weekendgerechten

Witlofstamppot met kruidenkaas

Witlofstamppot met kruidenkaas

Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje… Misschien ziet de foto er niet zo heel smakelijk uit – waarvoor excuses – ik vind het echt héél moeilijk om stamppot lekker op de foto te krijgen! Maar bij deze moet je me maar op mijn woord geloven: dit is echt een heel lekkere stamppot. Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!

Recept witlofstamppot (voor 4 personen)

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 125 gr kruidenroomkaas
  • 4 bosuitjes
  • 500 gr witlof
  • 2 rookworsten

Snijd de aardappels in stukken en breng deze met wat zout aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.

Snijd de witlof in reepjes en laat deze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappels.

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de aardappels en witlof af. Stamp de kruidenkaas door de witlof en serveer de witlofstamppot met de gehakte bosui en de rookworst.

Indien nodig kun je de witlofstamppot nog verder op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!

    17 oktober 2016 at 18:21
  • Reactie achterlaten