Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje… Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!
Stamppot met witlof
Bij een stamppot denk je misschien meteen aan hutspot, of de klassieke stamppot boerenkool of zuurkool. Maar het leuke is dat je enorm kunt afwisselen met dit klassiek Nederlandse gerecht. Zo kun je van ontzettend veel groenten een lekkere stamppot maken. Denk aan spinazie, pastinaak, spitskool…. En witlof dus! Extra handig: voor deze witlofstamppot kook je de witlof gelijk mee met de aardappels, dat scheelt weer een pan in de afwas ;-)


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
1 Reactie
Anne-Marie
17 oktober 2016 at 18:21Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!