• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pasta met avocadosaus en Parmezaankoekjes

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2020 door Sandra

    Een lekker vegetarisch pasta recept is altijd handig om achter de hand te hebben. En dan is dit wel een erg lekkere variant! Deze pasta maak je op smaak met een romige pesto van avocado en basilicum. Erbij serveer je knapperige koekjes van Parmezaanse kaas, die je heel makkelijk kunt maken door hoopjes kaas eventjes in de oven te zetten. Lekker!

    Naar recept
    Pasta met avocadosaus, tomaat en pijnboompitten. Naast de avocadopasta liggen krokant gebakken parmezaankoekjes uit de oven.
    Pasta met avocado

    Vegan pasta

    Eet je liever vegan? Dan kun je er ook voor kiezen om de kaaskoekjes er niet bij te maken. Zonder de parmezaankoekjes is dit namelijk een vegan pasta recept.

    Tip; voor een nog sneller recept maal je de avocado glad met kant en klare of zelfgemaakte pesto.

    Recept

    Pasta met avocadosaus, tomaat en pijnboompitten. Naast de avocadopasta liggen krokant gebakken parmezaankoekjes uit de oven.

    Pasta met avocadosaus en Parmezaankoekjes

    Een bijzonder pasta recept: pasta met een saus van avocadopesto en erbij lekkere, knapperige kaaskoekjes. Tip: zonder de kaaskoekjes is dit recept vegan.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koekenpan
    • keukenmachine
    • koksmes

    Ingrediënten

    Voor de avocadopesto

    • 1 bosje basilicum
    • 1 citroen (alleen de rasp)
    • 1 avocado
    • 3 el pijnboompitten
    • 8 el olijfolie (extra vierge)

    Voor de spaghetti

    • 300 gr penne
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 sjalotjes
    • 4 tomaten

    Voor de Parmezaankoekjes

    • 150 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

    Voor de garnering

    • 4 el pijnboompitten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met de Parmezaankoekjes. Verwam de oven voor op 180 graden en rasp de kaas. Vorm 9 hoopjes van de kaas op een bakplaat, maak de hoopjes kaas smal en hoog want de koekjes gaan uitlopen. Bak de koekjes in 10-12 minuten af tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, dan worden ze lekker krokant.
    • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, schud heel regelmatig om want ze verbranden snel.
    • Ga ondertussen aan de slag met de avocadopesto. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de avocadopesto in een keukenmachine (houdt een paar blaadjes basilicum achter voor de garnering) en maal tot een gladde saus. De takjes van de basilicum kun je ook prima in de pesto doen. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de knoflook en sjalot fijn en snijd de tomaten in stukken (verwijder de zaadjes). Fruit de knoflook en sjalot aan in wat olie en voeg de stukjes tomaat toe. Bak even mee.
    • Roer de avocadopesto en het tomatenmengsel door de pasta. Garneer met wat blaadjes basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

    Notities

    Je kunt de kaaskoekjes al van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 881kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 28g | Vetten: 54g | Zout: 617mg | Vezels: 9g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.