vlees

Witlofstamppot met kruidenkaas

Witlofstamppot

Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje… Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!

Stamppot met witlof

Bij een stamppot denk je misschien meteen aan hutspot, of de klassieke stamppot boerenkool of zuurkool. Maar het leuke is dat je enorm kunt afwisselen met dit klassiek Nederlandse gerecht. Zo kun je van ontzettend veel groenten een lekkere stamppot maken. Denk aan spinazie, pastinaak, spitskool…. En witlof dus! Extra handig: voor deze witlofstamppot kook je de witlof gelijk mee met de aardappels, dat scheelt weer een pan in de afwas ;-)

Witlofstamppot met kruidenkaas

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

655

kcal

Deze witlofstamppot maak je lekker op smaak met kruidenroomkaas. Zo heb je in een handomdraai een smakelijke stamppot op tafel staan.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels

  • 125 gr kruidenroomkaas

  • 500 gr witlof

  • 4 bosuitjes

  • 2 rookworsten

Bereiding

  • Snijd de aardappels in stukken en breng deze met wat zout aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de witlof in reepjes en laat deze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappels.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de aardappels en witlof af. Stamp de kruidenkaas door de witlof en breng indien nodig de stamppot nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer de witlofstamppot met de gehakte bosui en de rookworst.

Opmerkingen

  • Restje stamppot over? Dit kun je de volgende dag nog prima opwarmen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!

    17 oktober 2016 at 18:21
  • Reactie achterlaten