Menu
vlees / Hoofdgerechten

Witlofstamppot met kruidenkaas

Witlofstamppot

Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje… Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!

Stamppot met witlof

Bij een stamppot denk je misschien meteen aan hutspot, of de klassieke stamppot boerenkool of zuurkool. Maar het leuke is dat je enorm kunt afwisselen met dit klassieke gerecht uit de Nederlandse keuken. Zo kun je van ontzettend veel groenten een lekkere stamppot maken. Denk aan spinazie, pastinaak, spitskool…. En witlof dus! Extra handig: voor deze witlofstamppot kook je de witlof gelijk mee met de aardappels, dat scheelt weer een pan in de afwas ;-)

Witlofstamppot met 5 ingrediënten

Koken met weinig ingrediënten, heerlijk! Niets vervelender dan met een ellenlange lijst naar de supermarkt gaan, en er dan bij thuiskomst achterkomen dat je nét dat ene (belangrijke) ingrediënt bent vergeten. Met dit recept voor witlofstamppot gaat dat je zeker niet gebeuren, want je hoeft er maar 5 dingen voor te kopen! Aardappels, witlof, rookworst, bosuitjes en kruidenkaas. Daar hoef je niet eens een lijstje voor te maken!

Vegetarisch alternatief:

Als je de rookworst wilt vervangen door een plantaardig alternatief, kan dat natuurlijk. Er zijn tegenwoordig ook vegetarische rookworsten te koop, maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere kaasschnitzel bij kunnen serveren. Dat is ook een prima combinatie.

Witlofstamppot met kruidenkaas

4 from 13 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

655

kcal

Deze witlofstamppot maak je lekker op smaak met kruidenroomkaas. Zo heb je in een handomdraai een smakelijke stamppot op tafel staan.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 kg 1 kruimige aardappels

  • 125 gr 125 kruidenroomkaas

  • 500 gr 500 witlof

  • 4 4 bosuitjes

  • 2 2 rookworsten

Bereiding

  • Snijd de aardappels in stukken en breng deze met wat zout aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de witlof in reepjes en laat deze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappels.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de aardappels en witlof af. Stamp de kruidenkaas door de witlof en breng indien nodig de stamppot nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer de witlofstamppot met de gehakte bosui en de rookworst.

Opmerkingen

  • Restje stamppot over? Dit kun je de volgende dag nog prima opwarmen.
Recept witlofstamppot

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Lot
    7 februari 2023 at 21:13

    Man man man, wat hèbben we genoten van dit recept!! Die gaat onze top 5 in! Dankjewel!

    Reply
    • Sandra
      10 februari 2023 at 19:55

      Ik begin er haast van te blozen, wat lief!!

      Reply
  • Anne-Marie
    17 oktober 2016 at 18:21

    Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!

    Reply

Laat een reactie achter