Menu
pasta / Hoofdgerechten / snel klaar / vis

Spaghetti met gerookte zalm

Spaghetti met gerookte zalm

Deze spaghetti met gerookte zalm is zo makkelijk te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig: Zalm & spinazie & doperwten & citroen & kruidenroomkaas. En pasta natuurlijk! Klinkt als een heerlijke combi? Dat is het ook!

 Pasta met gerookte zalm en spinazie

Deze pasta met gerookte zalm en spinazie is lekker snel klaar: je hoeft eigenlijk enkel de pasta te koken en wat ingrediënten toe te voegen. Er komt ook nog eens weinig snijwerk bij kijken, waardoor je binnen twintig minuten aan tafel kunt. Een perfect diner voor een drukke doordeweekse dag dus!

Pasta met Boursin

Boursin, of een andere kruidenroomkaas, gebruik ik graag om gerechten mee op smaak te brengen. Het is echt een super makkelijke manier om je recepten snel romig en smakelijk te krijgen. Zo gebruik ik het ook in deze overheerlijke risotto met gerookte zalm en in deze witlofstamppot.

Eénpansgerecht

Als je pasta maakt, gebruik je vaak minimaal twee pannen. Voor deze spaghetti met gerookte zalm en spinazie kook je echter de groenten meteen mee met de spaghetti, waardoor je maar één pan hoeft te gebruiken. Scheelt weer afwas en daar wordt iedereen blij van!

Spaghetti met gerookte zalm

5 from 2 stemmen
Gang: pasta, snel klaar, visKeuken: PastaNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

598

kcal

Een simpel pasta recept met gerookte zalm, doperwtjes en spinazie.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 400 gr 400 (volkoren) spaghetti

 • 250 gr 250 doperwten

 • 450 gr 450 verse spinazie

 • 400 gr 400 gerookte zalm

 • 1 1 citroen

 • 150 gr 150 kruidenroomkaas

Bereiding

 • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  Kook in de laatste 5 minuten de doperwten mee, en voeg in de laatste minuut de spinazie toe. Giet de pasta af en roer er een klein beetje olijfolie door.
 • Snijd ondertussen de gerookte zalm fijn en rasp de citroen.
 • Roer de roomkaas en citroenrasp door de spaghetti.
 • Breng de spaghetti op smaak met wat peper en garneer met de snippers gerookte zalm.

Opmerkingen

 • Voor dit recept gebruik je alleen de rasp van de citroen. Gebruik het citroensap bijvoorbeeld om een saladedressing mee op smaak te brengen.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept spaghetti met gerookte zalm

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter