Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / pasta

Spaghetti met pompoen, champignons en pecannoten

Spaghetti met pompoen

Spaghetti met pompoen, dat is weer eens wat anders! Een fijn recept voor een dagje zonder vlees, maar reken maar dat je het vlees niet mist in dit recept. De goedgevulde saus van deze vegetarische pasta zit namelijk bomvol lekkers: pompoen en champignons, wat rode peper voor de pit en komijn voor wat warmte. Pecannoten voor een lekkere bite en natuurlijk de lekker hartige Parmezaan.

Lekker veel groenten

Pasta met pompoen

Met pasta-recepten krijg je vaak ongemerkt lekker veel groenten binnen, zeker als je kiest voor een vegetarische saus. Met dit recept krijg je dankzij de flinke hoeveelheid pompoen, tomaat en champignons zelfs al meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag binnen. Is dat even fijn of niet?

Spaghetti met pompoen voor 2+ personen

Overigens is dit recept voor spaghetti met pompoen een flinke portie voor twee personen, dus het zou zomaar kunnen dat er een restje overblijft voor de lunch de volgende dag ;-) Gelukkig kun je deze pasta prima bewaren. In een goed afgesloten bakje in de koelkast zetten (heb je niet genoeg bewaardozen dan kun je die via deze site bijkopen), en de volgende dag simpelweg even opwarmen.

Spaghetti met pompoen, champignons en pecannoten

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

534

kcal
Oventijd

45

minuten

Een lekker winters pastarecept: pasta met pompoen, champignons en pecannoten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 spaghetti

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode peper

  • 250 gr 250 champignons

  • 400 gr 400 tomatenblokjes (blik)

  • 300 gr 300 pompoen (vers of voorgesneden)

  • 1 tl 1 komijn

  • 1 handje 1 pecannoten

  • 5 takjes 5 peterselie

  • parmezaanse kaas

  • 1 el 1 olijfolie

Bereiding

  • Snijd de pompoen in blokjes en rooster de blokjes pompoen 45 minuten in een oven van 220 graden, dit kun je ook al eerder doen.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de komijn toe en breng de saus op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Schep de saus regelmatig om en voeg eventueel tussendoor wat water toe als het te droog wordt.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en de pecannoten grof. Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet af.
  • Roer de blokjes geroosterde pompoen door de saus en warm deze nog even mee.
    Voeg het grootste deel van de peterselie toe aan de saus en breng de saus indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti door de saus.
  • Garneer de spaghetti met Parmezaanse kaas, de pecannoten en de rest van de peterselie.

Opmerkingen

  • Dit recept is een flinke portie voor twee personen, dus het zou zomaar kunnen dat er een restje overblijft voor de lunch de volgende dag!
Recept spaghetti met pompoen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter