Menu
pasta / vegetarisch

Spaghetti met pompoen, champignons en pecannoten

Spaghetti met pompoen

Spaghetti met pompoen, dat is weer eens wat anders! Een fijn recept voor een dagje zonder vlees, maar reken maar dat je het vlees niet mist in dit recept. De goedgevulde saus zit namelijk bomvol lekkers: pompoen en champignons, wat rode peper voor de pit en komijn voor wat warmte. Pecannoten voor een lekkere bite en natuurlijk de lekker hartige Parmezaan.

Lekker veel groenten

Pasta met pompoen

Met pasta-recepten krijg je vaak ongemerkt lekker veel groenten binnen, zeker als je kiest voor een vegetarische saus. Met dit recept krijg je dankzij de flinke hoeveelheid pompoen, tomaat en champignons zelfs al meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag binnen. Is dat even fijn of niet? Overigens is dit recept voor spaghetti met pompoen een flinke portie voor twee personen, dus het zou zomaar kunnen dat er een restje overblijft voor de lunch de volgende dag ;-)

Spaghetti met pompoen, champignons en pecannoten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

534

kcal
Oventijd

45

minuten

Een lekker winters pastarecept: pasta met pompoen, champignons en pecannoten.

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 250 gr champignons

  • 400 gr tomatenblokjes (blik)

  • 300 gr pompoen (vers of voorgesneden)

  • 1 tl komijn

  • 1 handje pecannoten

  • 5 takjes peterselie

  • parmezaanse kaas

  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Rooster de blokjes pompoen 45 minuten in een oven van 220 graden, dit kun je ook al eerder doen.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de pompoen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de komijn toe en breng de saus op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Schep de saus regelmatig om en voeg eventueel tussendoor wat water toe als het te droog wordt.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en de pecannoten grof. Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet af.
  • Roer de blokjes geroosterde pompoen door de saus en warm deze nog even mee.
    Voeg het grootste deel van de peterselie toe aan de saus en breng de saus indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti door de saus.
  • Garneer de spaghetti met Parmezaanse kaas, de pecannoten en de rest van de peterselie.

Opmerkingen

  • Dit recept is een flinke portie voor twee personen, dus het zou zomaar kunnen dat er een restje overblijft voor de lunch de volgende dag!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

No Comments

    Leave a Reply