pasta vegetarisch

Spaghetti met pompoen, champignons en pecannoten

Spaghetti met pompoen

Spaghetti met pompoen, dat is weer eens wat anders! Een fijn recept voor een dagje zonder vlees, maar reken maar dat je het vlees niet mist in dit recept. De goedgevulde saus zit namelijk bomvol lekkers: pompoen en champignons, wat rode peper voor de pit en komijn voor wat warmte. Pecannoten voor een lekkere bite en natuurlijk de lekker hartige Parmezaan.

Lekker veel groenten

Met pasta-recepten krijg je vaak ongemerkt lekker veel groenten binnen, zeker als je kiest voor een vegetarische saus. Met dit recept krijg je dankzij de flinke hoeveelheid pompoen, tomaat en champignons zelfs al meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag binnen. Is dat even fijn of niet? Overigens is dit recept voor spaghetti met pompoen een flinke portie voor twee personen, dus het zou zomaar kunnen dat er een restje overblijft voor de lunch de volgende dag ;-)

Recept spaghetti met pompoen

(voor 2-3 personen)

  • 150 gr spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 250 gr champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gr pompoen (vers of voorgesneden blokjes)
  • 1 tl komijnpoeder
  • handje pecannoten
  • 5 takjes bladpeterselie
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de pasta met pompoen

  • Zet water met zout op voor de spaghetti.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, de blokjes pompoen en de komijn toe en breng de saus op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Schep de saus regelmatig om en voeg eventueel tussendoor wat water toe als het te droog wordt.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en de pecannoten grof.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet af.
  • Roer de blokjes geroosterde pompoen door de saus en warm deze nog even mee.
  • Voeg het grootste deel van de peterselie toe aan de saus en breng de saus indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti door de saus.
  • Garneer de spaghetti met Parmezaanse kaas, de pecannoten en de rest van de peterselie.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten