Menu
pasta / Hoofdgerechten / snel klaar / vis

Spaghetti met gerookte zalm

Spaghetti met gerookte zalm

Zalm & spinazie & citroen & kruidenroomkaas. Klinkt als een heerlijke combi? Dat is het ook! Deze pasta met gerookte zalm is lekker snel klaar: je hoeft eigenlijk enkel de pasta te koken en wat ingrediënten toe te voegen. Er komt ook nog eens weinig snijwerk bij kijken, waardoor je binnen twintig minuten aan tafel kunt. Een perfect diner voor een drukke doordeweekse dag dus!

Eénpansgerecht

Als je pasta maakt, gebruik je vaak minimaal twee pannen. Voor deze spaghetti met gerookte zalm en erwtjes kook je echter de groenten meteen mee met de spaghetti, waardoor je maar één pan hoeft te gebruiken. Scheelt weer afwas en daar wordt iedereen blij van!

Spaghetti met gerookte zalm

0 from 0 votes
Course: pasta, snel klaar, visCuisine: PastaDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

598

kcal

Een simpel pasta recept met gerookte zalm, doperwtjes en spinazie.

Ingrediënten

  • 400 gr (volkoren) spaghetti

  • 250 gr doperwten

  • 450 gr verse spinazie

  • 400 gr gerookte zalm

  • 1 citroen

  • 150 gr kruidenroomkaas

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook in de laatste 5 minuten de doperwten mee, en voeg in de laatste minuut de spinazie toe. Giet de pasta af en roer er een klein beetje olijfolie door.
  • Snijd ondertussen de gerookte zalm fijn en rasp de citroen.
  • Roer de roomkaas en citroenrasp door de spaghetti.
  • Breng de spaghetti op smaak met wat peper en garneer met de snippers gerookte zalm.

Opmerkingen

  • Voor dit recept gebruik je alleen de rasp van de citroen. Gebruik het citroensap bijvoorbeeld om een saladedressing mee op smaak te brengen.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept spaghetti met gerookte zalm

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter