Hmmm, speculaascake! Het heerlijk avondje komt er weer aan, hoog tijd om het aantal Sinterklaas-recepten op mijn blog wat uit te breiden. Vorig jaar is dat er een beetje bij ingeschoten (iets met een baby van twee maanden oud) maar ik beloof dat er dit jaar weer een paar lekkere recepten online komen waarmee je dat heerlijk avondje wel doorkomt.
Sinterklaas recept: speculaascake
Deze speculaascake is daar de eerste van. Het is eigenlijk een vrij klassieke cake, maar goed op smaak gebracht met koekkruiden. Met de simpele frosting en wat fijngehakte speculaasjes, maak je er een heerlijke topping bij en zo wordt deze speculaascake toch iets heel bijzonders!
Cake met speculaas van Catharina


Ik heb een maandje of twee overgeslagen, maar deze maand deed ik weer eens mee aan de Foodblogswap. Daarbij word je gekoppeld aan een andere blogger, van wiens site je een recept mag uitkiezen. Daar geef je vervolgens je eigen draai aan.
Deze maand mocht ik koken van ‘de keuken van de zoete inval’. Dit is het blog van Catharina, die daar – anders dan de naam doet vermoeden – ook hartige recepten op plaats. Maar, ook grotendeels zoete recepten en juist daar was ik naar op zoek in verband met het Sinterklaasfeest.
Toen mijn oog viel op haar recept voor speculaascake, zocht ik dan ook niet verder. Dit moest ‘m worden. Ik heb haar recept grotendeels intact gelaten, maar er wel de feestelijke frosting aan toegevoegd. Het originele recept vind je hier.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Atie
26 november 2021 at 10:41Wij mochten de cake al proeven, het is heerlijk!
Sandra
27 november 2021 at 14:24Dankjewel mam!