• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Saucijzenbroodjes met gehakt

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jun 2020 door Sandra

    Zelf saucijzenbroodjes maken is makkelijk! Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en je kunt er voor kiezen om grote saucijzenbroodjes te maken (voor de lunch of als snack) of maak zoals in dit geval mini-saucijzenbroodjes met gehakt. Leuk om te serveren als hapje.

    Naar recept
    Saucijzenbroodjes met gehaktvulling. De saucijzenbroodjes zijn erg klein en liggen op een houten serveerplank. Ze zijn bestrooid met zwart sesamzaad.

    De snackbroodjes van Niki

    Dit recept voor saucijzenbroodjes met gehakt maakte ik naar aanleiding van de Foodblogswap. Bij de Swap wordt je gelinkt aan een ander blog waarvan je een recept mag maken, waar je vervolgens je eigen twist aan geeft. Deze maand mocht ik wat lekkers maken van het leuke blog van Niki: Funky Food by Niki.

    Niki maakt watertandend lekkere foodfoto's dus kiezen vond ik heel erg lastig! Uiteindelijk viel mijn oog op haar recept voor Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo. Ik had een lunchafspraak met vriendinnen waarvoor we allemaal iets lekkers zouden maken, dus zo'n klein hartig hapje is dan perfect. Het is dan wel belangrijk dat je een borrelhapje dat je van te voren kunt maken kiest, en daar zijn deze saucijzenbroodjes natuurlijk perfect voor.

    Zelf liet ik de chorizo weg (lijkt me overigens zalig!), maar gebruikte lekker veel knoflook en kruiden om het gehakt toch lekker op smaak te brengen.

    Als je fan bent van hapjes met bladerdeeg, kan ik trouwens ook deze mini frikandellenbroodjes en deze spinazie feta broodjes van harte aanbevelen!

    Recept

    Saucijzenbroodjes met gehaktvulling. De saucijzenbroodjes zijn erg klein en liggen op een houten serveerplank. Ze zijn bestrooid met zwart sesamzaad.

    Saucijzenbroodjes met gehakt

    Zelf saucijzenbroodjes maken is helemaal niet moeilijk. Maak de grote variant of maak er kleine hapjes van zoals in dit recept
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 20 hapjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • koksmes
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 1 rol bladerdeeg (230 gr)
    • 450 gr gehakt (half om half)
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eieren
    • 2 el paneermeel
    • 1 el oregano
    • 1 el paprikapoeder
    • 2 el sesamzaad of maanzaad (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Snijd de knoflook fijn en doe deze bij het gehakt.
    • Voeg het ei toe aan het gehakt (houd een half ei achter om de broodjes mee te bestrijken) en voeg ook het paneermeel, de oregano en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het gehakt goed door.
    • Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden zodat je twee lange vellen bladerdeeg hebt. Verdeel het gehakt in twee porties en maak er twee lange 'worsten' van die net zo lang zijn als de vellen bladerdeeg.
    • Leg het gehakt in het midden van het bladerdeeg en vouw het deeg goed dicht. Draai de rollen om zodat het vouwnaadje aan de onderkant komt te zitten en snijd de rollen in stukjes van de gewenste grootte.
    • Bestrijk de broodjes met het geklutste ei en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad.
    • Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar en goudbruin.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 5g | Vetten: 10g | Zout: 55mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 0.1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.