Eén van de best bekeken recepten op mijn blog is deze spitskool gehakt ovenschotel. Heel lekker en ik maak hem zelf ook nog regelmatig, maar toen ik laatst een spitskool uit eigen tuin kreeg van mijn ouders, wilde ik er eens iets anders mee maken.

Wel een ovenschotel want daar ben ik nou eenmaal dol op, maar een ovenschotel met een twist. Het werd een spitskool stamppot, uit de oven!
Stamppot spitskool uit de oven
Eigenlijk is dit een heel simpel recept: je maakt eenvoudigweg een smaakvolle spitskool stamppot, en bakt hem nog even af in de oven. Wat ik zo fijn vind aan dit makkelijke recept, is dat je het heel goed al eerder klaar kunt maken.
Zo vind ik het bijvoorbeeld wel lekker om op zondag al een ovengerecht klaar te maken voor de volgende dag. Dat kan met deze spitskool stamppot ovenschotel ook, want je kunt hem prima een dag bewaren in de koelkast!
Liever vegetarisch?
Je kunt deze spitskool stamppot natuurlijk ook maken met een vegetarische rookworst.
Tip: op mijn blog vind je nog veel meer lekkere stamppot recepten, als je onderstaand recept al hebt gemaakt!
Recept
Spitskool stamppot ovenschotel
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 500 gr kruimige aardappels
- 300 gr spitskool
- 1 rookworst
- scheutje melk
- klontje boter
- 1 tl grove mosterd
- 1,5 tl kerriepoeder
Zo maak je het
- Schil de aardappels en kook ze in 15-20 minuten gaar met een beetje zout. Snijd de spitskool fijn en kook deze 10 minuten in ruim water met wat zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stamp de aardappels fijn met een scheut warme melk, een klontje boter, de mosterd en peper en zout.
- Breng de spitskool op smaak met de kerrie, peper en zout en verdeel dit over de bodem van een licht ingevette ovenschaal.
- Snijd de rookworst in plakjes, houdt ongeveer 10 plakjes achter en verdeel de rest over de spitskool.
- Dek de ovenschotel af met de aardappelpuree en garneer met de overgebleven plakjes rookworst.
- Bak de spitskool stamppot ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer meteen.
Andrea
Ooooohhhhhhh zo lekker. De mosterd door mayonaise vervangen 400 gram spritskool voorgesneden en 300 gram aardappelen voor stampot. Aardappelen en worst in de magnetron. Minder vieze vaat en werk
Sandra
Altijd heerlijk, zo'n extra snelle versie! Fijn dat het goed heeft gesmaakt!
Ria
Super
Sandra
Dankjewel!