Spiraaltaart, spiraalquiche… Hoe noem je deze mooie taart eigenlijk? Ik weet het niet zo goed, maar ik weet wel dat hij er prachtig uitziet en dat hij op mijn foodbucketlist voor dit jaar stond. Ieder jaar maak ik een lijstje met gerechten die ik het komende jaar sowieso wil maken. Erg leuk, en daar stond deze spiraaltaart dus ook op. Ik had deze fotogenieke spiraalquiche al vaak langs zien komen op o.a. Pinterest. Snap ik best, want hij ziet er prachtig uit! Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de smaak en nu ik hem heb gemaakt weet ik dat ook dat wel goed zit bij deze vegetarische quiche bomvol groenten.
Spiraal quiche met groenten
Deze spiraaltaart wordt natuurlijk het mooiste als je verschillende kleuren groenten gebruikt. Ik koos voor courgette, aubergine en wortel. Mooie knalkleuren die goed bij elkaar afsteken! Maar er zijn meer groenten die je hiervoor kunt gebruiken natuurlijk. Je zou ‘m kunnen maken met regenboogwortels, of gegrilde paprika bijvoorbeeld. Ik wilde de taart ook nog een extraatje meegeven en dat werd brie. Je zou de brie ook kunnen vervangen door een andere kaas, geitenkaas of blauwe kaas bijvoorbeeld. net wat je lekker vindt! Natuurlijk gebruikte ik ook weer mijn favoriete kruid om de spiraalquiche verder op smaak te brengen: tijm. Goed, genoeg gepraat, door naar mijn recept voor spiraaltaart!
Tip: serveer een groene salade bij de quiche. Lekker fris én je hebt nog een extra portie groenten binnen!
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties