in elk vakje van het wafelijzer.
    • Bak de rode bietenwafels tot ze mooi gaar zijn en serveer ze naar keuze met bijvoorbeeld wat yoghurt, plakjes banaan of ander fruit, gehakte nootjes, maple syrup...

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 128kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Zout: 26mg | Vezels: 3g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Leonie

      augustus 20, 2024 at 1:44 pm

      5 sterren
      Deze gemaakt voor de lunch, groot succes bij de kinderen!

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 20, 2024 at 2:08 pm

        Wat leuk om te horen! Onze kleintjes vinden ze ook altijd erg lekker.

        Beantwoorden
    2. Maayke

      mei 20, 2024 at 5:47 pm

      5 sterren
      Deze zien er leuk uit zeg! Denk je dat ik de banaan ook kan vervangen door ander fruit?

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 22, 2024 at 2:12 pm

        Dankjewel Maayke! Dat moet zeker kunnen, ik denk dan direct aan appel. Lekker fris en en appel combineert ook heel erg goed met biet. Appel is wel iets minder zoet dan banaan, je zou om dat te compenseren een klein scheutje maple syrup aan het beslag toe kunnen voegen.

        Beantwoorden
        • Maayke

          mei 22, 2024 at 6:20 pm

          5 sterren
          Thanks!! Ik ga ze van de week maken.

          Beantwoorden
    5 from 3 votes

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.